Analiza turistică comparativă - Grecia și Suedia

Extras din proiect Cum descarc?

I. EUROPA -  DESTINATIE TURISTICA FAVORITA LA NIVEL MONDIAL
Turismul reprezinta, prin continutul si rolul sau, un fenomen complex caracteristic societatii actuale, fiind, totodata, un element major ce face parte din viata economica si sociala ce antreneaza interesul unui numar tot mai mare de tari. Acest fenomen social-economic evolueaza odata cu dinamica civilizatiei contemporane si este creator de beneficii extrem de importante. 
Turismul reprezinta, pe larg, un fenomen socio-economic, creator de beneficii diverse si importante si a fost definit, pe parcursul timpului, ca fiind ,, arta de a calatori pentru propria placere" sau ,,ansamblul de relatii si fenomene care rezulta din deplasarea si sejurul persoanelor in afara domiciliului lor" . Conform Organizatiei Mondiale a Turismului (O.M.T.), activitatea turistica este conceputa ca ,,o forma a manifestarilor cultural-educative si de recreere ale societatii moderne". 
Astazi se poate vorbi, in adevaratul sens al cuvantului, despre o adevarata industrie a turismului care, in linii mari, curpinde activitatea structurilor hoteliere si de alimentatie publica, activitatea intreprinderilor ce se ocupa cu transportul turistilor etc. 
Receptiv la schimbarile societatii contemporane ce au avut loc de-a lungul timpului, turismul evolueaza sub incidenta acestora, ba chiar devine, la randul sau, un factor stimulator al progresului uman. 
Europa reprezinta un pion important pentru turismul international. Anual, numarul turistilor creste. Cunoasterea si valorificarea patrimoniului turistic au contribuit la dezvoltarea turismului. Astfel, obiectivele de interes sunt cele naturale, istorice, arhitecturale si urbane, fiind grupate in mai multe regiuni. 
Europa reprezinta principala atractie turistica mondiala, atat pentru turistii proveniti din alte continente, cat si pentru turistii europeni. Din totalitatea turistilor care calatoresc anual pe plan mondial, mai mult de jumatate sunt europeni, iar cea mai mare parte a lor provin din tarile industrializate si puternice din punct de vedere economic. Desi ca suprafata este unui din cele mai mici continente, Europa atrage cea mai mare parte din totalul circulatiei turistice si, in consecinta, realizeaza cele mai mari incasari din aceasta activitate complexa. 
Conform statisticilor, Europa a fost si va ramane zona turismului cea mai dezvoltata din lume, cu toate ca ponderea euro-turismului a scazut procentual la nivel global al pietei turistice din lume. Argumentele care plaseaza Europa si o vor mentine in fata celorlalte regiuni turistice ale lumii sunt: concentrarea celui mai mare numar de tari puternic industrializate, includerea/adaugarea unor piete turistice emergente provenind din zonele ex-sovietice, un valoros potential turistic, axat indeosebi pe bunuri culturale de patrimoniu de mare valoare istorica, arhitecturala si artistica, peisaje naturale de exceptie, statiuni turistice si sportive renumite, baza tehnico-materiala foarte moderna sau in curs de modernizare si adaptata pentru a pune in valoare resursele naturale existente, experienta, servicii si oferte comerciale de calitate si extrem de variate, elemente de subiectivitate social-colectiva sau/si individuala -  ce se constituie in forme ale atractivitatii si tentatiei pentru turistii din intreaga lume, dar si pentru europenii care se vor deplasa in tarile limitrofe tarii lor de origine, cat si in propria lor tara.
Valorile culturale si istorice ale Europei prezinta principala atractie mondiala. Cele mai importante sunt : in Paris ( Turnul Eiffel, Palatul de la Versailles, Muzeul Luvru), in Londra ( British Museum, Galeria Nationala, Turnul Londrei, Big Ben), La Madrid (Muzeul Prado), Florenta ( Palatul Uffizzi), Amsterdam (Muzeul Rembrandt) etc. Acestora li se adauga festivaluri anuale si evenimente speciale, care reprezinta, de asemenea, insemnate atractii pentru practicarea turismului cultural. Dintre acestea cele mai importante sunt : Festivalu Edinburg, Bicentenarul Revolutiei Franceze, Bicentenarul Mozzart, precum si desemnarea anuala a unei capitale europene de a fi ,,capitala culturala a Europei".


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza turistica comparativa - Grecia si Suedia.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!