Generalitati Privind Uzarea Pieselor si Procedee de Diminuare a Acesteia

Extras din proiect Cum descarc?

1.1 Procesul de uzare
Prin proces de uzare, se intelege orice pierdere de material de pe suprafetele solide in frecare, avand ca urmare modificarea dimensiunilor, a formei geometrice si a jocurilor. Acest proces apare ca un fenomen complex, datorat unor cauze diverse si determinat de un numar mare de factori si conditii (proprietatile, mecanice, particularitatile micro sau macrogeometrice ale suprafetelor, parametrii functionali, calitatea ungerii, lubrifintii folositi).
Pentru a diminua efectele frecarii in lagare, se utilizeaza lubrifianti care trebuie sa separe cat mai complet suprafata de frecare. Lubrifiantii servesc totodata la evacuarea caldurii datorate frecarii si la protejarea anticorosiva a suprafetelor in contact.
Dupa starea lor fizica, lubrifiantii se impart in:
- lubrifianti lichizi (uleiul)
- lubrifianti consistenti (unsori)
- lubrifianti solizi
Uleiul intra in reactie chimica cu metalele, innobileaza suprafetele acestora. Suprafetele in contact datorita netezimii lor se pot separa usor cu ajutorul unui film omogen.
Reduce la minim colmatarea uleiurilor cu produse de ardere si impuritati metalice.
Protejeaza metalele impotriva uzurii, durata de viata ramasa a masinilor folosite se dubleaza, iar a celor noi se tripleaza.
Modifica toleranta la sarcina a motoarelor, mareste puterea si randamentul lor cu 7-10%.
Reduce in mod spectaculos frecarea interioara a masinilor (40-60%).
Datorita reducerii frecarii, motoarele vor functiona la o temperatura mai scazuta, cu zgomot mai mic si cu caracteristici dinamice mai bune.
Datorita reducerii frecarii, vascozitatea uleiului se pastreaza pe o perioada mai lunga, se dubleaza intervalul dintre schimburile obligatorii de ulei.
Motoarele vor consuma cantitati mai mici de carburanti (aceeasi putere este obtinuta printr-un consum mai mic de energie), ceea cu duce la o economie anuala insemnata totodata se mareste perioada dintre revizii, reconditionari; se reduc cheltuielile de intretinere.
Se elimina problemele pornirii la rece, motoarele sunt protejate de efectele negative ale functionarii la rece, fara ungere efectul protector nu este influentat de temperatura.
Se reduce cu minim 20-30% emisia de gaze toxice (CO).
Protejeaza interiorul instalatiilor impotriva coroziunii, asigurand o autocuratire permanenta.
Uleiurile cu continut de detergenti mai redusi, sunt innobilatori de suprafete a motoarelor mai vechi. Intra in reactie cu atomii de pe suprafetele pieselor metalice, formand un strat foarte rezistent si fin la masinile folosite la solicitari extreme.
Reduc frecarile si uzura, reduc consumul de combustibil; cresc durata de utilizare normala, asigura o pornire usoara maresc efectul de ungere; cresc randamentul motorului; protejeaza impotriva ruginii si coroziunii; reduc cheltuielile de intretinere si service, curata interiorul instalatiilor si motoarelor.
Se utilizeaza in locuri, unde trebuie scazuta frecarea, la instalatii hidraulice, macarale, compresoare, reductoare de putere etc. Se aplica la motoare mai vechi, se adauga direct la lubrifiant in proportie de 5-10% (la 1 l ulei de motor 0, 5 l). Se recomanda folosirea lui la fiecare schimb de ulei, la urmatoarele in doar 2,5%. Uleiul este recomandat la cutii de viteza, diferentiale, in industrie la angrenaje si transmisii. Da rezultate excelente in foarte scurt timp si la utilaje uzate. 
Reduc in mod spectaculos frecarea interioara, scade temperatura de lucru si zgomotul, scade consumul de energie;


Fisiere in arhiva (1):

  • Generalitati Privind Uzarea Pieselor si Procedee de Diminuare a Acesteia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!