Transporturile in America de Nord

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I. Date generale despre America de Nord - 1 -
Localizare - 2 -
Suprafata si populatie - 2 -
Relief - 3 -
Clima - 3 -
Resurse naturale si economia - 3 -
Tarile Americii de Nord - 4 -
CAPITOLUL II. Sisteme de Transport - 5 -
A) Retea rutiera - 5 -
B) Retea feroviara - 6 -
C) Retea maritima - 7 -
D) Reteaua aeriana - 9 -
E) Fluxuri de pasageri si marfuri - 11 -
Capitolul III. Reglementari si legaturi intre tarile din America de Nord - 13 -
N.A.F.T.A - 13 -
Autopact - 15 -
International Air Transport Association - 15 -
Organizatia Internationala a Aviatiei Civile - 16 -
Dereglementarea transporturilor aeriene americane - 16 -
CAPITOLUL IV. Avantajele si dezavantajele anumitor tipuri de transport si efectele lor asupra mediului inconjurator - 17 -
Capitolul V. Relatii economice internationale - 19 -
Bibliografie - 22 -


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I. Date generale despre America de Nord
Localizare
America de Nord se afla situat intre parele 170 latitudine nordica si 830 39 latitudine nordica si intre meridianele de 1680 longitudine vestica si 55040 longitudine vestica. Impreuna cu insulele marginase are o suprafata de 24,3 mil. Kmp din care 19,5 mil. Kmp uscatul propriu-zis. 
Fig. 1 Localizare America de Nord 
Sursa: http://agentie-turism.ro/harti-si-destinatii/america-de-nord/6
Punctele extreme de pe latura nordica sunt: Capul Morrison din nordul peninsulei Bothia Felix si Capul Barrow din nordul peninsulei Alaska. Cele din sud se afla in regiunea istmului Tehuantepec. In longitudine punctele extreme sunt: Capul Prince of Walles din Alaska si Capul Charles din peninsula Labrador. 
De continentul Asia o separa stramtoarea Bering lata de cca 50 km, stramtoare ce desparte peninsulele Alaska (SUA) si Ciukotsk (Rusia).
Uscatul nord-american este scaldat pe cele patru laturi de oceanele: Pacific, Atlantic, Marile Polare de Nord (Oceanu Artic) si Apele Golfului Mexic legate de Oceanul Atlantic prin stramtoarea Florida.
Suprafata si populatie
America de Nord are o suprafata de 24.709.000 km2, care reprezinta aproximativ 4,8% din suprafata Terrei, sau 16,5% din uscat.
Populatia continentului american din punct de vedere demografic a fost estimata in anul 2008 la aproximativ 529 de milioane de oameni, America de nord fiind al patrulea continent ca populatie.
Relief
America de Nord se intinde dinspre insulele polare, Groelanda si Canada de Nord, cu o calota de gheata permanenta, pana inspre zonele fierbinti, cu paduri tropicale pluviale de pe coasta Marii Caraibelor. Din Alaska pana in Panama se intinde un lant muntos pe partea vestica a continentului. in S.U.A si Mexic, lantul muntos se imparte in mai multe masive, separate intre ele de platouri desertice. Cu exceptia Muntilor Appalachi de pe coasta de est, restul teritoriului estic este de joasa altitudine.
Clima
De la tinuturile inghetate ale nordului, la campiile nesfarsite si deserturile din sud, trecand printr-un teren de o diversitate extraordinara, de munti semeti si fluvii magnifice, America de Nord prezinta o clima la fel de diversa precum formele sale de relief. Daca nordul trebuie evitat in timpul iernii, sudul poate fi vizitat in orice perioada a anului, cu cateva zone in care temperaturile pot atinge temperaturi aproape de limita suportabilului, in intreg Mexicul, Florida, Nevada, California sau Texas in Statele Unite. Chiar si Canada se bucura, in partea sa de sud, de regiuni extrem de calduroase in timpul verii, comparabile cu temperaturile de la noi, in special in zona Quebec.
Clima Americii de Nord prezinta toate formele pe care le cunoastem in Europa, de la cea arctica in Alaska si nordul Canadei, la cea apropiata de ceea ce gasim in zona Mediteranei la noi, pe Riviera Mexicana sau in coasta Floridei. In ultima vreme, lunile de toamna au prezentat ceva probleme pe coasta estica a Americii, cu uragane deosebit de puternice, determinate de schimbarea climatica. Nici interiorul nu ramane extrem de linistit din punct de vedere al fenomenelor meteorologice extreme, avand parte deseori de tornade si precipitatii extreme.


Fisiere in arhiva (1):

  • Transporturile in America de Nord.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!