Cele Mai Frumoase Zone Turistice din Africa

Extras din proiect Cum descarc?

AFRICA
Conditii generale
AFRICA, al doilea continent ca marime al Pamantului (30.309.069 km2), traverat de Ecuator si cele doua tropice, este cuprins intre Oceanul Atlantic ( la vest),Marea Mediterana (la nord), Canalul Suez, Marea Rosie si Oceanul Indian (la est). Se desfasoara de la nord la sud, pe circa 8000 km, iar la est pe 7400 km, in Africa de Nord.
Este un continent masiv, cu tarmuri putin crestate, insotite de putine insule si peninsule, construit in cea mai mare parte dintr-un soclu masiv vechi (Gondwana), asociat la est cu Marea Graben Est-African.
Refieful este slab variat, fiind un podis tabular, marginit la nord, est si sud de munti, cu o altitudine intre 750 m in podis si maxima in munti de 5895 m (Kilimandjaro).
Clima este cea mai calda de pe glob, inregistrandu-se temperaturi toride de peste 400C in Sahara (+ 580C in Libia, maxima absoluta de pe glob, in septembrie 1992).
Africa este continentul deserturilor (Sahara, 8,5 mil. Km2 cel mai mare de pe glob si Kalahari in sud), unde hamadele, ergurile (dunele de nisip) si oazele, alaturi de vegetatia si fauna specifica, viata tuaregilor si mirajul apusului si rasaritul de soare dau fascinatia si atractia acestor locuri, greu strabatute de om.
Numeroasele cascade si catarcate ale fluviilor( Nil, Niger, Zambezi, Orange, Limpopo), frumusetea peisajelor si farmecul croazierelor dau nota de atractivitate turistica a retelei hidrografice si respectiv a lacurilor: cele mai importante sunt lacuri cu apa dulce, Victoria (cel mai mare lac al Africii), Malawi, Edward, Mobutu Sese Seco, Turkana, Kivu, Tana. Doar Lacul Ciad este cu apa sarat, el fiind putin adanc si intr-o zona arida.
Cel mai adanc lac al Africii este Tanganyika cu aproximativ 1435 m , el ocupand locul 2 pe glob.
Diversitatea vegetatiei si a faunei, importanta stiintifica, estetica sau cinegetica a animalelor, pitorescul si valoarea peisajelor au permis amenajarea de numeroase parcuri nationale si rezervatii stiintifice. De la prima revervatie naturala din 1898 sub numele de Sabi Game, azi Parcul National Kruger din Africa de Sud (1,8 mil. Ha) s-a ajuns la o retea intinsa de parcuri nationale in Zair, Kenya, Uganda, Tanzania,Rwanda, Madagascar, care reprezinta o destinatie pentru turistii din intreaga lume, amatori de vanatoare si pescuit, de aventura in lumea junglei sau savanei,de fotosafari sau iubitori ai naturii si lumii animalelor.
Cadrul natural, si toata diversitatea sa bioclimatica, peisagistica si orografica, se inscrie cu atractii dintre cele mai pitoresti si exotice, cu resurese turistice variate, conferindu-i Africii, sub acest aspect, o mare valoare si originalitate turistica.
Populatia Africii inregistreaza circa 700 mil. Locuitori, cu o densitate de 25 loc./km2, dar trei sferturi din continent are o densitate de 1 loc./km2. Mai aglomerate sunt tarmul mediteranean, coasta atlantica la Golful Guineii (100 loc./km2) si Valea Nilului (200 loc./km2). Predomina populatia negroida ( trei sferturi din total, bantu, pigmei, sudanezi), iar in N si E berbero-araba.
Conditiile naturale si economice putin favorabile nu au permis dezvoltarea unei infrastructuri corespunzatoare, aceasta fiind concentrata in tarile magrebiene. Predomina arterele rutiere, majoritatea modernizate, si caile fluviale si maritime,cele aeriene si feroviere avand raspandire redusa.
In prezent, Africa incepe sa devina o destinatie turistica in plina ascensiune (locul IV in lume cu 24.9 mil turisti sositi in 1998), numarul de turisti crescand in ultimii ani cu 4.6% se remarca, in acest sens, Africa de Nord cu 62,5% din totalul Afrcii, Africa de Est (18,6%) si Africa de Sud (16.3%) zone care dispun de cele mai atractive resurse turistice,beneficiind si de o infrastructura mai dezvoltata. Pe tari, ca destinatie turistica, pe primele locuri se situeaza: Africa de Sud cu 5.9 mil. turisti, Tunisia (4.7), Egipt (3.7), Maroc (3.2) etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cele Mai Frumoase Zone Turistice din Africa.pptx

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!