Cairo

Cuprins proiect Cum descarc?

- Introducere:istoric,forma de guvernamant,religie.
- Unitati de cazare si Restauratie
- Bucataria Egipteana
- Obiective turistice
- Trasee turistice.Locuri de distractie
- Cum ajungem la destinatie
- Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
- ISTORIC
Egiptul se afla in partea nord-estica a continentului african,pe tarmurile a doua mari. 
In partea de nord,Egiptul este scaldat de Marea Mediterana si la est de Marea Rosie.
Egiptul se invecineaza la vest cu Libia, la sud cu Sudan si la nord-est cu Israel. 
Cairo (in araba Al Qahira, inseamna " victoriosul") este capitala Egiptului si cel mai mare oras al Africii.Potrivit estimarilor,aici locuiesc peste 16 milioane de locuitori,iar numarul acestora se dubleaza la fiecare 10 ani.
Sa nu uitam: Cairo nu este numai un ,,colos al Lumii a Treia", ci si orasul in care au luat nstere,intre 1382- 1517, celebrele povesti ,,1001 de nopti". 
Cunoscut sub numele de " Orasul victoriei" sau " Mama lumii", orasul este situat pe malul si insula Nilului, in nordul Egiptului, in locul unde raul paraseste desertul si se desparte in doua brate, formand Delta Nilului. Amestecul dintre nou si vechi, de la perioada antica la cea moderna, dar si farmecul exotic al orasului sunt doua dintre motivele pentru care Cairo merita vizitat.
Cairo nu a fost construit din intamplare pe malul Nilului, locul pe care il ocupa astazi, la inaltimea insulelor Gezira si Roda, faciliteaza traversarea fara probleme a fluviului.
Acopera o suprafata de mai mult de 453 km2 , cu toate ca este greu sa desparti orasul de suburbiile sale imediate. 
Clima este tropicala. Veri fierbinti si secetoase,cu temperaturi care variaza in iulie intre 24 -41 de grade Celsius :ierni blande si insorite cu precipitatii reduse,temperatura medie in ianuarie variaza intre 9 -19grade Celsius
- FORMA DE GUVERNAMANT
Forma de guvernamant este republica multipartida democrata.
Moneda:lira egipteana
Oamenii din Cairo sunt cunoscuti sub numele de cairenei, aproape toti fiind egipteni arabi. Sunt oameni de toate varstele si toate felurile, de la familii la grupuri organizate, de la copii de scoala la batrani sustinuti cu greu.
Trasaturile majoritare sunt cele arabe. De altfel, populatia Egiptului este rezultatul unui amestec de popoare hamitice si semitice.
Comunitatile europene din Cairo si Alexandria sunt nesemnificative din punct de vedere numeric. Chiar daca vestimentatia europeana s-a impus la suprafata, fiecare fata si femeie are capul acoperit, rare sunt cazurile in care tinerele nu poarta macar un batic peste par. 90% din populatie este musulmana. Minoritatea crestina o reprezinta copii.
- RELIGIE
"Orasul celor o mie de minarete", cum este numit Cairo datorita numarului mare de moschei este, inainte de orice, un oras islamic. De altfel, Egiptul ramane, oricum ai vrea sa privesti lucrurile, o tara araba si islamica. Raportarea la religie este vitala, covarsitoare si imprima vietii un alt curs decat cel cu care suntem noi obisnuit.
Nu exista nimic mai inaltator decat sa te afli in rand cu cateva milioane de oameni, toti
in picioarele goale, imbracati intr-o simpla panza alba, umar langa umar,bogatul si 
saracul, pe drumul pe jos catre Mecca. 
Conform preceptelor religioase, de altfel extrem de simple si de "la obiect", Allah este unul, Mohamed profetul sau, rugaciunile zilnice obligatorii la ore fixe, milostenia prevazuta chiar proportional cu veniturile si, macar o data in viata, pelerinajul la locurile sfinte trebuie facut. 
Cand incepe rugaciunea poti avea surpriza sa vezi vanzatorul cum isi intinde covorasul in magazin si se loveste cu capul de podele. Multi dintre barbati au chiar o amprenta in frunte, o pata mai inchisa la culoare, un semn sau chiar o umflatura, datorate practicarii in exces a acestui ritual religios.Religia poate inlocui orice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cairo.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!