Sistemul de transporturi din Belgia

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Descrierea Belgiei 3
1. Pozitie geografica, istorie 3
1.2 Date despre economie 4
1.3 Transporturi 7
2. Tipuri de transporturi existente 7
2.1 Transportul rutier 7
2.2 Transportul pe calea ferata 8
2.3 Transportul pe apa 10
2.4. Transportul aerian 11
2.5 Transporturi speciale 11
3. Date statistice privind fluxul de marfuri, de calatori, tipurile de marfuri transportate 13
Concluzie 16
Bibliografie 17


Extras din proiect Cum descarc?

1. Descrierea Belgiei
1. Pozitie geografica, istorie
Belgia este o tara situata in Europa de Vest care se invecineaza la nord cu Olanda, la est cu Germania si la sud cu Luxembourg si Franta. Anvers, cel de al treilea port ca marime din lume, este situat in partea de nord-vest a Belgiei, la Marea Nordului. Bruxelles, capitala tarii, este situata la nord de centrul tarii. Alte orase importante: Liege, Namur, Gent, Charleroi, Brugge. 
Suprafata: 30.522 km2
Populatia: Belgia are o populatie de 11 498 519 locuitori (2018), cu o densitate de 370 de locuitori pe kmp, una din cele mai mari din lume.
Regiuni: Belgia este formata din trei regiuni: 
- Flandra (care cuprinde provinciile: Anvers, Flandra de Est, Brabantul Flamand, Limburg si Flandra de Vest) cu o populatie de 4,59 milioane locuitori, limba vorbita fiind neerlandeza (dialect al limbii olandeze); 
- Valonia (cu provinciile: Namur, Liege, Luxemburg, Hainaut Occidental si Brabantul Valon), situata in sudul tarii cu o populatie de 3,56 milioane locuitori, limba vorbita fiind franceza; 
- Regiunea Bruxelles-Capitala cu o populatie de 2,95 milioane locuitori este oficial bilingva (franceza/flamanda). 
Este membra a: ONU, FMI, OCDE, NATO.
In Belgia exista, din punct de vedere cultural, trei comunitati, respectiv flamanda, franceza si germana (ultima, in zona situata la granita cu Germania). 
Limba folosita: Oficial, limba vorbita este cea a regiunii respective, iar in Bruxelles una din cele doua, franceza sau neerlandeza. Engleza este de asemenea larg folosita, cu o frecventa mai mare in domeniul afacerilor. 
Religia: predominant romano-catolica. 
Moneda nationala: Euro. 
Sarbatori oficiale: 21 iulie - Ziua Nationala, 1 ianuarie, Pastele, 1 mai, 1 iunie, 11 iunie, 15 august, 1 noiembrie, 11 noiembrie (ziua armistitiului), Craciunul. 
Resurse naturale: Belgia are resurse naturale limitate, fiind obligata sa importe marea majoritate a materiilor prime.
Istoria Belgiei este in mod traditional divizata in doua mari etape. Pe de o parte acea a teritoriilor care au format inainte de 1830 Regatul Belgiei si pe de alta partea cea a statului independent belgian existent incepand cu aceasta data.
Diverse natiuni si culturi au ocupat teritoriul de astazi al Regatului Belgiei, de la celti si romani pana la francezi si olandezi. Regiunea a fost incorporata in Imperiul Roman in timpul campaniei lui Cezar din Galia. Dupa valurile migratoare din secolul al V-lea regiunea devine centrul Imperiului Carolingian iar dupa dezmembrarea acestuia, statele feudale aparute in regiune sunt unite treptat in Tarile de Jos Burgunde. In timpul domniei lui Carol Quintul acestea ocupa mare parte din teritoriul actualului Benelux. 
Pana in secolul al XVIII-lea Tarile de Jos de sud se afla sub dominatia spaniola si apoi habsburgica, iar in 1795, sunt incorporate in Prima Republica Franceza. La prabusirea Imperiului Napoleonian teritoriul actualei Belgii si al Luxemburgului sunt atasate unui nou stat, Regatul Unit al Tarilor de Jos, un regat protestant condus de un rege olandez. In 1830 izbucneste o revolta impotriva regimului acestuia care va duce la independenta Belgiei. 
Pentru a evita intrarea acesteia sub dominatia Frantei, Marile Puteri decid instaurarea unui rege tert, Leopold de Saxa-Coburg-Gotha, provenit dintr-o familie de printi germani. Belgia isi impune o politica de neutralitate, politica nerespectata de catre puterile beligerante in cele doua razboaie mondiale. In 1949, in fata noului context mondial, Belgia decide sa puna capat acestei politici si devine unul dintre membrii fondatori ai OTAN. De asemenea participa activ in cadrul uniunii economice Benelux si este de asemenea unul dintre membrii fondatori ai Uniunii Europene.


Fisiere în arhivă (2):

  • Sistemul de transporturi din Belgia.docx
  • Sistemul de transporturi din Belgia.pptx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

en.wikipedia.org
www.portofantwerp.com
www.ceicdata.com/en/indicators
Studiu Asupra Industriei Maritime Si Navale Din Belgia


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!