Circuit Iran

Extras din proiect Cum descarc?

Cap. 1 - ALEGEREA TIPULUI DE PROGRAM TURISTIC INTERNATIONAL
1.1.Titlul programului turistic international
Calatoriile reprezinta una dintre cele mai vechi activitati cunoscute de omenire. Calatorim zilnic, saptamanal, lunar, trimestrial, semestrial (in cazul concediilor de vara sau de iarna) sau anual atunci cand luam tot concediul o data. Deci o calatorie in sine este un eveniment. Si cum orice eveniment trebuie sa fie memorabil si o calatorie trebuie sa lase in mintea celui care a facut-o, o amprenta adanca, sa devina o amintire placuta si vie.
O astfel de calatorie trebuie pregatita amanuntit, fiecare detaliu este important. Primul lucru care trebuie stabilit este obiectivul si in functie de acesta destinatia si restul.
Pentru o persoana ce doreste o calatorie plina de magie, mister si cu un strop de adrenalina, tara cea mai potrivita este Iranul. Multi dintre noi am vrut sa vedem minunile din basmele celor o mie si una de nopti cu ochii nostri, acum , prin acest produs turistic avem ocazia sa tragem putin cu ochiul spre aceasta lume misterioasa si controversata.
1.2.Tara in care se desfasoara programul turistic international si durata acestuia
Durata si perioada de desfasurare a programului turistic
O tara atat de intinsa ca suprafata si de bogata in cultura, monumente si resurse naturale precum Iranul trebuie vizitata cu atentie. Perioade recomandat pentru vizitarea Iranului sunt inceputul primaverii si inceputul toamnei, dar cel mai frumos moment este primavara spre sfarsitul lunii martie. Incepand cu data de 21 martie poporul iranian incepe sa sarbatoreasca Anul Nou (Norouz). Data marcheaza trecerea la pirmavara si intrarea in noul an. Acesta in cultura lor se sarbatoreste pe parcursul a 13 zile, fiecare zi avand propriul ritual (de exemplu in Sizdah - ziua13) oamenii isi parasesc casele pentru ca spiritele sa poata intra si binecuvanta casa). Deci pentru a putea degusta din obiceiurile, traditiile, cultura si bogatiile antropice de pe teritoriul Iranului se recomanda un circuit pe parcursul a 12 zile, oferta va fi valabila incepand cu 21martie pana la 21mai. Dar o vizita intr-o tara la fel de mistica precum este Iranul poat efi facuta in orice perioada a anului deoarece aceasta are multe de oferit.
Iran (date generale despre tara)
Geografie:
Tara islamica, Iranul are capitala la Tehran (7,160,094 locuitori) si are o suprafata de1.648.195km2. Este a 17-a tara dupa dimensiune din lume. Intreaga sa suprafata egalizeaza aproximativ suprafetele Marii Britanii, Frantei, Spaniei si Germaniei combinate, sau o cincime din Statele Unite ale Americii. Se invecineza cu Azerbaijan, Armenia, Marea Caspica, Turkmenistan, Pakistan, Afganistan, Turcia si Iraq, Golful Oman si Golful Persic.
Iranul este o tara predominant muntoasa, relieful sau detine doua brate muntoase ce separa diverse bazine si platouri. Partea vestica este cea mai muntoasa, avand lanturi muntoase precum muntii Caucaz, Zagros si Albroz (acesta detine cel mai inalt varf de pe suprafata Iranului -Muntele Damavand cu o inaltime de 5.604m). Partea estica este formata in mare parte de zone desertice, saline si lacuri sarate. Iranului ii apartin marea majoritatea insulelor din golful Persic, iar teritoriul sau este foarte bogat in petrol.
Clima:
Este o zona deluroasa, cu o inaltime medie de circa 1.200m si se bucura de o clima continentala-uscata. Are patru anotimpuri, cu o vara calduroasa dar nu secetoasa (temperatura rareori creste peste valori de 29?C) si o iarna destul de rece mai ales in nord. Pentu vizitare cele mai recomandate perioade sunt la inceputul primaverii si la toamnei.
Formalitati:
Pentru a intra pe teritoriul Iranian este nevoie de un pasaport cu valabilitate de cel putin inca 6 luni si de viza, obtinuta de la consulat. Pentru a obtine viza este nevoie de pasaportul valabil pentru inca 6 luni, doua pagini libere, 3 poze tip buletin (pentru doamne este obligatoriu sa aiba parul acoperit cu un sal) si o cerere care sa contina : nume si prenume, data si locul nasterii, numele parintilor, nationalitate, numarul pasaportului, scadenta, profesiune. Pe pasaport nu trebuie sa apara vizite in Israel.
Moneda:
Moneda nationala este rialul. Se pot folosi pentru schimb atat dolarul cat si euro, dar se prefera dolarul fiind mai popular. Bancile sunt deschise de la 09:00 la 16:00 de duminica pana miercuri si de la 09:00 la 13:30 joia. Vinerea este considerata sarbatoare publica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Circuit Iran.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!