Proiectarea sistemelor de circulație rutieră

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Stadiul actual al sistemelor circulație rutier ... 3
2. Caracteristici ale circulației rutiere 4
3. Proiectarea tronsoanelor (rețelei) rutiere (in AIMSUN) 5
4. Proiectarea tronsoanelor (rețelei) rutiere (in AIMSUN) 6
5. Realizarea matricelor O-D si determinarea cererilor de trafic (in AIMSUN) 8
6. Dezvoltare scenarii de trafic in raport cu impunerile de alocare
dinamica (in AIMSUN) . 9
7. Evaluarea soluției alese prin interpretarea timpilor de întârziere, consumului de combustibil, emisiilor poluante etc (in AIMSUN) ... 11
8. CONCLUZII .12


Extras din proiect Cum descarc?

1. Stadiul actual al sistemelor circulație rutier
Proiectarea intersecțiilor de drumuri implică patru factori de bază: factorul uman, factori operaționali sau de trafic, factori fizici și factori economici.
Pe lângă acestea trebuie amintite următoarele criterii de proiectare:
- Tipul de control al traficului (fără control, semne, semnale, marcaje de circulație);
- Analiza capacității de circulație (nivelul de serviciu, numărul benzilor de acces în intersecție, mișcările și benzile destinate virării);
- Măsura în care este controlat accesul în intersecție, pentru o anumită amenajare rutieră;
- Traficul pietonal;
- Traficul cu biciclete și
- Cerințele de iluminare.
Proiectarea intersecțiilor de drumuri, situate în același plan, necesită înțelegerea atât a principiilor inginerie de trafic cât și a celor de inginerie civilă. Modul de operare al unei intersecții este influențat de elemente de bază precum:
- Capacitatea de circulație;
- Lungimea cozilor și întârzierile pe care le produc;
- Numărul accidentelor de circulație ce se pot produce;
- Caracteristicile vitezei de operare;
- Tipul de control al traficului.
Amplasarea unei intersecției este definită de următoarele caracteristici:
- Profilul orizontal;
- Profilul vertical;
- Secțiunile transversale ale brațelor intersecției;
- Îmbrăcămintea rutieră;
- Tipul sistemului de drenaj.
4
Proiectarea corespunzătoare a intersecțiilor, necesită integrarea optimă a tuturor acestor factori în scopul prevenirii unor eventuale puncte de conflict sau accidente în intersecții care, pot fi inerente atunci când fluxurile de trafic sunt în interacțiune.
2. Caracteristici ale circulatiei rutiere
Într-o rețea rutieră urbană, punctele de intersecție a diferitelor artere de circulație favorizează apariția celor mai multor probleme privind traficul rutier. Nodurile rutiere reprezintă elementele cele mai sensibile pentru circulația rutieră, deoarece prilejuiesc cele mai frecvente situații conflictuale între participanții la trafic, care pentru a traversa intersecția încearcă să ocupe același spațiu în același interval de timp, ei deplasându- se pe direcții concurente diferite sau schimbându-și direcția din momentul intrării în intersecție și până la părăsirea ei. Intersecțiile sunt astfel zone în care se înregistrează frecvent blocaje de trafic, cauzate în majoritatea situațiilor de dirijarea necorespunzătoare a fluxurilor de autovehicule. Acestea au loc în momentele în care capacitatea de circulație a intersecției este depășită- cererea de intrare în intersecție are valori ridicate, determinând o densitate foarte mare de autovehicule care încearcă sa treacă prin intersecție. În cazul intersecțiilor semaforizate, se formează cozi de așteptare lungi de autovehicule care așteaptă la semafor, eliberarea intersecției realizându-se cu mare greutate. Se ajunge astfel uneori la cazuri în care un autovehicul aflat în coloana care urmează să depășească intersecția să nu poată intra în aceasta decât după mai multe cicluri de semafor. De asemenea, aglomerația circulației constituie o amenințare la siguranța participanților la trafic, putând conduce foarte ușor la accidente, cauzate de nervozitatea și disconfortul conducătorilor auto.
Printr-o dirijare corespunzătoare a fluxurilor de autovehicule se încearcă evitarea apariției unor astfel de efecte negative, menținându-se fluiditatea circulației. Prin aceasta se doresc obținerea unui timp de întârziere în trafic cât mai redus și unui număr cât mai mic de opriri la semafoare, diminuarea lungimilor cozilor de așteptare, precum și sporirea vitezei de circulație prin intersecție.
Variația aleatoare a mărimii fluxurilor de autovehicule ce doresc să pătrundă într- un nod rutier face dificil de dirijat traficul rutier la o întretăiere de drumuri. Strategia de dirijare a circulație cel mai des utilizată în prezent folosește semnale prestabilite, cu
durată fixă pentru anumite intervale orare, având la bază măsurători anterioare și date statistice de trafic. Aceste metode de conducere încearcă optimizarea unui criteriu de performanță privind fluiditatea circulației în intersecție. Ele sunt însă insuficiente pentru menținerea unui trafic descongestionat în condițiile unui trafic dens și a unor variații semnificative a cererilor de traversare pentru fiecare arteră ce pătrunde în intersecție..


Fisiere în arhivă (1):

  • Proiectarea sistemelor de circulatie rutiera.pdf

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!