Arhipelagul Gallapagos

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 4265
Mărime: 26.24KB (arhivat)
Publicat de: Augusta Leonte
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ionita Mirela
date despre arhipelaf,fauna ,vegetatie

Extras din proiect

*Insulele Galapagos sunt situate la aproximativ 1.000 km departare de teritoriul continental al statului sud-american Ecuador. Oficial poarta denumirea de "Colon Arhipelago" (arhipelagul lui Columb), insa cunoscute sunt ca Insulele Galapagos sau Insulele Testoaselor.

Insulele Galapagos au fost descoperite la 10 martie 1535 de catre Fray Tomás de Berlanga,episcopul de Panama, ce naviga prin Peru pentru a solutiona un litigiu.

*Insulele Galapagos impreuna cu apele ce le inconjoara alcatuiesc 3 zone: o provincie, un parc national si o rezervatie marina. Limba oficiala vorbita in aceste zone este spaniola. Exista 13 insule majore (variind ca suprafata de la 14 km la 4588 km patrati), sase insule mici (1 km patrat la 5 km patrati), precum şi zeci de insule, dintre care numai unele au nume. Insulele Galapagos sunt, de asemenea, numite "Las Islas Encantadas" (insulele vrajite) din cauza modului in care curenti puternici au facut dificila navigatia in Arhipelagul de Colon.

*Charles Darwin a fost primul care a facut un studiu stiintific al insulelor. Darwin a ajuns la Galapagos pe 15 septembrie 1835 si a petrecut aproximativ cinci saptamani in acele zone, pana pe 10 octombrie, studiind geologia si biologia pe patru dintre insule timp de 13 ani.

*Insulele sunt administrate de un guvern provincial. Acestea au fost facute o provincie prin decret prezidential de catre presedintele Guillermo Rodriguez Lara pe 18 februarie 1973. Provincia este impartita in cantoane, fiecare acoperind anumite insule. Capitala este Puerto Baquerizo Moreno.

*Clima Insulelor Galapagos are doua anotimpuri: – sezonul ploios din ianuarie pana in iulie, si cel secetos din iulie pana in decembrie. Cea mai rece perioada este cuprinsa intre lunile mai si iulie, cand temperaturile coboara la 18-20 °C. Fenomenul meteorologic El Nino care afecteaza regiunile din preajma Pacificului face ca precipitatiile anuale sa fie imprevizibile si pot cauza secete sau ploi torentiale.

Moneda: in Ecuador puteti plati cu Dolari SUA (US $).

*Cum se ajunge acolo: Zboruri spre Galapagos sunt fie cu TAME *sau la companiile aeriene Aerogal si sunt inregistrate in legatura cu *orice fel de croaziera. De pe continent pentru a ajunge in Galapagos este nevoie de o ora si jumatate.

***Stiati ca?

*Insule principale sunt: Isabela, Fernandina, Santiago, San Cristobal, Santa Cruz, Floreana, Española, Genovesa, Santa Fe, Marchena, Pinta, Rabida & Pinzón.

INSULA ISABELA

*Insula Isabela este cea mai intinsa dintre Insulele Galapagos. Cu o suprafata de 4640 kilometri patrati, aceasta ocupa aproximativ trei cincimi din intreaga suprafata de uscat a arhipelagului. *Cel mai inalt punct al ei este vulcanul Wolf cu o altitudine de 1707 metri. Forma insulei, de calut de mare, este produsul fuzionarii a sase vulcani imensi intr-o singura masa de uscat.

Ca peste tot in Galapagos, fauna si flora ofera aici un spectacol remarcabil. Insa, insula ofera si altceva. Spectacolul este completat de peisaje minunate catre vulcanii prezenti aici. *Unul dintre acestia este impresionantul vulcan Alcedo, cu o inaltime de aproximativ 1250 metri, care ofera noaptea o priveliste superba, daca esti dispus sa faci un urcus pe marginile calderei acestuia. *Este de asemenea locul cel mai bun in care poti sa observi testoasele gigantice in mediul lor. *Alte excursii nocturne pot fi facute la vulcanii Cerro Azul si *Sierra Negra. Aceste excursii nu sunt insa atat de usor de facut, turistii avand nevoie de permisiune de la biroul Parcului National Galapagos, situat in Puerto Ayora.

*Principalul oras de pe Isabela este portul Villamil, situat de-a lungul coastei sudice a insulei, fiind locuit de cateva mii de oameni. *Villamil reprezinta un fel de "centru de control", de unde se pot organiza numeroase excursii pe insula.

INSULA FERNANDINA

*Insula Fernandina, cunoscuta si ca Insula Norborough, este a treia ca marime din Insulele Galapagos si cea mai tanara dintre acestea. *Insula este aproape in intregime formata dintr-un vulcan, care a erupt ultima oara in aprilie 2009.

* Din cauza recentei sale activitati vulcanice, insula nu prezinta foarte multe specii de plante si are un aspect aproape in totalitate cenusiu. Vizitatorilor li se permite sa viziteze doar partea exterioara a craterului, din considerente de siguranta. *Fauna insulei se gaseste pe o fasie ingusta de pamant numita Punta espinoza, aceasta fiind constituita din sute de iguane marine. De asemenea, aici mai pot fi intalniti cormoranii care nu zboara, pinguini, pelicani si lei de mare.

Fauna insulelor Galapagos este amenintata de eruptia din aprilie 2009 a vulcanului La Cumbre, situat pe insula Fernandina. Intreaga zona este inclusa pe lista obiectivelor din patrimoniul natural al umanitatii.

INSULA SANTIAGO

*Insula Santiago este acoperita de *rauri de lava formate in secolul al XIX-lea in partea de sud est. Santiago este celebra in special pentru multitudinea de specii de pasari pe care le puteti observa printre care si *fregatele. Peisajul este spectaculos si pare desprins din alta lume. Pe insula sunt mai multi vulcani in miniatura.

Preview document

Arhipelagul Gallapagos - Pagina 1
Arhipelagul Gallapagos - Pagina 2
Arhipelagul Gallapagos - Pagina 3
Arhipelagul Gallapagos - Pagina 4
Arhipelagul Gallapagos - Pagina 5
Arhipelagul Gallapagos - Pagina 6
Arhipelagul Gallapagos - Pagina 7
Arhipelagul Gallapagos - Pagina 8
Arhipelagul Gallapagos - Pagina 9
Arhipelagul Gallapagos - Pagina 10
Arhipelagul Gallapagos - Pagina 11
Arhipelagul Gallapagos - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Arhipelagul Gallapagos.doc

Ai nevoie de altceva?