Brazilia

Extras din proiect Cum descarc?

I. INTRODUCERE
Brazilia (portugheză Brasil), oficial Republica Federativă a Braziliei ( República Federativa do Brasil) este o republică federativă formată din 27 unităţi federative — Districtul Federal şi 26 state. Ţara este împărţită administrativ în 5.564 de municipii. În 2008 avea o populaţie de 189.612.814 de locuitori şi o suprafaţă de 8.511.965 km², ocupând 47% din teritoriul continentului sud-american. Comparată cu celelalte ţări ale lumii, Brazilia ocupă locul al cincilea după numărul populaţiei şi aceeaşi poziţie după suprafaţă. Fiind a noua putere economică a Pământului şi cea mai mare din America Latină, Brazilia are astăzi o influenţă internaţională mare, atât la nivelul regional cât şi la cel global. De asemenea, aproximativ 15-20% din biodiversitatea mondială se concentrează aici, exemple ale acestei bogăţii fiind Pădurea Amazoniană, Pantanal şi Cerrado.
Brazilia se învecinează cu Venezuela, Guyana, Surinam şi Guyana Franceză la nord, cu statul columbian la nord-est, cu Peru şi Bolivia la est, cu Paraguay şi Argentina la sud-est şi cu Uruguay la sud. Din America de Sud, doar Chile şi Ecuador nu au frontieră comună cu această ţară. La nord-vest, vest şi sud-vest Brazilia are ieşire la Oceanul Atlantic. Departe de teritoriul său continental, ţara posedă şi câteva arhipelaguri, cum ar fi Fernando de Noronha.
În ciuda faptului ca Brazilia este a cincea cea mai populată ţară a lumii, are una dintre cele mai mici densităţi ale populaţiei. Majoritatea populaţiei trăieşte în zonele situate de-a lungul litoralului, pe când interiorul continental şi partea de vest se caracterizează printr-o populare extrem de scăzută.
Brazilia este unica ţară americană în care limba oficială este portugheza, aceasta fiind rezultatul colonizării portugheze. Cea mai populară religie este Catolicismul Roman, Brazilia fiind statul cu cel mai mare număr al catolicilor de pe Pământ. Sunt şi reprezentanţii altor culte, mai ales cei ai confesiunii protestante, şi ateişti. Societatea braziliană este şi una dintre cele mai multinaţioale ale lumii, fiind formată din descendenţii europenilor, popoarelor autohtone, africane şi asiatice.
II. POTENTIALUL TURISTIC AL BRAZILIEI
2.1. Potentialul turistic natural 
2.1.1. Potentialul turistic natural al reliefului
Brazilia este una dintre cele mai întinse țǎri de pe Glob, ocupând aproape jumǎtate din suprafața continentului sud-american.
Aceastǎ țarǎ a contrastelor este mereu asociatǎ cu plaje superbe, cu jungla amazonianǎ, cu Rio de Janeiro carnavalul și samba. Munți de granit abrupți, întinderi de nisip auriu, case coloniale cuibǎrite între zgârie-nori moderni de sticlǎ și pǎduri verzi ce se revarsǎ peste colinele populate, împreunǎ cu binecunoscutul vârf Corcavado.
Cele mai importante vârfuri muntoase din Brazilia sunt: Vf. Pico da Bandeira (2890m), Vf. Almas (1850 m), Vf. Neblina (3139m).
În rest Brazilia prezintǎ un relief monoton cu altitudini scǎzute predominând podișurile.
Peisajul brazilian este dominat de douǎ mari unitǎți naturale, Amazonia în Nord și Podișul Brazilian în Sud.
Amazonia este o imensǎ câmpie drenatǎ de fluviul Amazon și afluenții sǎi. Se caracterizeazǎ printr-un relief cu pante mici care favorizeazǎ despletirea râurilor și formarea unor zone mlǎștinoase.
Podișul Brazilian se prezintǎ sub forma unui relief tabular cu altitudini medii de 300-600 m, cele mai mari altitudini localizându-se în Est și Sud unde eroziunea a conturat lanțuri muntoase ce ating 2000-2900m înǎlțime: Serra Caparao, Serra Itatiaia, Serra de Argaos. În Podișul Brazilian dominǎ câmpiile de pe coasta atlanticǎ printr-un versant abrupt. În Vestul acestuia se individualizeazǎ între fluviile Parana și Paraguay, podișul Mato Grosso cu altitudini de 500-700m, regiune puțin cunoscutǎ și greu accesibilǎ.
Rețeaua hidrograficǎ e dominatǎ de fluviul Amazon, unul dintre cele mai mari fluvii de pe Glob, izvorând din Anzii Peruvieni la 100 km de Oceanul Pacific, strǎbate continentul sud American inclusiv nordul statului brazilian de la V la E vǎrsându-se în Oceanul Atlantic.
Afluenții mai importanți de pe teritoriul brazilian sunt: Putmaya, Rio Yapura și RioNegro la stânga, Purus, Madeira și Tapajos pe dreapta. 
Datoritǎ mǎrimii țǎrii, geografia țǎrii este foarte diversificatǎ cu regiuni semi-aride, muntoase, tropicale, subtropicale și cu varietǎți climatice de la cea secetoasǎ, ploioasǎ ecuatoriala, la cea temperatǎ în zonele sudice ale țǎrii.
În Brazilia se gǎsesc o serie de superlative mondiale cum ar fi Pantanal în Mato Grosso du Sol, una din cele mai mari mlaștini ale lumii și rezerva biosferei UNESCO, insula Bananal - cea mai mare insulǎ fluvialǎ a lumii, insula Marajo - cea mai mare insulǎ fluviomarinǎ, Anavilhanas – unul din cele mai mari arhipelaguri fluviale sau fluviul Amazon – cel mai mare fluviu în raport cu debitul apei curgǎtoare dispunând de cel mai mare bazin hidrografic și unul dintre cele mai lungi din lume.
Teritoriul Braziliei cuprinde o gamǎ largǎ de ecosisteme diferite, cum ar fi Pǎdurea Amazonianǎ, cunoscutǎ ca fiind cea mai diversificatǎ din punct de vedere biologic, din lume.
Pǎdurea Atlantica sau Cerrado, bogǎția naturalǎ a Braziliei se reflectǎ prin varietatea biotopurilor existând totuși multe aspecte necunoscute încǎ, specii noi de animale și plante sunt descopeite aproape zilnic. Oamenii de științǎ estimeazǎ cǎ numǎrul total de plante și animale poate sǎ se apropie de patru milioane.


Fisiere în arhivă (1):

  • Brazilia.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!