Analiza turistică a Cehiei

Extras din proiect

1. Date generale 
REPUBLICA CEHA 
Forma de guvernamant: republica parlamentara 
Suprafata: 78.866 kmp 
Populatia: 10.272.000 locuitori 
Limba oficiala: ceha 
Alte limbi vorbite: slovaca, poloneza, germana 
Religie: catolici (40%), protestanti (10%), ortodocsi 
Capitala: Praga 
Moneda: coroana (Kc) 
Relieful: este in cea mai mare parte colinar si este impartit in doua parti. O parte este constituita dintr-o zona montana care culmineaza cu Masivul Bohem in forma de V, iar cealalta parte este mai putin accidentata si coboara in trepte spre S-E catre Slovacia. 
Clima: Temperat continentala cu 4 anotimpuri. Iernile sunt reci si cu zapada din belsug, verile sunt calde si rareori ploioase. 
Sezonul turistic cel mai important este de la 15 mai pana la 15 septembrie si intre 20 decembrie-31 martie
Tara celor 100 de castele 
Cand spui Cehia spui Praga, Vltava , Bohemia de cristal , Karlovy Vary si castele. Majoritatea turistilor care vin in Cehia vor sa vada in primul rand capitala Praga, oras cosmopolit, cunoscut pentru sarmul si frumusetea vechilor constructii si monumente. 
Doar 10% dintre calatori "exploreaza" tara dincolo de capitala. Dar daca vrei sa descoperi bogatiile naturale si traditiile din zonele rurale te asteapta multe surprize. Bogatia cea mai de pret a Cehiei o constituie cele peste 100 de castele - de la fortarete intunecate pana la rafinate si aristocratice palate - toate deschise publicului.
Dintre fostele tari comuniste, Cehia a reusit cel mai bine sa-si restructureze economia, acum sectorul privat avand o pondere de peste 60%. 
La loc de frunte sunt ceramica, grafitul, incaltamintea, berea (Cehia e mare producatoare de hamei) si automobilele Skoda, preluate de concernul german Volkswagen ( tara este cea de-a cincea exportatoare de masini din lume),pentru aceste produse Cehia a devenit celebra. La capitolul servicii, cehii stau foarte bine: restaurante curate si cu meniuri traditionale, hoteluri confortabile, oficii de informare turistica pana in cele mai mici orasele. Cazarea 
Posibilitatile de cazare sunt multiple turistul putand face alegerea dintr-o gama larga de facilitati, de la hoteluri (1-5 stele), apartamente, pana la castele care sunt special amenajate pentru a fi locuite. 
Vara se ofera locuri de camping sau bungalowuri,campingurile sunt deschise din luna mai pana in luna septembrie,aceste avand baruri si casute de inchiriat. 
In Cehia, campatul in locuri neindicate este interzis. Cele mai ieftine unitati de cazare (camerele din campusurile universitare) care au preturi de 335-500 Kc/persoana (9 ,2 -12,2 euro) si hanuri sau carciumi), care ofera si camere cu doua paturi la un pret de 1100-2240 Kc (30-60 euro). Multe dintre ele sunt situate chiar in centralul oraselor. Hotelurile de la doua stele in sus, care au camere cu grup sanitar propriu sar de 2240 Kc (60 euro). 2. Oferta turistica
2.1 Potentialul turistic:
a)Resurse antropice:
Orasul magic, Orasul de aur, Orasul celor 100 de turle, Parisul estului iata cateva denumiri ale orasului Praga. Asezata pe cinci dealuri, Praga se intinde de-o parte si de alta a raului Vltava , o plimbare pe jos prin Praga este o plimbare printre secole. Orasul de origine al lui Einstein, Mozart, Kepler, Kafka, Praga este o marturie a stilului gotic, baroc, al timpului renasterii sau al artei moderne. Inca din Evul Mediu, Praga a fost cunoscuta ca unul din cele mai frumoase orase din lume. In secolul al XIV-lea, Praga era un oras modern care intrecea toate orasele central-europene. Podul de piatra de peste Vltava -Podul Carol - a ramas una dintre cele mai mari comori ale arhitecturii pragheze. 
CASTELUL DIN PRAGA
Una din cele mai mari fortarete, castelul regilor din Bohemia domina Vltava de mai bine de 11 secole. Palatul Regal, fondat in a doua jumatate a secolului XIX, s-a pastrat aproape intact. Partea centrala a palatului cu faimoasa Sala Vladislav se pastreaza in stilul gotic tarziu. . Inconjurat de gradini si parcuri, Castelul impreuna cu Cartierul de Jos constituie o oaza de liniste in mijlocul orasului tumultos. 
In prezent aici este si resedinta presedintelui republicii. In interiorul Castelului se afla imensa Catedrala a Sfantului Vitus unde se afla inmormantat imparatul Ferdinand I de Habsburg, alaturi de mormintele cnejilor din Boemia , Moravia si Silesia. Tot in perimetrul Castelului a fost construita in secolul al X-lea, Bazilica Sf. Gheorghe , unde sunt gazduite aproape zilnic concerte de muzica de camera si galerii de arta vecge ceha. .


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza Turistica a Cehiei.docx

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!