Amenajarea in Scopuri Turistice a Zonei Insulitei Lacul Morii

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul I
OPTIUNEA PENTRU TIPUL DE AMENAJARE 3
Capitolul II
SELECTIA ZONEI 4
Capitolul III
DETERMINAREA INDICELUI DE ATRACTIVITATE AL ZONEI 8
Capitolul IV
DETERMINAREA ARIEI DE ATRACTIE 9
Capitolul V
DETERMINAREA CAPACITATII OPTIME DE PRIMIRE 
SI A NECESARULUI DE CONSTRUIT 10
Capitolul VI
CONCEPTIA DE AMENAJARE A ZONEI 11


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul I
OPTIUNEA PENTRU TIPUL DE AMENAJARE
1.1. Motivatia alegerii zonei respective
Orasul Bucuresti constituie cea mai mare aglomerare urbana din Romania fiind principalul centru politic, administrativ, economic si comercial al tarii, un important nod rutier, feroviar si aerian. Zona insulitei Lacului Morii se caracterizeaza printr-un cadru destul de placut, aceasta fiind amplasata in nordul lacului, oferind o priveliste marinareasca cu apa de jur imprejur, mult pescuit, plaja, "balaceala", spatii verzi cu iarba, copaci si florii. De asemenea in timpul migratiilor de primavara - toamna, zona joaca un rol deosebit de important pentru o serie de specii de pasari rare. 
Lacul Morii este un lac de acumulare executat in principal pentru protectia Municipiului Bucuresti impotriva inundatiilor fiind alimentat de raul Dambovita. A fost realizat printr-un baraj de 15 m inaltime, cu un corp central de beton, prelungit cu diguri de pamant longitudinale cu o lungime totala de 7 km. Suprafata lacului este de 246 ha, iar volumul lacului este de 14,7 milioane m3, avand o transa de atenuare a viiturilor de 1,6 milioane m3, peste nivelul normal de retentie. Pe insulita artificiala din lacul Morii a existat candva amenajat doua debarcadere. Aceasta insula ce ar fi trebuit sa devina una din cele mai atractive locatii din zona atat conform proiectelor comuniste cat si conform proiectelor actuale, insa pana astazi nimic nu s-a schimbat, insulita fiind doar o bucata de pamant cu cateva salcii. Toate aceste lucruri nu ii impiedica insa pe bucuresteni sa o frecventeze si sa sporeasca gradul degradarii locului.
De aceea, acest loc va fi special amenajat pentru a putea fi dat spre folosinta intr-un mod corespunzator si corect, ajutand astfel si la diminuarea riscului de degradare a mediului inconjurator, si a inecurilor care se produc in numar mare in fiecare vara. De asemenea, in situatia in care spatiile verzi ale Capitalei se reduc vazand cu ochii, iar strandurile sunt supraaglomerate, insula va fi tot timpul plina de oameni dornici sa iasa la un gratar, sa faca baie sau sa pescuiasca.
1.2. Tipul de amenajare
Se doreste a se realiza, tinand cont de cele trei criterii care stau la baza clasificarii amenajarilor turistice, o amenajare plurivoca din punct de vedere al caracteristicilor, dimensiunilor si distributia in teritoriu a reurselor turistice, o amenajare urbana dupa natura spatiului geografic si din punct de vedere al valorii resurselor si distributia acestora in teritoriu este o amenajare simpla, punctiforma.
Capitolul II
SELECTIA ZONEI
2.1. Localizarea zonei; Cai de acces
Bucurestiul se afla situat in partea centrala a Campiei Romane la o distanta aproximativ egala fata de Dunare si aria dealurilor subcarpatice. Lacul Morii se afla in sectorul 6, in zona Sos. Virtutii si Calea Giulesti, insula fiind in nordul acestuia. 
Caile de acces
Mijloace de transport:
o Rutiere: 
- Metrou - statia Crangasi, Petrache Poenaru
- Autobuz: 178
- Tramvai: 41(Sos. Virtutii), 2, 11, 44( Calea Giulesti)
o Feroviare: Gara de Nord, Basarab, Baneasa, Obor / Est, Progresul, Titan Sud si Sud.
o Aeriene: aeroportului Baneasa(pentru trafic intern) si aeroportul Otopeni(pentru trafic international)
2.2. Potentialul turistic al zonei
2.1.1. Resursele naturale
o Relief: orasul se intinde pe un intravilan de circa 160 km2 si masoara aproximativ 22 de km intre extremitatea nordica si cea sudica si aproape 20 km intre extremitatea vestica si estica. Altitudinea minima (60 m) se inregistreaza in partea de Se, pe valea Dambovitei, in timp ce altitudinea maxima se atinge in partea apusa, in apropierea Arcului de Triumf (91 m). Printre inaltimile de pe teritoriul orasului se impune: la SE Dealul Botului Malului (75m), iar la sud Dealul Piscului (83 m), iar in zona centrala, Dealul Mitropoliei (80m).
o Clima: este temperat-continentala, cu medii anuale de 2,50 C in ianuarie si 22,50 in iulie.
o Flora: In nordul orasului ( Baneasa, Herastrau, Floreasca, Tei, si Complexul Lebada) se afla oaze de verdeata. De asemenea in parcul Cismigiu creat in anul 1850 pot fi admirate magnolii, platani, stejari si alti arbori ocrotiti. In parcul Libertatii (creat in anul 1906) si Gradina Botanica pot fi admirate specii rare de plante si arbori.
o Fauna: in Bucuresti exista o Gradina Zoologica ce adaposteste numeroase specii rare de animale.
o Hidrografia: Bucurestiul se afla strabatut de raul Dambovita, si Colentina. Mai multe lacuri se intind de-a lungul raului Colentina, in perimetrul orasului, precum Baneasa, Herastrau, Floreasca, si Tei. Se mai poate vorbi si de lacurile din parcurile Cismigiu, Libertatii si Tineretului.
o Rezervatiile: Exista in parcurile din Bucuresti si Graodina Botanica numeroase specii de plante si arbori ocrotiti.
o Protectia mediului: Exista in Bucuresti multe surse de poluare, fiind vorba atat de autoturismele personale, de mijloacele de transport in comun dar si de intreprinderile cu anumite profiluri.


Fisiere in arhiva (1):

  • Amenajarea in Scopuri Turistice a Zonei Insulitei Lacul Morii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!