Amenajarea în scopuri turistice în Pitești

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1. Optiunea pentru tipul de amenajare
1.1. Motivatia alegerii zonei
1.2. Tipul de amenajare
Capitolul 2. Selectia zonei
2.1. Asezare geografica si cai de acces
2.2. Potentialul turistic al zonei
2.2.1. Resurse naturale
2.2.2. Resurse turistice antropice
2.3. Cadrul socio-economic 
2.4. Infrastructura
2.5. Echipamente de cultura si odihna
2.6. Legislatia in vigoare si protectia zonei
Capitolul 3. Determinarea indicelui de atractivitate al zonei
Capitolul 4. Determinarea ariei de atractie 
Capitolul 5. Determinarea capacitatii optime de primire
Capitolul 6. Conceptia de amenajare a zonei
6.1. Amenajarea echipamentelor
6.2. Amenajarea resurselor
6.3. Infrastructura (propuneri)
6.4. Alte dotari si servicii oferite
6.5. Amplasare in teritoriu


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1. Optiunea pentru tipul de amenajare
1.1. Motivatia alegerii zonei
Municipiul Pitesti, resedinta judetului Arges, este recunoscuta prin cateva atractii si obiective turistice, fie cunoscute sau nu. Pitesti este un oras slab dezvoltat din punct de vedere turistic, desi sunt intretinute zonele deja amenajate.
Am ales Municipiul Pitesti, pentru a o face cunoscuta, vizitata, dar si petrecerea timpului liber in zona.
Pentru amenajare am ales doua terenuri intravilane, un teren de 2500 mp2, iar al doilea teren avand o suprafata de 1500mp2 amplasate in aproprierea Platoului Trivale, fiind terenuri favorabile pentru amenajarea a catorva spatii turistice, dar si amenajarea unui spatiu de agrement ajutand ca zona sa iasa in evidenta si prin prezenta Padurii Trivale care este amplasata langa terenul de 1500mp2.
1.2. Tipul de amenajare
Se doreste amenajarea zonelor de week-end, echivoca, simpla.
Capitolul 2. Selectia zonei
2.1. Asezare geografica si cai de acces
Localizam orasul european Pitesti, resedinta judetului Arges, in partea central-sudica a Romaniei, sub Carpatii Meridionali, deasupra Dunarii, in nord-vestul regiunii istorice Muntenia.
Geografic, orasul Pitesti se situeaza, matematic, la punctul de intersectie al paralelei 44?51'30" latitudine nordica cu meridianul 24?52' longitudine estica, la distanta relativ egala fata de Polul Nord si de Ecuator, paralela 45? trecand la 20 km nord de Pitesti.
Asezat intre dealuri inalte, pe terasele raului Arges, Municipiul Pitesti are o suprafata intravilana de 2805 ha, dintre care 415 ha din acestea fiind ocupate de spatiile verzi. Orasul se afla la o altitudine de 250 m, la nivelul albiei minore a raului Arges (S), si de 356 m, in cartierul Trivale (V).
La nord-vest de terasa Trivale-Papucesti se afla cota de 373 m, iar la est de Valea Mare-Podgoria, cota de 406 m. In sectorul de vest-sud-vest al satului Mica, in comuna Bascov, se gaseste cota de 439 m (Padurea Bogdaneasa). Orasul are un topoclimat de vale, calm si moderat cu o temperatura medie anuala care variaza intre 9? si 10?C, media lunii ianuarie fiind de -2,4?C, iar cea a lunii iulie de +20,8?C.
Bine conectat cu principalele orase invecinate prin infrastructuri de transport rutier si feroviar, Pitestiul este localizat la o rascruce de drumuri, fiind un nod de comunicatii cu deschidere interna si internationala. Legaturile cu importante localitati ale tarii, dintre care Bucuresti, capitala tarii, sunt asigurate prin drumurile europene E81 / DNA1 (Bucuresti - Pitesti - Sibiu - Cluj-Napoca - Satu-Mare), E574 (Bacau - Onesti - Brasov - Pitesti - Craiova), DN7 (Bucuresti - Gaesti - Pitesti) si DN67B (Pitesti - Smeura - Dragasani). Judetul Arges, in care se afla municipiul, se invecineaza cu 6 judete - Dambovita, Teleorman, Olt, Valcea, Sibiu si Brasov - neavand granite externe.
Municipiul Pitesti se afla la aproximativ 110 km est de Bucuresti, capitala Romaniei, fiind legat de aceasta prin autostrada A1, care se prelungeste prin centura orasului in directia Ramnicu Valcea si Curtea de Arges.
Cai acces:
rutiere
Autogara Sud Pitesti, Str. Targul din Vale nr. 54
Autogara Nord, Str. George Cosbuc nr. 12
feroviare
Gara Pitesti, Bulevardul Republicii


Fisiere în arhivă (1):

 • Amenajarea in scopuri turistice in Pitesti.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!