Smart Parking

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1. Introducere .3
1.1 Principalele cauze ale poluarii atmosferice cu PM10 si PM 2,5 : ...4
Capitolul 2. Instrumentele software ...5
2.1 Conceptul de Internet of Things 5
2.1.1 Necesitatea pentru integrarea IOT-Cloud ...6
2.2 JAVA 7
Capitolul 3. Analiza comparartiva a instrumentelor software pe baza unui set de indicatori cheie de performanta ...7
Capitolul 4. Arhitectura sistemului 9
Capitolul 5. Bibliografie .. 11


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1. Introducere
Pentru a rezolva problema parcarii pe fondul cresterii nevoii de mobilitate, orasele moderne apeleaza la noile tehnologii pentru monitorizarea in timp real si administrarea integrata a parcarilor on- si off-street. In orasele moderne, nevoia de mobilitate a cetatenilor este in puternica crestere. In acelasi timp, masinile personale constituie inca mijlocul de transport favorit pentru deplasare, ceea ce conduce la cresterea numarului de vehicule, a consumului de energie, a poluarii. O alta consecinta a cresterii numarului de vehicule in orase o reprezinta nevoia de extindere si dezvoltare a infrastructurii de transport precum si a serviciilor aferente. In zilele de astazi, orasele trebuiesc sa adapteze in permanenta politica de mobilitate urbana la noile schimbari ce intervin in obiceiurile si comportamentul cetatenilor, la noile tehnlogii in materie de digitalizare[1].
Parcarea -  atat componenta off-street, dar mai ales cea on-street, a devenit un element cheie in planul de mobilitate urbana al oraselor. Datorita numarului insuficient de locuri de parcare din zonele centrale sau cele cu activitatea intensa, apare un trafic suplimentar generat de soferii care se invart in zona, cautand un loc de parcare disponibil. Acest trafic se suprapune peste traficul existent, cauzand in anumite intervale orare, stari de aglomeratie sau chiar blocaje. Nici parcarea pe timp limitat, nici costurile mari de parcare in zonele centrale nu mai constituie solutii pentru descongestionarea traficului. Solutia o reprezinta smart parking.
Smart parking defineste un ecosistem care integreaza senzori, dispozitive de monitorizare, echipamente de plata, sisteme automate, aplicatii software, infrastructura IT&comunicatii si care furnizeaza in timp real, informatii relevante provenite de la parcarile on-street, de la parcarile off-street, informatii despre mijloacele de transport alternative. Prin intermediul aplicatiilor mobile conectate in acest ecosistem, cetatenii -  rezidenti sau vizitatori, sunt ghidati catre locuri de parcare disponibile, sunt informati privind traficul, evitarea aglomeratiei, mijloacele de transport alternative si li se faciliteaza plata rapida a serviciilor de parcare sau de transport in comun.
Figura 1 Parcare pe mai multe etaje[1]
Orasele moderne din intreaga lume folosesc deja acest ecosistem pentru a gestiona mult mai eficient parcarile, pentru a colecta in timp real date din trafic si a monitoriza activ spatiile de parcare disponibile, pentru a utiliza tarifarea dinamica. In plus, ecosistemul permite adaptarea rapida a politicii lor de mobilitate la noile tendinte, precum si influientarea comportamentul soferilor in vederea decongestionarii traficului si a reducerii poluarii.
1.1 Principalele cauze ale poluarii atmosferice cu PM10 si PM 2,5 :
-  traficul rutier (numarul tot mai mare de masini existente in capitala: 1,3 milioane inmatriculate in Bucuresti in oct.2017, plus masinile care tranziteaza orasul, plus cele inregistrate in alte localitati. Aceste date ne fac sa estimam un numar de peste 2 milioane de masini ce se afla zilnic pe strazile capitalei)
-  poluarea generata de constructii si santiere ce nu respecta normele de organizare a santierelor (lipsa legislatie pentru controlul acestor lucrari, autorizatii date abuziv, etc)
-  lipsa din ce in ce mai acuta a spatiilor verzi
Figura 2 Gradul de poluare in Bucuresti[2]
In acest context, prin intermediul tehnologiilor inovatoare pe care le promoveaza si a sistemelor inteligente, provenite de la unii dintre cei mai importanti producatori mondiali din industrie, furnizeaza oraselor, operatorilor de parcari, solutii pentru amenajarea, dotarea si administrarea parcarilor, colectarea eficienta cu costuri reduse a taxelor[2].


Fisiere în arhivă (1):

  • Smart Parking.pdf

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

[1]. https://www.fastpark.ro/de-ce-orasele-au-nevoie-de-smart-parking/
[2]. https://aerlive.ro/poluarea-aerului-in-bucuresti/
[3]. https://www.researchgate.net/publication/303842610_IoT_based_Smart_Parking_System
[4]. https://en.wikipedia.org/wiki/Java_(programming_language)
[5]. https://ro.wikipedia.org/wiki/Raspberry_Pi
[6]. http://wise-iot.eu/wp-content/uploads/2017/06/D4.1-Service-requirements-and-KPIs-v1.7.pdf


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!