Băile Tușnad - agenție de turism

Extras din proiect

Turismul este călătoria realizată în scopul recreării, odihnei sau pentru afaceri. Organizaţia Mondială a Turismului ( O.M.T. ) defineşte turiştii ca fiind persoanele ce „călătoresc sau locuiesc în locuri din afara zonei lor de reşedinţă permanentă pentru o durată de minimum douăzeci şi patru (24) de ore dar nu mai lungă de un an consecutiv, în scop de recreere, afaceri sau altele nelegate de exercitarea unei activităţi remunerate în localitatea vizatată.” Turismul a devenit o activitate de recreere globală populară. Turismul este ramura economică cea mai puternică pe plan mondial.
Theobald (1994) sugera că din punct de vedere etimologic, cuvântul „tur” derivă din limba latină (turnare) şi din limba greacă (tornos), cu sensul de cerc – mişcarea în jurul unui punct central sau o axă. Preluat în limba engleză cuvântul tour a căpătat semnificaţia acţiunii de a se mişca în cerc. În consecinţă, un tur/tour reprezintă o călătorie dus-întors şi cel care întreprinde o astfel de călătorie poartă numele de turist/tourist.
În 2008, au fost peste 922 milioane de sosiri în turismul internaţional, cu o creştere de 1.9% în comparaţie cu anul 2007. În 2009, sosirile de turişti internaţionali au scăzut la 880 milioane, ceea ce a însemnat un declin de 4% pe plan mondial faţă de anul 2008. Cea mai afectată regiune a fost Europa cu un declin de 6%. Din cei 880 milioane de turişti străini, mai mult de jumătate dintre aceştia au vizitat Europa, 20,6% regiunea Asia-Pacific, 15,9% cele două Americi, în timp ce Orientul Mijlociu şi Africa au atras 6%, respectiv 5,2% dintre turiştii străini.
Organizaţia Mondială a Turismului raportează următoarele zece ţări ca fiind cele mai vizitate pe plan internaţional din 2006 până în 2009. Comparativ cu anul 2006, Ucraina a intrat în topul celor zece, surclasând Rusia, Austria şi Mexic, şi în 2008 Germania. În 2008, U.S.A au înlăturat Spania de pe cel de-al doilea loc. În continuare, însă, cele mai vizitate ţări se află pe continentul european.
1.1 Scurtă descriere a agentiei
Înfiinţată în 1968, BTT Târgovişte este prima agenţie de turism din judeţul Dâmboviţa. În cei 40 de ani de existenţă agenţia noastră a reuşit de fiecare dată să ofere servicii de cea mai înaltă calitate ţinând cont de necesităţile în continuă schimbare şi diversificare ale clienţilor săi. 
În acest moment BTT Târgovişte este o societate cu capital privat în proporţie de 100%, fapt ce i-a creat o poziţie de lider în domeniul turismului din judeţul Dâmboviţa în ultimii ani. Acest lucru este confirmat şi de clasamentul firmelor din domeniul turismului pe judeţul Dâmboviţa. 
BTT Târgovişte oferă atât servicii turistice complete, în ţară şi în stăinătate, cât şi servicii conexe, cum ar fi emitere de bilete de avion şi de autocar în orice colţ al lumii. 
Agenţia noastră de turism îşi păstrează locul de lider în domeniul său de activitate, oferind servicii moderne la cel mai înalt standard de confort şi calitate. 
Societatea a pornit afacerea cu un capital social iniţial de 28.350,00 RON, în prezent capitalul social subscris şi vărsat a rămas constant. Capitalul este împarţit în părţi sociale egale ce revin celor 6 asociaţi ai firmei. 
În baza licenţei de turism categoria A societatea desfaşoară următoarele activităţi specifice: 
- tour-operator în domeniul turismului intern şi internaţional unde organizează pachete de servicii pe care le comercializează prin alte agenţii de turism;
- comercializarea către turişti a programelor şi activitaţilor proprii şi a celor contractate cu celelalte agenţii tour-operatoare.
În prezent , sunt valorificate programe turistice proprii pe diferite relaţii externe, cu destinaţii diverse: Grecia, Elvetia, Spania, Portugalia, Italia, Germania, Turcia, Budapesta, Croaţia, China, Marea Britanie, Irlanda, Nalta, Israel, Egipt, Iordania, Finlanda, Maroc
Principalul obiectiv al agenţiei este să satisfacă necesităţile, exigenţele şi speranţele clienţilor, să ofere asistenţă şi sprijin în alegerea celor mai bune variante pentru vacanţe având ca obiectiv construirea unei relaţii pe termen lung cu fiecare client.
1.2 Misiunea firmei
Turismul în România se concentrează asupra peisajelor naturale şi a istoriei sale bogate. Traversată de apele Dunării, România are un scenariu sensibil, incluzând frumoşii şi împăduriţii Munţi Carpaţi, Coasta Mării Negre şi Delta Dunării, care este cea mai mare deltă europeană atât de bine păstrată. Cu rolul de a puncta peisajele naturale sunt satele rustice, unde oamenii de acolo trăiesc şi menţin pentru sute de ani tradiiţiile. În România este o abundenţă a arhitecturii religioase şi a oraşelor medievale şi a castelelor. 
Misiunea agenţiei nu se limitează doar la vânzarea unor excelente destinaţii turistice! Agenţia îşi propune să ofere tot confortul şi liniştea visate, să rezolve toate problemele clienţilor.
7 zile din 7 personalul agenţiei stă la dispoziţia clienţilor pentru a oferi orice informaţii legate de călătoria lor, pentru a veni în ajutor în situaţia întâmpinării oricăror dificultăţi sau pur şi simplu pentru a asista clienţii în obţinerea de vize.
1.3 Obiective generale
Obiective cantitative
- creşterea cifrei de afaceri faţă de nivelul anului 2007;
- creşterea volumului total de vânzări;
- creşterea cotei de piaţă faţă de nivelul anului 2007 (47%), cu un procent de circa 15%;
- creşterea numărului de clienţi 
Obiective calitative
- dezvoltarea imaginii de marcă pe care o are prin promovarea mai accentuată a produselor sale turistice;
- creşterea gradului de notorietate al produselor turistice oferite de agenţie, ajungând la un procent de aproximativ 65%;
- acordarea de servicii de calitate superioară;
- promovarea firmei;
- fidelizarea clienţilor
- analiza activităţii şi a imaginii firmei; 
- analiza recomandărilor, observaţiilor şi reclamaţiilor clienţilor ca instrument de cuantificare a calităţii produselor si serviciilor comercializate; 
- consolidarea şi promovarea imaginii turismului românesc atât pe plan local cât şi internaţional


Fisiere în arhivă (1):

  • Baile Tusnad - Agentie de Turism.doc

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!