Internationalizarea Firmei UCM Resita

Cuprins proiect Cum descarc?

REZUMAT......1
CAPITOLUL I Descrierea firmei......4
CAPITOLUL II Produse si servicii........9
CAPITOLUL III Piata internationala vizata....17
CAPITOLUL IV Piata tinta.......44
CAPITOLUL V Strategii de intrare pe piata....47
BIBLIOGRAFIE50


Extras din proiect Cum descarc?

REZUMAT
Prezenta lucrare urmareste internationalizarea societatii UCM RESITA. Am ales aceasta firma deoarece UCM RESITA este lider pe piata romaneasca a constructiilor de masini in ceea ce priveste utilajul energetic, metalurgic, motoarele Diesel si masinile electrice. Este cea mai mare intreprindere din Resita si judetul Caras-Severin, dar si din partea de vest a tarii. Distribuitoare pentru societati din orase ca : Iasi, Brasov, Galati, Sibiu si Prahova, ea are potential si capacitate de productie pentru a penetra si piata internationala.
Proiectul este structurat pe 6 capitole, dupa cum urmeaza:
Primul capitol cuprinde o scurta prezentare a societatii. Uzina Constructoare de Masini Resita este situata in municipiul Resita in partea de sud-vest a Romaniei, pe valea raului Barzava. Dezvoltarea ei s-a desfasurat treptat in decursul istoriei, inceputurile fiind puse la 3 IULIE 1771 cand s-au pus in functiune doua furnale si forja. In prezent firma are un capital social de 9.426.940,40 lei, o cifra de afaceri pe anul fiscal 2005 de 110.010.983 lei (RON) si un numar total de 3.650 angajati.
Cel de-al doilea capitol trateaza produsele si serviciile UCM RESITA si in mod particular descrie categoria de produse pe baza careia se va efectua internationalizarea : echipamentele hidro. Societatea ofera clientilor sai echipamente hidro, motoare diesel, masini electrice rotative, piese de schimb si o serie de servicii, precum: modernizari si retehnologizari, reparatii de produse si servicii specializate. Avand in vedere succesul obtinut de firma la cea mai importanta conferin!ta si expozitie internationala in domeniul hidroenergetic Standul UCMR - HYDRO 2006, desfasurata la Porto Carras, la finalul lunii septembrie, manifestare ce s-a bucurat de participarea a peste 700 de delegati si 100 de expozanti precum si nevoia imperativa de energie electrica, existenta a numeroase centrale electrice, baraje, cai navigabile, ecluze, statii de pompare si sisteme de irigatii, ce folosesc echipamente hidromecanice au fost selectate pentru export echipamentele hidro.
Al treilea capitol abordeaza piata internationala, piata de interes pentru internationalizarea UCM RESITA. In vederea patrunderii pe piata externa, firma trebuie sa identifice caractersiticile fiecarei piete internationale si in functie de limitele care se impun si pe care si le impune sa aleaga piata cea mai favorabila pentru dezvoltarea departamentului de comert international. Dintre limitele care conditioneaza alegerea unei tari catre care sa exporte amintim: avand in vedere ca firma este la inceputul procesului de internationalizare trebuie sa selecteze o tara cat mai apropiata, ca distanta geografica; dimensiunea economiilor nationale sa aiba un ritm constant de crestere sau macar potential de ridicare a nivelului economiei; tari importatoare de materii prime sau electromecanice. In urma studierii acestor restrictii societatea a selectat un esantion initial de 10 tari, si anume: Italia, Belgia, Olanda, Germania, Canada, Turcia, Franta, Elvetia, Spania si Japonia.
In capitolul patru s-a identificat piata " tinta" pentru internationalizarea firmei. UCM RESITA a ales Italia, Spania si Germania pentru numeroasele oportunitati de afaceri ce rezida in primul rand din planul de dezvoltare economica inceput odata cu aderarea la UE a Spaniei si din dezvoltarea economica puternica a Italiei si Germaniei, ca vechi componente ale UE. Cele 3 tari realizeaza multe investitii in vederea cresterii economiei per ansamblu dar in special in industrie, si deoarece, materiile prime si intermediare din Romania au un cost mai mic, fiind totusi de calitate superioara, ar constitui o piata cu potential mare de desfacere pentru produsele UCM RESITA. Acestea au fost preferate si datorita distantei geografice relativ mica, ceea ce face ca costurile de transport sa fie net mai mici si astfel, costul de productie a produsului va fi mai mic si pretul mai mult decat convenabil pentru clientii societatii. 
Cu toate acestea UCM RESITA a ales ca piata tinta Spania deoarece:
1. Intre Spania si Romania exista deja un istoric propice al cadrului juridic cu privire la relatiile economice:
2. De asemenea Spania a fost preferata si datorita distantei geografice relativ mica, ceea ce face ca costurile de transport sa fie net mai mici si astfel, costul de productie a produsului va fi mai mic si pretul mai mult decat convenabil pentru clientii societatii.
3. In structura importului a Spaniei produsele energetice ocupa locul 4 , un avantaj pentru UCM RESITA.
4. In Spania nu exista o concurenta la fel de dezvoltata pentru UCM RESITA cum exista totusi in Germania si Italia.


Fisiere in arhiva (1):

  • Internationalizarea Firmei UCM Resita.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!