Transporturi

Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Transporturile reprezinta un domeniu important al activitatii economico-sociale pentru ca prin intermediul lor se efectueaza deplasarea in spatiu a bunurilor si oamenilor in scopul satisfacerii necesitatilor materiale si spirituale ale societatii omenesti. Dezvoltarea, diversificarea si modernizarea transporturilor au fost determinate de extinderea si intensificarea productiei si a circulatiei marfurilor, de adancirea diviziunii internationale a muncii. Avand in vedere necesitatea realizarii legaturilor dintre productie si consum, transporturile sunt acelea care deplaseaza bunurile obtinute in celelate ramuri ale productiei materiale din locul in care au fost produse la cel in care urmeaza a fi consumate in cadrul pietei interne si internationale.
Mobilitatea marfurilor si libera lor circulatie au condus in prezent la o dezvoltare extraordinara a sectorului de transporturi de marfa. Succesul transportatorilor depinde in foarte mare masura de calitatea serviciilor prestate, de promptitudine, siguranta in transport si, nu in ultimul rand, de tarifele practicate. 
Insa, lasand deoparte aceste aspecte, in atragerea clientilor este esentiala activitatea de marketing pe care o practica companiile respective. Astfel, printr-un marketing eficient se pot atrage mai multi clienti. Ce se intelege prin marketing eficient? Ei bine, activitatea de piata a oricarei companii trebuie sa se desfasoare dupa anumite planuri si programe de marketing prin care sa se stabileasca obiective, responsabilii cu indeplinirea obiectivelor respective si termenele limita pentru atingerea obiectivelor si ducerea la bun sfarsit a activitatilor specifice.
Transporturile internationale, prin caracteristica lor definitorie, aceea a realizarii deplasarii persoanelor si a marfurilor, in spatiu si timp, ajuta la satisfacerea nevoilor materiale si spirituale ale societatii. Transportul influenteaza toate laturile vietii economico-sociale, iar dezvoltarea ordonata si armonioasa a acestora in pas cu cerintele reproducerii largite constituie un obiectiv important al politicii economice a statului.
Capitolul I. Transportul rutier
1.1. Notiuni generale
Prin transportul rutier se intelege orice operatiune de transport care se realizeaza cu vehicule rutiere, pentru deplasarea persoanelor, marfurilor si bunurilor, chiar daca vehiculul rutier este pe o anumita portiune transportat la randul sau pe sau de pe un alt mijloc de transport; operatiunile si serviciile adiacente sau conexe tansporturilor rutiere sunt considerate operatiuni de transport rutier. Transporturile rutiere, dintre toate categoriile de transport s-au dezvoltat cel mai mult in ultimul secol, iar existenta a 15 milioane de km de drumuri modernizate, retelele stradale, etc. ale asezarilor si drumuri nemodernizate au contribuit la dezvoltarea transportului rutier.
Notiunea de ,,transport rutier"
1." activitate conexa transportului rutier - activitate complementara care se desfasoara in legatura cu transportul rutier;
2. activitate de transport rutier - suma operatiunilor de transport care asigura, nemijlocit, deplasarea marfurilor sau a persoanelor, cu ajutorul vehiculelor sau al combinatiei de vehicule, pe distante si in conditii prestabilite";[1]
Transportul rutier de marfa desemneaza deplasarea in spatiu a marfurilor cu ajutorul autovehicolelor specializate(camioane). Camioanele au o mobilitate deosebita, nefiind legate de instalatii speciale fixe cum este cazul in transportul feroviar, de pilda (linii de cale ferata, depouri, triaje etc.). Deoarece ele pot patrunde in locuri unde alte mijloace de transport nu au accesibilitate, constituie o componenta indispensabila a transporturilor multimodale. Cu ajutorul camioanelor se pot organiza transporturi directe de la furnizor si pana la beneficiarul marfurilor din tara sau strainatate, evitandu-se transbordarile pe parcurs si consecintele acestora: manipulari costisitoare; pierderi cantitative si calitative; rataciri de colete; sustrageri etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Transporturi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!