Circuit Transfagarasan

Extras din proiect Cum descarc?

Circuitul se desfasoara pe teritorul Romaniei pe urmatorul traseu : PLOIESTI-BRASOV-SIBIU-CARTISOARA-BALEA-VIDRARU-CURTEA DE ARGES-CAMPULUNG MUSCEL-TARGOVISTE-PLOIESTI . Traseul nostru are trecere prin 4: Prahova, Brasov, Sibiu si Arges . 
Grupul nostru de turisti este format din studenti , dornici de sa cunoasca cat mai mult din cultura romaneasca . 
Judetul Prahova se intinde de o parte si de cealalta a raului de la care si-a luat numele , din creasta Carpatiilor si pana in Campia Vlasiei . Principalele centre urbane ale judetului sunt: municipiul Ploiesti (resedinta judetului) si orasele Mizil, Urlati, Valenii de Munte, Slanic, Baicoi, Campina, Breaza, Sinaia, Busteni si Azuga . 
PLOIESTI 
Municipiul Ploiesti, cu o populatie de 235.000 de locuitori, este asezat in partea de nord a Campiei Romane si este strabatut de raul Dambu. Prima atestare documentara a Ploiestiului se realizeaza in anul 1503, in acte emise la Brasov in care sunt amintite numele mai multor carutasi ploiesteni. Mihai Viteazul ridica in 1597 satul de mosneni Ploiesti la statutul de targ domnesc, ceea ce accelereaza dezvoltarea urbana. In secolul XIX la barierea Rafov din mahalaua Sfantul Dumitru din Ploiesti se construieste prima rafinarie din lume, care a inceput sa functioneze in 1857. Numarul lor s-a extins treptat, dar prima rafinarie mare, Orion, a aparut la inceputul secolului XX. Dezvoltarea industriala a orasului s-a reflectat si in infiintarea mai multor fabrici, ca cele de teracota si ceramica, de faianta si de ambalaje. 
Fondarea tipografiilor a dus la aparitia a 6 edituri si a 50 de periodice, dar preocuparea pentru cultura s-a manifestat si prin crearea mai multor sali de spectacole si a unui cinematograf deschis in primii ani ai secolului XX. Ploiestiul a fost bombardat aerian de mai multe ori in timpul celor doua razboaie mondiale, distrugerile cele mai mari fiind provocate de anglo-americani in 1944. Din aceasta cauza, dar si a incendiilor, inundatiilor si cutremurelor, nu exista in Ploiesti foarte multe cladiri cu valoare istorica. Cel mai vechi edificiu este Biserica Domneasca, ctitorita de domnitorul Matei Basarab in 1639. Halele s-au construit in perioada interbelica pe baza unui proiect realizat de Toma Socolescu si reprezinta un simbol al orasului prin arhitectura monumentala si prin fatadele de caramida rosie. Printre atractiile turistice din Ploiesti se numara Muzeul Petrolului, Muzeul de Arta, Muzeul de Biologie, Muzeul de Istorie si Muzeul Ceasului. Acesta din urma este unic in Romania si a fost deschis in 1963 la initiativa profesului N. I. Simache, cuprinde 1000 de piese si urmareste evolutia orologeriei de la cadranele solar din vechime pana la cele mai moderne mecanisme de masurare a timpului.
Din centrul Ploiestiului , traseul urmeaza calea Campinei - spre nord - trecand pe langa fabrica de detergenti . Iesind din oras , drumul strabate capia neteda a Ploiestiului , dincolo de care incep sa se vada dealurile subcarpatice , acoperite de livezi si sonde . 
MOTELUL "PARALELA 45" 
Imediat dupa intersectia spre Baicoi intalnim un mic motel, cu un restaurant decorat in stil rustic. 
Un kilometru mai departe se ramifica spre stanga drumul judetean - modernizat - care duce in comuna Floresti (2 km) , locul primei tabere a armatei nationale oraganizate de Cuza Voda dupa Unirea Principatelor si mai departe spre Moreni (20km) , centru vestit al industriei petroliere . 
CAMPINA 
La intrarea in comuna Banesti , drumul coboara - pe o varianta noua - in Valea Doftanei, dincolo de care intra in Campina , important centru al industriei petroliere . Situat pe terasa care domina Valea Prahovei la iesirea ei din munti , orasul este o asezare veche , amintita documentar ca loc de targ si vama inca din 1503 . Faima Campinei a adus-o insa petrolul , a carui existenta in regiune este semnalata inca din secolul al XVIII lea . 
In acelasi timp , Campina este si un interesant punct turistic . In primul rand prin faptul ca de aici pleaca drumul spre inchisoarea-muzeu Doftana (4km) si in al doilea rand prin doua valoroase muzee memoriale .


Fisiere in arhiva (1):

  • Circuit Transfagarasan.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!