Analiza Pietii Hoteliere din Romania

Extras din proiect Cum descarc?

Starea actuala a pietei hoteliere din Romania
Piata hoteliera din Bucuresti totalizeaza acum 6.000 camere, un nivel inferior celui din tarile vecine. Cele mai multe hoteluri sunt cele de trei stele, care insumeaza peste 3.000 de camere, iar pe locul doi se afla hotelurile de lux, de 4-5 stele, unde exista 2.800 de camere. Restul sunt camere aflate in unitati turistice cu o stea, mostenite de la regimul comunist si nerenovate. In schimb, in ultimii doi ani marile lanturi internationale au investit in hotelurile de lux: Marriott, Hilton Hotels, Accor, InterContinental si Howard Johnson.
Oferta hoteliera din Romania este in continua crestere. Cu toate ca turismul de vacanta a ridicat mari probleme la nivelul acestui an, in ce priveste turismul de business ascensiunea este destul de spectaculoasa.
Tinand cont de o prezenta tot mai bogata a investitorilor straini si de o deplasare tot mai accentuata a oamenilor de afaceri in regiune, precum si de gradul mediu ridicat de ocupare al hotelurilor, de 60-70%, si investitiile in segmentul hotelier incep sa se simta. Potrivit jucatorilor pietei, investitiile vor ajunge la peste un miliard de euro, pe fondul majorarii investitiilor straine directe si al finantarilor din partea Uniunii Europene.
De asemenea, noi branduri si francize sunt asteptate pe piata, precum Four Seasons, Sheraton ori Radisson, in vreme ce altele isi consolideaza pozitia, cazul Accor care s-a imbagatit cu o noua marca - Novotel - alaturi de cele deja consacrate, Ibis si Sofitel. Ca trend general, pe piata se remarca investitiile in hoteluri de 4 stele, mai convenabile fata de cele de 5 stele, precum si o intoarcere catre zona cu tarife mici, hoteluri de doua stele. In acest caz, tarifele vor incepe de la 30 de euro pe noapte, iar acest tip de unitati sunt la moda in tarile UE. O dovada a raritatii hotelurilor de categorie inferioara este tariful mediu practicat de hotelurile din Bucuresti, de 106 euro, care este peste media europeana. 
Continental Hotels 
Compania Continental Hotels, cel mai mare operator hotelier roman, are in vedere extinderea si modernizarea bazei proprii. In urmatorii patru ani, Continental pregateste investitii de circa 65 de milioane de euro pentru modernizarea sau constructia a 11 hoteluri, un sfert din fondurile necesare urmand sa provina din surse proprii. 
Lantul Continental Hotels, alcatuit din 14 hoteluri, a incheiat in 2004 un parteneriat cu grupul francez Accor, proprietarul marcilor Ibis, Novotel si Sofitel, prin care cele doua companii au initiat crearea unei retele de hoteluri in toate marile orase din Romania.
Structurata in doua etape, dezvoltarea retelei va include modernizarea si constructia unor hoteluri marca Continental, Ibis si lansarea noului lant de doua stele, Continental Express. Astfel, in urmatorii patru ani, vor fi amenajate trei Hoteluri Continental de patru stele, la Sibiu, Timisoara si Cluj-Napoca, patru Hoteluri Ibis de trei stele la Sibiu, Tirgu-Mures, Timisoara si Brasov si va fi construit la Bucuresti proiectul pilot al noului concept de doua stele, Continental Express.Totodata, compania va investi pentru modernizarea Hotelului Continental din Bucuresti, care va fi ulterior clasificat la cinci stele, si pentru derularea unor lucrari majore de modernizare la Hotelurile Continental din Suceava si Drobeta Turnu-Severin, clasificate la trei stele. Cifra de afaceri a Continental Hotels se situeaza in jurul valori de 25 de milioane de euro.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Pietii Hoteliere din Romania.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!