Generalități Privind Uzarea Pieselor și Procedee de Diminuare a Acesteia

Extras din proiect Cum descarc?

1.1 Procesul de uzare
Prin proces de uzare, se inţelege orice pierdere de material de pe suprafetele solide in frecare, avand ca urmare modificarea dimensiunilor, a formei geometrice si a jocurilor. Acest proces apare ca un fenomen complex, datorat unor cauze diverse si determinat de un numar mare de factori si conditii (proprietatile, mecanice, particularitatile micro sau macrogeometrice ale suprafetelor, parametrii functionali, calitatea ungerii, lubrifintii folositi).
Pentru a diminua efectele frecarii in lagare, se utilizeaza lubrifianti care trebuie sa separe cat mai complet suprafata de frecare. Lubrifiantii servesc totodata la evacuarea caldurii datorate frecarii si la protejarea anticorosiva a suprafetelor in contact.
Dupa starea lor fizica, lubrifiantii se impart in:
- lubrifianti lichizi (uleiul)
- lubrifianti consistenti (unsori)
- lubrifianti solizi
Uleiul intră în reactie chimică cu metalele, înnobilează suprafetele acestora. Suprafetele în contact datorită netezimii lor se pot separa usor cu ajutorul unui film omogen.
Reduce la minim colmatarea uleiurilor cu produse de ardere si impuritati metalice.
Protejează metalele împotriva uzurii, durata de viata rămasă a masinilor folosite se dublează, iar a celor noi se triplează.
Modifică toleranta la sarcină a motoarelor, măreste puterea si randamentul lor cu 7-10%.
Reduce în mod spectaculos frecarea interioară a masinilor (40-60%).
Datorită reducerii frecării, motoarele vor functiona la o temperatura mai scazută, cu zgomot mai mic si cu caracteristici dinamice mai bune.
Datorită reducerii frecarii, vâscozitatea uleiului se pastrează pe o perioada mai lungă, se dublează intervalul dintre schimburile obligatorii de ulei.
Motoarele vor consuma cantitati mai mici de carburanti (aceeasi putere este obtinuta printr-un consum mai mic de energie), ceea cu duce la o economie anuală însemnată totodată se mareste perioada dintre revizii, reconditionări; se reduc cheltuielile de întretinere.
Se elimina problemele pornirii la rece, motoarele sunt protejate de efectele negative ale functionarii la rece, fara ungere efectul protector nu este influentat de temperatura.
Se reduce cu minim 20-30% emisia de gaze toxice (CO).
Protejează interiorul instalatiilor împotriva coroziunii, asigurând o autocuratire permanentă.
Uleiurile cu conţinut de detergenţi mai reduşi, sunt înnobilatori de suprafete a motoarelor mai vechi. Intră în reactie cu atomii de pe suprafetele pieselor metalice, formând un strat foarte rezistent şi fin la maşinile folosite la solicitari extreme.
Reduc frecarile si uzura, reduc consumul de combustibil; cresc durata de utilizare normală, asigură o pornire usoară măresc efectul de ungere; cresc randamentul motorului; protejează împotriva ruginii si coroziunii; reduc cheltuielile de întretinere si service, curătă interiorul instalatiilor si motoarelor.
Se utilizează în locuri, unde trebuie scăzută frecarea, la instalatii hidraulice, macarale, compresoare, reductoare de putere etc. Se aplică la motoare mai vechi, se adauga direct la lubrifiant în proportie de 5-10% (la 1 l ulei de motor 0, 5 l). Se recomandă folosirea lui la fiecare schimb de ulei, la următoarele în doar 2,5%. Uleiul este recomandat la cutii de viteză, diferentiale, în industrie la angrenaje si transmisii. Dă rezultate excelente în foarte scurt timp si la utilaje uzate. 
Reduc în mod spectaculos frecarea interioară, scade temperatura de lucru si zgomotul, scade consumul de energie;


Fisiere în arhivă (1):

  • Generalitati Privind Uzarea Pieselor si Procedee de Diminuare a Acesteia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!