Pregatirea Negocierii, Desfasurarea si Finalizarea Tranzactiei Comerciale

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE pag 3
Capitolul I. Definirea conceptului de negociere.Factorii cheie in pregatirea negocierii pag 4
1.1 Aprecierea propriei pozitii pag 5
1.2 Aprecierea pozitiei partenerului pag 5
1.3 Aprecierea concurentei pag 6
1.4 Aprecierea limitelor de negociere pag 7
Capitolul II. Modul de desfasurare a negocierii pag 8
2.1 Modele ale desfasurarii negocierii pag 8
2.2 Continutul fazelor negocierii propriu-zise pag 9
Capitolul III. Finalizarea negocierii pag 16
3.1 Tehnici de finalizare a negocierii pag 17
CONCLUZII pag 19
BIBLIOGRAFIE
ANEXE


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Lumea in care traim, lumea noastra reala, este o uriasa masa de negocieri la care, fiecare dintre noi, fie ca vrem sau nu, este participant. Ne place sau nu acest lucru, zilnic intram in conflict cu cei din jurul nostru (agenti comerciali, concurenti, seful nostru, familie etc.) iar modul cum abordam problemele care apar va determina armonizarea intereselor proprii dar, in acelasi timp si ale partenerilor nostri.
Negocierea joaca un rol important in tranzactiile comerciale.Ea acopera in prezent o gama larga de domenii, cum sunt cel politico-diplomatic, social, cultural si, cu deosebire, cel economic. Fata de negocierile care se desfasoara in alte domenii, negocierea comerciala prezinta o serie de trasaturi specifice, atat in ceea ce priveste continutul si modul de derulare, cat si in privinta strategiilor si tacticilor utilizate. 
In literatura de specialitate, negocierea este definita ca "managementul relatiilor internationale prin negociere" (Oxford English Dictionary), Francois de Callierres afirma ca "negocierea constituie modalitatea de a pune de acord, interesele partilor in cauza". Fred Charles Ikle defineste negocierea ca fiind "un proces in care propunerile explicite sunt prezentate in scopul vadit al ajungerii la un acord asupra unui schimb sau asupra realizarii unor interese comune in conditiile prezentei unor interese conflictuale". Henry Kissinger considera ca "negocierea este un proces care combina pozitiile conflictuale intr-o pozitie comuna, regula de decizie fiind unanimitatea", iar Lemon Lee considera ca negocierea este "arta prin care vanzatorul si cumparatorul, de obicei in discutie fata in fata, stabilesc termenii precisi ai unui contract". 
CAPITOLUL I. DEFINIREA CONCEPTULUI DE NEGOCIERE. FACTORI CHEIE IN PREGATIREA NEGOCIERII
Generalizand, negocierea ar putea fi definita ca un complex de procese, de activitati constand in contracte, intalniri, consultari, tratative desfasurate intre doi sau mai multi parteneri in scopul realizarii unor acorduri, conventii si alte intelegeri la nivel guvernamental sau neguvernamental sau a unor afaceri economice.
Arta de a face pe cineva sa gandeasca cum vrem noi este negocierea.
In cadrul negocierilor comerciale insa, acest proces este definit ca fiind o actiune in care se confrunta cererea cu oferta in vederea ajungerii la o intelegere reciproc avantajoasa, respectiv la semnarea unui contract de vanzare-cumparare. Mai exact, acest proces consta in actiunea de armonizare a intereselor participantilor prin cautarea unor solutii reciproc avantajoase, materializata prin semnarea unui contract. 
Negocierea reprezinta un process complicat si adesea de lunga durata, in decursul caruia se disting mai multe etape, pe durata carora dialogul se va concretize, treptat, in intelegerea finala a partilor implicate. Etapele negocierii sunt urmatoarele:
o Prenegocierea: are ca punct de plecare o prima discutie in care partenerii isi manifesta interesul in abordarea unor probleme; include pregatirea negocierii. In afara de aceasta activitate, prenegocierea poate cuprinde, in functie de domeniu si circumstante, alte componente cum sunt:
- activitatea precontractuala (in negocierea comerciala) 
- actiuni preliminare necesare pentru ca partile sa accepte angajarea in tratative 
(mai ales in negocierea internationala si cea sociala), 
- o negociere pregatitoare a intalnirii partilor, in cazul unor tratative de mare amploare, in special in negocierea internationala (ex.: definitivarea ordinii de zi, a partilor care vor lua parte la tratative, a unor aspecte procedurale etc. pentru o conferinta internationala de pace). 
o Negocierea propriu - zisa (demareaza o data cu declararea oficiala a interesului partenerilor in solutionarea in comun a problemelor/problemei in cauza in vederea realizarii unor obiective de interes comun, pana la incheierea acordului)
o Postnegocierea (incepe in momentul semnarii intelegerii, incluzand obiectivele ce vizeaza punerea in aplicare a prevederilor acesteia; se vor compara analiza rezultatelor reale cu cele scondate).


Fisiere in arhiva (1):

  • Pregatirea Negocierii, Desfasurarea si Finalizarea Tranzactiei Comerciale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!