Internationalizarea Firmei Conex

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
A. GRUPUL DE TARI STUDIATE IN VEDEREA INTERNATIONALIZARII FIRMEI
B. TARA ALEASA IN VEDEREA INTERNATIONALIZARII
CROATIA
C. DESCRIEREA FIRMEI SI PRODUSELOR SALE
- Firma si produsele
- Clientii
- Motivatii
- Analiza situatiei firmei in vederea internationalizarii
D. POTENTIALII CONCURENTI DE PE PIATA CROATIEI
- Concurenti
- Avantaje si dezavantaje fata de concurenta
E. OBIECTIVE
F. MOTIVATIA
G. PIATA TINTA
- Cel mai profitabil mix de marketing
- Segmentare pietei
- Nevoile consumatorilor
H. STRATEGIA DE INTRARE PE PIATA


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
In paginile ce urmeaza va prezentam strategia de internationalizare a firmei CONEX S.A. Iasi.
Datorita cresterii cifrei de afaceri si consacrarii firmei pe plan intern, s-a decis patrunderea pe noi piete.
In acest sens s-au ales un numar de 6 tari pe care s-a realizat un studiu de fezabilitate in vederea profitabilitatii investitiei. In urma acestor studii s-a ales o singura tara in vederea internationalizarii, stabilindu-se strategia de intrare pe piata. 
A. GRUPUL DE TARI STUDIATE IN VEDEREA INTERNATIONALIZARII FIRMEI
BULGARIA
AVANTAJE:
Bulgaria ofera o piata deschisa, aplicând un regim comercial liberal conform cu prevederile GATT/OMC prin care numai un numar limitat de produse intra sub incidenta controlului statului.
Noua Lege Vamala a intrat în vigoare la 1 ianuarie 1999 si se bazeaza pe prevederile Codului Vamal al Uniunii Europene. Aceasta lege stipuleaza aplicarea aceluiasi regim vamal cu cel al UE cu privire la: introducerea marfurilor pe teritoriul vamal al Bulgariei, importuri, importuri temporare, depozitarea temporara a marfurilor, tranzitul marfurilor, export, export temporar, perfectionare activa si pasiva, prelucrarea marfurilor sub control vamal, amânarea platilor, etc.
Conform prevederilor noului Tarif Vamal, au fost reduse taxele vamale pentru un important numar de produse industriale, taxa vamala medie pentru produsele industriale importate din tarile care beneficiaza clauza natiunii celei mai favorizate fiind de 12,58%.
De asemenea, o importanta categorie de grupe de produse beneficiaza de taxa vamala zero: minereuri metalice, multe tipuri de carbune si cocs, gaz natural, multe parti ale instrumentelor si echipamentului medical, multe tipuri de medicamente, cauciuc, lemn neprelucrat, echipamente hard pentru computere personale, anumite masini agricole, avioane civile, etc.
Conform prevederilor Acordului de asociere la Uniunea Europeana pentru anul 1999, un important numar de produse importate în Bulgaria din tarile Uniunii Europene beneficiaza de taxe vamale reduse sau chiar zero. 
Conform prevederilor Acordului încheiat cu tarile EFTA, sunt stabilite preferinte tarifare pentru produsele importate în Bulgaria din aceste tari, în conditii asemanatoare cu cele prevazute în cadrul Acordului de asociere la UE.
DEZAVANTAJE:
Din punctul de vedere al firmei CONEX nu este oportuna intrarea pe piata bulgara datorita birocratiei precum si datorita nivelului scazut al puterii de cumparare.
Legislatie cu privire la infiintarea de societati comerciale este nefavorabila.
Sistemul juridic nu ofera aceeasi protectie ca in cazul Croatiei.
TURCIA
AVANTAJE:
Localizare geografica unica - Turcia beneficiaza de o asezare foarte speciala la intersectia Occidentului cu Orientul, acoperind Asia si Europa din punct de vedere geografic. Apropierea de noile piete emergente din Orientul Mijlociu si Asia Centrala creeaza oportunitati de afaceri unice. 
Un puternic istoric de investitii internationale -Experienta a mai mult de 4000 investitii cu capital strain, incluzand 104 din Top Fortune 500 al companiilor, confirma Turcia ca o localizare predominanta a investitiilor. 
O economie in rapida dezvoltare - Rata medie de crestere de 6,8 % pentru ultimii trei ani inainte de 1999, care se situeaza bine asupra ratei multor tari OCDE, presupune o economie dinamica si in crestere. Rapoartele OMC declara de asemenea ca Turcia este printre cele mai dinamice 20 de tari din comertul mondial. 
O piata interna uriasa - Cu o populatie de 63 milioane si o putere de cumparare a consumatorului in crestere, Turcia ofera o piata interna uriasa si dinamica pentru investitori. 
Forta de munca competitiva, inalt calificata - Forta de munca turca este binecunoscuta pentru aptitudinile sale si capacitatea sa de a invata, iar ratele competitive ale fortei de munca ofera avantaje de varf pentru ramurile industriale. 
Inalte standarde de calitate - Noua generatie orientata spre calitate atat in sectoarele de productie cat si de servicii asigura nivele inalte ale calitatii. Companiile turce si-au dovedit standardele inalte de calitate prin castigarea Premiului European al Calitatii consecutiv 1996 si 1997 ca si prin castigarea Premiului European al Calitatii pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii.


Fisiere în arhivă (1):

  • Internationalizarea Firmei Conex.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!