Analiza-Diagnostic Social-Economica a Localitatii Cosauti in Vederea Includerii Acesteia in Circuitul Turistic Rural al Republicii Moldova

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I. Scurt istoric al localitatii rurale.
CAPITOLUL II. Situatia social economica a localitatii rurale.
CAPITOLUL III. Inventarierea resurselor turistice ( naturale si antropice ) ale localitatii rurale.
CAPITOLUL IV. Avantajele si dezavantajelor produsului turistic in localitatea rurala.
CAPITOLUL V. Plan de actiuni privind valorificarea resurselor turistice din localitatea rurala.
Concluzie


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
,, Nu exista in vocabularul arhaic nici un cuvant
pentru formatiuni mai mari de convietuire sociala. 
El nu cunoaste din vremuri strabune decat satul si cetatea. ,,
Nicolae Iorga
Turismul rural in tarile Uniunii Europene a devenit, pentru ultimele decenii ale acestui veac o prioritate in politicile acestor state de dezvoltare locala. In prezent si in viitor, acest tip de turism avind la baza trei coordonate: spatiul, oamenii si produsele, care sunt intr-o strinsa corelatie. Neputand exista una fara cealalta in privinta spatiului ( factorii naturali si antropici ) se remarca mari deosebiri, in special in ce priveste domeniul serviciilor si dotarilor care se particularizeaza de la o tara la alta si la o regiune la alta. Ramura turismului in Republica Moldova are o vechime de aproximativ 40 de ani. Republica Moldova face parte din numarul statelor sarace, cu un turism foarte slab dezvoltat si dezechilibrat, in mare parte camuflat sub alte domenii de activitate. Totusi, ramura turismului din Republica Moldova are perspective bune de dezvoltare, insa aceste perspective nu pot fi materializate atita timp cit nu vor fi sustinute real si infaptuite reformele economice, juridice, administrative, sociale, declarate deja de organele statelor superioare republicii. Republica Moldova este un stat: industrial-agrar si dispune de vaste areale naturale in cadrul carora se intilnesc pretioase atractii turistice: muzee in aer liber, rezervatii stiintifice, vegetatie si lume animala variata ce se caracterizeaza prin anumite particularitati specifice, care la rindul lor prezinta interes turistic. Si anume teritoriul tarii este situat in zonele de vegetatie naturala de silvostepa si stepa. Asezare geografica a Republicii Moldova in sud-estul Europei Centrale, determina o mare diversitate a vegetatiei. Ea include multe specii de plante din Europa Centrala, Orientala si din zona mediteraniana. Pozitia geografica a Republicii, determina ca in componenta faunei noastre sa predomine speciile care se intalnesc pe teritoriile vecine ale Romaniei, Ucrainei, statelor balcanice si a altor tari est-europene. Prin intermediul acestor particularitati - specifice ale florei si faunei din Republica Moldova, ce sunt reflectate si in cadrul peisajelor de padure, al rezervatiilor naturale si parcurilor de arhitectura peisajera (dendrarii), obiective care au o atractivitate turistica semnificativa. De asemenea nu pot fi lasate neatentiei mediile rurale in componenta carora intra satele care prin intermediul: modului de viata a satenilor, a traditiilor, a mestesugurilor..., constituie atractii relativ majore ale statului ce anual atrag numerosi turisti prin ambianta familiala a mediului rural, liniste si un mediu ambiant mecanizat. Acest fapt duce la evidentierea si dezvoltarea galopanta a turismului in componenta statului, dar mai specific este evolutia ramurilor turistice: 
Turismul Rural ;
Agro - turismul.
Una din zonele turistice din Moldova ce se bucura de o popularitate deosebita este zona Cosauti, ce face parte din zona turistica de Nord a Republicii Moldova. Localitatea respectiva este incadrata in ruta turistica numarul 7. 
Capitolul I. Scurt istoric al localitatii rurale.
Satul Cosauti din preajma cetatii Soroca, la zece verste mai sus, pe malul Nistrului, a fost scos din anonimat pentru prima data de hrisovul din 17 ianuarie 1517 al domnitorului Bogdan al III, care cu semnatura sa daruieste lui Luca Arbore, portar de Suceava, "pentru dreapta si credincioasa slujba, satul Solonet, cu mori, cumparat cu 1680 zloti tataresti de la Tatia, fiica lui Daraman, nepoata lui Caliman ... si cu toti nepotii lui Caliman, din privilegiul parintelui domnului Stefan de la inaintasii sai, care a schimbat acest sat cu nepotii lui Caliman, primind satele Cosauti (Cosautii de azi), Tricinti si Strijacauti, pe care le-a dat apoi sub ascultarea cetatii Soroca".


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza-Diagnostic Social-Economica a Localitatii Cosauti in Vederea Includerii Acesteia in Circuitul Turistic Rural al Republicii Moldova.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!