Analiza comparativă a industriei turismului în Spania și Australia

Extras din proiect Cum descarc?

In zilele noastre, a calatori nu mai este ceva neobisnuit. Calatoriile comerciantilor din antichitate, ale marilor exploratori medievali, deplasarile in scop de afaceri sau din motive medicale si educationale, au contribuit la adaptarea omenirii la realizarea de calatorii.
Turismul sub diferitele sale forme, a cunoscut o dezvoltare si o diversificare accentuata in ultimele decenii astfel incat, la inceput de secol XXI, este considerat ca unul dintre cele mai dinamice domenii ale civilizatiei actuale, sustinand aproximativ 292 milioane de locuri de munca la nivel mondial, generand circa 10% din PIB-ul mondial, reprezentand in jur de 7% din exporturi si aproximativ 30% din exportul de servicii la nivel mondial.
Capitolul 1: Prezentarea generală a țărilor 
1.1. Așezare și accesibilitate
Spania este o tara situata in sud-vestul Europei, membra a Uniunii europene ce se invecineaza la granitele sale cu Franta si Andora, de-a lungul Muntilor Pirinei si face parte din Peninsula Iberica impreuna cu Portugalia si Gibraltar, avand de asemenea doua arhipelaguri situate unul in Marea Mediterana si celalalt in Oceanul Atlantic. Este a treia tara din europa ca marime a suprafetei iar din punct de vedere administrativ, teritoriul ei este impartit in 17 provincii si doua orase autonome, Ceuta si Melilla, fiecare avand guvern propriu si, din punct de vedere legislativ, independenta partiala fata de guvernul de la Madrid.
Australia este cel de-al cincelea continent, cel mai mic, cel mai indepartat si cel mai contrastant: desert bizar alaturi de plaje mirifice, alaturi de mii de kilometri de coasta si o plaja superba, cu cel mai mare si mai dantelat recif de corali, o fauna variata, peisaje desertice salbatice, orase sofisticate, paduri tropicale si parcuri nationale alpine. Este de asemenea cea mai joasa si plata intindere de uscat avand continentul cel mai secetos.
1.2. Date geografice
Spania 
- ocupa 85% din Peninsula Iberica, 88% din perimetrul sau fiind inconjurat de apa: coasta mediterana masoara 1.660 km lungime, iar cea atlantica 710 km lungime. Teritoriul de baza al Spaniei este dominat de platouri inalte si de lanturi muntoase ca si Pirineii si Sierra Nevada. Din acesti munti izvorasc mai multe rauri importante precum Tagus, Ebro, Duero, Guadiana si Guadalaquivir.
- gasim de-a lungul coastelor campii aluvionare, din care cea mai mare este Guadalaquivir in Andaluzia. Spania se invecineaza la est cu Marea Mediterana (continand insulele Baleare) iar la vest cu Oceanul Atlantic, unde se gasesc pe coasta Africana, Insulele Canare.
- climatul este de tip mediteranean, marcat de temperaturi extreme, in general, cu precipitatii insuficiente, exceptand partea de nord a tarii, care este mult mai umeda. In regiunile de pe malul marii climatul este mai putin extrem, in timp ce zonele limitate de Oceanul Atlantic au un climat mai ploios.
- temperatura medie a Madridului in luna iulie este de 30 grade iar in februarie este de aproximativ 8 grade.
Australia
- doua treimi din suprafata este arida sau semiarida, continentul avand mai mult desert decat oricare altul.
- are o linie de coasta foarte scurta pentru o suprafata atat de mare - in afara Golfului Carpentaria si Marelui Gol Australian, sunt foarte putine golfuri de-a lungul celor 19.000 km de linie de coasta.
- Australiei ii lipsesc formele de relief: nu exista rauri mari, iar muntii sunt josi, cel mai inalt varf australian este Vf. Koscinsko din Alpii Australieni avand o inaltime de 2.228 m.
- continentul poate fi impartit in 3 regiuni principale: Scutul Australiei de Vest, Platoul Estic si Marele Bazin Artezian. Scutul este un podis care se suprapune in mare parte cu Australia de Vest, format in principal de aflorimente de roci precambriene.
- intre Scutul Vestic si Platoul Estic sunt 3 bazine interioare: Bazinul Murray, Bazinul Carpentaria si Bazinul Eyre, acestea numindu-se Marele Bazin Artezian. In nord, partea mai mare a Bazinului Carpenteria este inundata de golful cu acelasi nume.
- activitatea vulcanica a incetat in Australia doar in ultimele milioane de ani si exista multa activitate seismica in Platoul Vestic si Estic. Celalta caracteristica importanta a Australiei este Marea din dreptul coastei tropicale a Queensland-ului.
- Australia este cel mai arid dintre continentele locuite. Vara care tine din decembrie pana in februarie, temperaturile atingand 38 grade. In zona de nord predomina un climat de tip tropical umed-uscat, cu ierni insorite si uscate, urmate de veri toride cu ploi de tip musoni frecvente, iar ocazional furtuni ciclonice.
- majoritatea ploilor de pe continent se inregistreaza in Tasmania sau de-a lungul coastei de est, acolo unde muntii sunt flancati de zone impadurite.
- principalele zone climatice intalnite aici sunt: climatul subtropical, climatul tropical, climatul subecuatorial si climatul temperat.


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza comparativa a industriei turismului in Spania si Australia.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

wikipedia.org
statista.com
actualidadviajes.com
warbletoncouncil.org
worldometers.info
tourism.australia.com
zhujiworld.com
european-union.europa.eu
profit.ro
aroundtravels.com
eturia.ro
https://www.zf.ro/
ripleybelieves.com


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!