Servicii Publice de Transport - Metrorex

Extras din proiect Cum descarc?

Un sistem de metrou este o forma de transport urban care utilizeaza trenuri. In majoritatea cazurilor, a portiune significanta a sinelor sunt subterane. In tari vorbitoare de engleza, aceste sisteme se numesc frecvent "subway" sau "underground" iar in tari vorbitoare de limba germana se numesc "U-Bahn". 
Sistemul este urban si foloseste trenuri electrice
Sistemul este total independent de alt trafic
Sistemul are o frecventa mare de serviciu
In anul 1908, un tanar student, Dimitrie Leonida, care avea sa devina o somitate inginereasca de talie europeana, isi alegea ca tema a diplomei sale de licenta proiectul constructiei unui metrou in Bucuresti. Primele tentative de a construi un metrou in Bucuresti dateaza din anii 1909 - 1910, cand se negocia cu firma Siemens & Halske din Belgia, concesionarea construirii liniilor de tramvai. Inginerii Dimitrie Leonida si Elie Radu, membri ai Consiliului Tehnic al Bucurestiului, propuneau construirea metroului, deoarece sumele cerute de firma belgiana pentru liniile de tramvai erau foarte mari si ar fi putut acoperi costurile metroului.
Propunerea a fost reluata intre anii 1936 - 1940, cand in Bucuresti au fost intreprinse ample lucrari de modernizare. Izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial a blocat si aceasta initiativa. In caz de razboi, s-a avut in vedere construirea la adancimi intre 20 si 40 m pentru folosirea pe post de bunkere dar aceasta ar fi implicat costuri foarte mari, imposibil de acoperit de o economie subreda.
Ritmul de constructie in aceasta prima etapa a fost de 2 km pe an, ceea ce in mod absolut nu inseamna prea mult, dar fata de o lucrare in premiera pe tara, a fost un ritm bun. In scurt timp metroul s-a realizat intr-un ritm de 4 km pe an, mult mai bun decat media inregistrata pe glob, doar metroul din Capitala Mexicului a adus un ritm superior, de 5,5 km pe an. 


Fisiere in arhiva (1):

  • Servicii Publice de Transport - Metrorex.pptx

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!