Studiu de Caz McDonald's Corporation

Extras din proiect Cum descarc?

McDonald's
McDonald's Corporation (listata la Bursa de valori din New York sub codul MCD) este cel mai mare lant de restaurante de tipul fast-food din lume, vanzand cu prioritate hamburgeri, pui, cartofi prajiti, amestecuri de bauturi racoritoare pe baza de lapte (asa numitele milkshake-uri) si bauturi carbo-gazoase. Mai recent, a inceput sa ofere si salate, fructe, snack wraps si carrot sticks.
Afacerea a inceput in 1940, cu un restaurant deschis de fratii Dick si Mac Macdonald in San Bernardino, California. Introducerea "Sistemului de Servire Rapida" in 1984 stabilea principiile restaurantelor fast food. Corporatia prezenta isi dateaza fondarea din timpul deschiderii restaurantului franciza de catre Ray Kroc, din Des Plaines, Illinois din 15 aprilie 1955, acesta fiind al noualea restaurant McDonald's. Kroc a cumparat mai tarziu drepturile legale ale fratilor McDonald asupra companiei si a condus expansiunea sa in toata lumea.
Odata cu extinderea plina de succes a companiei McDonald's pe multe piete internationale, compania a devenit un simbol al globalizarii si al raspandirii stilului de viata american. Proeminenta sa in influentarea masiva a modului de a manca al diferitelor categorii sociale, a creat de asemenea un frecvent subiect de dezbatere publica legat de obezitate, etica corporatista si responsabilitatea fata de consumator. A creat, ca un produs secundar si un jargon specific, asa cum ar fi expresia junk food in loc de fast food, adica mancare gunoi in loc de mancare rapida.
Privire de ansamblu a Corporatiei
Restaurantele McDonald's se gasesc in 120 de tari si teritorii din jurul lumii si servesc aproape 54 milioane de clienti in fiecare zi. Compania deasemeni opereaza branduri de restaurante, precum Piles Cafe si Boston Market si poseda o parte din Pret a Manger. Compania detinea si o parte majoritara din Chipotle Mexican Grill pana cand a renuntat oficial la drepturi in octombrie 2006. Pana in Decembrie 2003, detinea deasemeni Donatos Pizza. Are ca subsidiar deasemeni Redboxul, care a inceput in 2003 ca o masina automata, larga de 5.5 m, dar din 2005, s-a concentrat pe masini de imprumutat DVD-uri.
Tipuri de restaurante
Vedere a primului McDonald's care a fost inclus in franciza de Ray Kroc, care acum este muzeu in Des Plaines, Illinois. Cladirea este o copie dupa original, care a fost al noualea restaurant McDonald's deschis (poza).
Majoritatea restaurantelor independente McDonald's ofera servire direct in masina(drive through) sau servire in restaurant(counter service) care au zonele de mese inauntrul, si cateodata in afara restaurantului. Drive-Thru, Auto-Mac, Plateste si condu, sau McDrive, precum este cunoscut in multe tari, are, in multe cazuri locuri separate pentru plasarea, platirea si preluarea comenzii, totusi ultimii doi pasi (platirea si preluarea) sunt in mod frecvent combinate intr-un singur stand; acest tip de servire a fost introdus in Arizona in 1975, McDonald's imitand alte lanturi de magazine fast-food care detineau initiativa in acest domeniu. In unele tari restaurantele "McDrive" ce se afla langa autostrazi nu ofera de loc o zona de mese sau servire in restaurant. In contrast cu acest lucru, restaurantele aflate in orase mari cu o densitate mare nu ofera servicii Drive-Through de loc. Sunt si cateva restaurante aflate in centrele economico-urbane ale oraselor care ofera servici numite walk-through si nu drive-through, acestea fiind asemanatoare cu drive-through, neincluzand insa si masinile.
Restaurante construite cu teme speciale exista de asemenea, precum "Solid Gold McDonald's,"(poza) un restaurant din ani 1950' cu tema de rock-and-roll. In Victroia, din Columbia Britanica, se afla un restaurant care contine un candelabru facut din aur de 24 de karate impreuna cu instalatii de iluminare similare(poza).
Zone predestinate pentru copii
Unele restaurante McDonald's aflate in zone sub-urbane si in unele orase ofera zone mari in care copii se pot juca numite "McDonald's PlayPlace" in caz ca acestea se afla inauntrul restaurantului sau "Playland", in caz ca acestea se afla in afara restauratului. Primul PlayPlace cu un tub unde copii se pot juca, cu gropi cu mingi si cu topogane a fost introdus in 1987 in SUA, iar modelul a fost replicat dupa aceea pe scara larga. Unele dintre spatiile PlayPlace au fost renovate in locuri "R Gym".
"R Gyms" sunt zone de joaca in interiorul restaurantului cu jocuri interactive pentru copii intre 4 si 12 ani. Zonele "R Gyms" sunt echipate cu biciclete stationare, jocuri video, tablete de dans, cosuri de basket, bari fixe, cursuri cu obstacole, si alte jocuri care pun accent pe activitate fizica. 
Redesign
In 2006, McDonalds a introdus proiectul de reenergizare a brandului numit "Forever Young", primul astfel de efort din 1970. 
Noul design va include culorile traditionale McDonald's: galben si rosu, insa nuanta de rosu va fi schimbata in terracotta, galbenul va fi transformat in auriu pentru un aspect mai "insorit", iar doua culori aditionale vor fi introduse: masliniu si verde pelin. Pentru a avea un aspect mai calduros, restaurantele vor avea mai putin plastic si mai multe caramizi si lemn, cu lustre moderne pentru o lumina mai placuta. Arta contemporana sau fotografii inramate vor atarna pe pereti. Exteriorul va avea marchize aurii si un acoperis elegant in loc de traditionalul acoperis de mansarda dublu-inclinat.
Noile restaurante vor include urmatoarele spatii:
Zona de relaxare va avea fotolii, canapele si conexiuni Wi-Fi (similar cafenelelor Starbucks).
Zona "grab and go" va avea tejghele inalte cu scaune ridicate pentru consumatorii care sunt singuri la masa; televizoarele de pe perete vor avea stiri si date despre starea vremii.
Zona "flexibila" va avea ca scop acomodarea famiililor si va avea scaune cu inaltime adaptabila si cu perne fabricate din materiale asemanatoare panzei cu modele colorite. Muzica va varia in functie de zona.


Fisiere in arhiva (3):

  • McDonald word 2003.doc
  • McDonald.doc
  • McDonald's 2003.ppt

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!