Brazilia

Extras din proiect Cum descarc?

I. INTRODUCERE
Brazilia (portugheza Brasil), oficial Republica Federativa a Braziliei ( Republica Federativa do Brasil) este o republica federativa formata din 27 unitati federative -- Districtul Federal si 26 state. Tara este impartita administrativ in 5.564 de municipii. In 2008 avea o populatie de 189.612.814 de locuitori si o suprafata de 8.511.965 km2, ocupand 47% din teritoriul continentului sud-american. Comparata cu celelalte tari ale lumii, Brazilia ocupa locul al cincilea dupa numarul populatiei si aceeasi pozitie dupa suprafata. Fiind a noua putere economica a Pamantului si cea mai mare din America Latina, Brazilia are astazi o influenta internationala mare, atat la nivelul regional cat si la cel global. De asemenea, aproximativ 15-20% din biodiversitatea mondiala se concentreaza aici, exemple ale acestei bogatii fiind Padurea Amazoniana, Pantanal si Cerrado.
Brazilia se invecineaza cu Venezuela, Guyana, Surinam si Guyana Franceza la nord, cu statul columbian la nord-est, cu Peru si Bolivia la est, cu Paraguay si Argentina la sud-est si cu Uruguay la sud. Din America de Sud, doar Chile si Ecuador nu au frontiera comuna cu aceasta tara. La nord-vest, vest si sud-vest Brazilia are iesire la Oceanul Atlantic. Departe de teritoriul sau continental, tara poseda si cateva arhipelaguri, cum ar fi Fernando de Noronha.
In ciuda faptului ca Brazilia este a cincea cea mai populata tara a lumii, are una dintre cele mai mici densitati ale populatiei. Majoritatea populatiei traieste in zonele situate de-a lungul litoralului, pe cand interiorul continental si partea de vest se caracterizeaza printr-o populare extrem de scazuta.
Brazilia este unica tara americana in care limba oficiala este portugheza, aceasta fiind rezultatul colonizarii portugheze. Cea mai populara religie este Catolicismul Roman, Brazilia fiind statul cu cel mai mare numar al catolicilor de pe Pamant. Sunt si reprezentantii altor culte, mai ales cei ai confesiunii protestante, si ateisti. Societatea braziliana este si una dintre cele mai multinatioale ale lumii, fiind formata din descendentii europenilor, popoarelor autohtone, africane si asiatice.
II. POTENTIALUL TURISTIC AL BRAZILIEI
2.1. Potentialul turistic natural 
2.1.1. Potentialul turistic natural al reliefului
Brazilia este una dintre cele mai intinse tari de pe Glob, ocupand aproape jumatate din suprafata continentului sud-american.
Aceasta tara a contrastelor este mereu asociata cu plaje superbe, cu jungla amazoniana, cu Rio de Janeiro carnavalul si samba. Munti de granit abrupti, intinderi de nisip auriu, case coloniale cuibarite intre zgarie-nori moderni de sticla si paduri verzi ce se revarsa peste colinele populate, impreuna cu binecunoscutul varf Corcavado.
Cele mai importante varfuri muntoase din Brazilia sunt: Vf. Pico da Bandeira (2890m), Vf. Almas (1850 m), Vf. Neblina (3139m).
In rest Brazilia prezinta un relief monoton cu altitudini scazute predominand podisurile.
Peisajul brazilian este dominat de doua mari unitati naturale, Amazonia in Nord si Podisul Brazilian in Sud.
Amazonia este o imensa campie drenata de fluviul Amazon si afluentii sai. Se caracterizeaza printr-un relief cu pante mici care favorizeaza despletirea raurilor si formarea unor zone mlastinoase.
Podisul Brazilian se prezinta sub forma unui relief tabular cu altitudini medii de 300-600 m, cele mai mari altitudini localizandu-se in Est si Sud unde eroziunea a conturat lanturi muntoase ce ating 2000-2900m inaltime: Serra Caparao, Serra Itatiaia, Serra de Argaos. In Podisul Brazilian domina campiile de pe coasta atlantica printr-un versant abrupt. In Vestul acestuia se individualizeaza intre fluviile Parana si Paraguay, podisul Mato Grosso cu altitudini de 500-700m, regiune putin cunoscuta si greu accesibila.
Reteaua hidrografica e dominata de fluviul Amazon, unul dintre cele mai mari fluvii de pe Glob, izvorand din Anzii Peruvieni la 100 km de Oceanul Pacific, strabate continentul sud American inclusiv nordul statului brazilian de la V la E varsandu-se in Oceanul Atlantic.
Afluentii mai importanti de pe teritoriul brazilian sunt: Putmaya, Rio Yapura si RioNegro la stanga, Purus, Madeira si Tapajos pe dreapta. 
Datorita marimii tarii, geografia tarii este foarte diversificata cu regiuni semi-aride, muntoase, tropicale, subtropicale si cu varietati climatice de la cea secetoasa, ploioasa ecuatoriala, la cea temperata in zonele sudice ale tarii.
In Brazilia se gasesc o serie de superlative mondiale cum ar fi Pantanal in Mato Grosso du Sol, una din cele mai mari mlastini ale lumii si rezerva biosferei UNESCO, insula Bananal - cea mai mare insula fluviala a lumii, insula Marajo - cea mai mare insula fluviomarina, Anavilhanas - unul din cele mai mari arhipelaguri fluviale sau fluviul Amazon - cel mai mare fluviu in raport cu debitul apei curgatoare dispunand de cel mai mare bazin hidrografic si unul dintre cele mai lungi din lume.
Teritoriul Braziliei cuprinde o gama larga de ecosisteme diferite, cum ar fi Padurea Amazoniana, cunoscuta ca fiind cea mai diversificata din punct de vedere biologic, din lume.
Padurea Atlantica sau Cerrado, bogatia naturala a Braziliei se reflecta prin varietatea biotopurilor existand totusi multe aspecte necunoscute inca, specii noi de animale si plante sunt descopeite aproape zilnic. Oamenii de stiinta estimeaza ca numarul total de plante si animale poate sa se apropie de patru milioane.


Fisiere in arhiva (1):

  • Brazilia.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!