Instalația de aprindere

Extras din proiect Cum descarc?

Instalatia de aprindere are rolul de a produce scanteia electrica prin obtinerea unei tensiuni inalte intre electrozii bujilei, capabila sa aprinda amestecul carburant format din benzina si aer.
Instalatiile de aprindere pot fi:
instalatie de aprindere cu magnetou, care nu se mai foloseste la automobile, fiind utilizata mai mult la motorete, motociclete si la unele automobile de curse. 
Ea este formata din magnetou(ca sursa de curent de joasa si inalta tensiune) si fise care distribuie curentul de inalta tensiune la bujii.
instalatii de aprindere cu baterie de acumlatoare;
instalatii de aprindere electronice;
instalatii de aprindere electrostatice.
La motoarele de automobile se utilizeaza in special instalatia de aprindere cu baterie de acumlatoare( Fig.1).
Fig.1 Partile componente ale instalatie de aprindere cu baterie de acumulatoare:
1- bateria de acumulatoare(legata in paralel cu alternatorul); 2 - bobina de inductie, care transforma curentul de joasa tensiune al bateriei de acumulatoare in curent de inalta tensiune; 3 - ruptorul, care intrerupe curentul circuitului primar al bobinei de inductie ;4 - distribuitorul , care distribuie curentul de inalta tensiune la bujii; 5 - bujiile(montate in chiulasa); 6 - condensator, montat intre contactele ruptorului si care are rolul de a anula efectele daunatoare ale curentului de autoinductie; 7 - infasurarea secundara a bobinei de inductie; 8 - releul de pornire;
9- contact; 10 - rezistenta suplimentara(prin scurtcircuitare infasurarii primare la pornire da posibilitatea obtinerii unei scantei mai puternice intre electrozii bujiei); 11 - infasurarea primara a bobinei de inductie.
Cu ajutorul bobinei de inductie 2, curentul de joasa tensiune al bateriei de acumulatoare 1 este transformat in curent de inalta tensiune si repartizat la bujiile 5 ale cilindrilor, in ordinea de aprindere a motorului, de catre distribuitorul 4.
Curentul de inalta tensiune se produce prin inductie in infasurarea secundara 7 a bobinei, in momentul in care curentul de joasa tensiune este interupt de catre ruptorul 3.
Condensatorul 6, legat in paralel cu ruptorul, contribuie la marirea vitezei de variatie a campului magnetic produs de infasurarea primara 11 a bobinei si in acelasi timp micsoreaza fenomenul de aparitie a scanteilor intre contactele ruptorului. 
In instalatia de aprindere se gasesc doua circuite: unul prin care circula curentul de joasa tensiune, denumit si circuitul primar, si altul prin care circula curentul de inalta tensiune, denumit si circuitul secundar.
Circuitul primar este format din(Fig. 2):
1 - bateria de acumulatoare; 2 - contact; 3 - infasurarea primara a bobinei de inductie 5; 6 - ruptor + legatura la masa.
Circuitul secundar este format din: 4 - infasurarea secundara a bobinei; 8 - distribuitorul; 7- bujiile.


Fisiere în arhivă (1):

  • Instalatia de Aprindere.ppt

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!