Analiza comparativă a politicii turistice a României și a Bulgariei

Extras din proiect Cum descarc?

Analiza comparativa admite compararea unor date proprii cu date cumulative in domeniul turismului, ce provin de la mai multe tari,in acest caz Romania si Bulgaria. Se creeaza un context valoros, benefic pentru stabilirea obiectivelor, obtinerea unor informatii vizand acest domeniu si descoperirea celui mai bun mod de dezvoltare comparativ cu competitorii.
Aceasta analiza se bazaeaza pe apropierea si compararea faptelor si scoaterea in evidenta a elementelor ce se aseamana sau ce difera, avand ca scop final emiterea unor concluzii, identificarea unor tendinte, pe baza carora se pot formula obiective si directii de dezvoltare.
Ambele tari, Romania si Bulgaria prezinta strategii si politici de dezvoltare in domeniul turismului si o legislatie specifica.
Localizare gerografica
Romania si Bulgaria sunt tari situate in centrul geografic al Europei(sud-estul Europei Centrale), invecinandu-se si avand amandoua iesire la Marea Neagra.
Suprafata si populatie.
Romania prezinta o suprafata de 238.397 km2,clasandu-se pe locul al 12-lea tara ca marime in Europa, pe cand Bulgaria are o suprafata de 110.994 km2 si se claseaza pe locul 14, fiind de 2,14 ori mai mica decat Romania.
In ceea ce priveste populatia, Romania prezinta un numar de 19,41 milioane de locuitori, fiind de 2,77 ori mai mare decat cea a Bulgariei de numei 7 milioane de locuitori.
Populatia ocupata% 
In anul 2019,populatia activa a Romaniei a fost de 4.990.400mil, fiind repartizata astfel: 
- 47.55%-servicii
- 22.45%-agricultura
- 30.01%-industrie
In acelasi an 2019, populatia activa a Bulgariei a fost de 3.262.800, fiind repartizata astfel:
- 63.44 %-servicii
- 29.69 %-industrie
- 6.87 %-agricultura
PIB
- In ceea ce priveste produsul intern brut in anul 2019, Romania inregsitreaza o valoare de 327.231 miliarde USD si un PIB/cap de locuitor de 12.285 USD. 
- Bulgaria, in acelasi an a inregistrat un PIB de 66.250 miliarde USD, cu un PIB pe cap de locuitor de 9.518 USD.
- Romania se claseaza pe locul 46 la nivel mondial, pe cand Bulgaria pe locul 74.
- Aceste valori arata ca suma valorii de piata a tuturor marfurilor si serviciilor destinate consumului final, produse in toate ramurile economiei in interiorul Romaniei in decursul anului 2019 este aproximativ 5 ori mai mare decat cea a Bulgariei.


Fisiere în arhivă (1):

 • Analiza comparativa a politicii turistice a Romaniei si a Bulgariei.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!