Circuit turistic - Cazanele Dunării

Extras din proiect Cum descarc?

Motivele alegerii destinatiei Cazanele Dunarii:
Unul dintre, si, probabil cel mai important motiv al alegerii acestei destinatii turistice este reprezentat insusi de ceea ce inseamna ,,Cazanele Dunarii", iar in opinia noastra, cele mai potrivite cuvinte care va pot face o idee despre aceasta destinatie turistica sunt: ,,Maretia Carpatilor intalneste furia Dunarii"(wr). O perfectiune realizata prin contopirea a doua dintre cele mai importante si frumoase daruri ale naturii pentru tara noastra. Acest mic ,,colt de rai", pe langa faputul ca ne incanta cu ceea ce este in sine, vine cu multe alte atractii turistice care aduc un plus acestui loc, inca nedescoperit de multi dintre romani. Atunci cand auzi de Ca-zanele Dunarii, te gandesti la un loc unic, un loc care si-a pastrat frumusetea data de natura, fara ca omul sa intervina si sa o strice. Un loc in care misterul ramane mereu acolo, intre peretii inalti de piatra, unde curentii puternici iti dau senzatia ca apa este intr-o continua fierbere. Sunt 9 kilometri plini de peisaje de vis, de relicve istorice vechi de peste 2000 de ani.
Este o destinatie turistica care cu greu trece neobservata si pe care, daca te docu-mentezi cat de putin, ajungi sa iti doresti sa o vizitezi. Odata ajunsi in acest loc care reprezinta un adevarat spectacol al naturii, ramai fermecat. Calmul si relaxarea pun stapanire pe mintea si trupul tau fara sa vrei. Natura te face sa te reintorci la vechile tale origini, sa uiti de tot ce a fost inainte sa ajungi acolo, sa lasi in urma toate problemele personale si sa traiesti clipa respectiva. Iti ofera refugiul dupa care atat de multi oameni tanjesc zi de zi si pe care nu si-l ofera, desi e bine meritat. Cazanele Dunarii, ca si multe alte locuri din Romania, te incarca cu acea doza de putere de care ai nevoie uneori ca sa poti face fata lumii de dupa peretii inalti de piatra. Te deconectezi. Asadar in acest proiect ne-am hotarat sa oferim o posibilitate familiilor pentru a putea ajunge sa viziteze acest loc minunat si sa se bucure de frumusetile pe care le ofera acest loc alaturi de persoanele dragi. Astfel ca, pe langa darurile oferite de catre natura, noi le vom oferi si comfortul necesar in Complexul Egreta, primul complex lacustru din Romania asezat pe valurile Dunarii, pentru a se putea bucura din plin de ceea ce inseamna Cazanele Dunarii.
Atractiile turistice superbe precum Statuia lui Decebal, Tabula Traiana sau Pestera Veterani ii fac pe turisti sa fie purtati intr-o calatorie in timp, avand parte astfel, de o scurta poveste de istorie. Fiecare persoana vede altfel locul. Unii pot doar adimira frumusetile naturii, altii doar pentru a se simti bine. Impresia pe care ti-l lasa locul este ca acesta, ca si multe altele din Romania, reprezinta unul din motivele pentru care merita sa ne vizitam tara si mai ales sa fim mandri ca este atat de frumoasa. Cunosti si ajungi sa iubesti.
Uneori cuvintele nu sunt indeajuns pentru a exprima ceea ce doar poti simti. Vizitand acest loc, ajungi sa simti asta, pentru ca aici picioarele iti sunt pe Pamant, iar mintea in Cer. Pe cand sufletul se bucura de tot ceea ce inseamna Cazanele Dunarii.
Program 3 zile - Cazanele Dunarii:
Vineri 04.05.2018 (Ziua 1):
Ora de plecare din Cluj-Napoca: 06:00. Plecarea se realizeaza cu propriile masini. Pe traseul spre Cazanele Dunarii se va face:
- prima oprire la Cascada Bigar (dupa un traseu aproximativ de 6 h) 12:00 -13:00, dupa care se va face o pauza pentru servirea mesei intre orele 13:00-14:00.
- Urmatoarea oprire la Morile de Apa ( dupa un traseu aproximativ de 30 min) 14:30- 15:30
- Ultima oprire pe ziua de azi: Cazare Complex Egreta ( loc. Berzasca) ( dupa un traseu aproximativ de 1h si 40 min) 16:10 unde se va petrece restul zilei cu diverse activitati precum:
- Luarea mesei pe terasa complexului
- Inchirieri hidrobiciclete
- Pescuit.
Sambata 05.05.2018 ( Ziua 2):
Servire mic dejun intre orele 08:00-09:00.
Ora de plecare de la Complex spre Cazanele Dunarii 10:00 si ajungerea la destinatie la ora 11:00 (traseu aproximativ de 50 min), unde sunt organizate plimbari cu barca pe Dunare incepand cu ora 11:30 timp de 1h si 30 min ( pana la ora 13:00), unde vor fi vizitate urmatoarele obiective turistice:
- Chipul lui Decebal
- Golful Dubova
- Pestera Ponicova
- Grota Veterani ( intrare 6 lei/pers)
- Cazanele Mari & Cazanele Mici
- Golful Mraconia
- Tabula Traiana ( 10 lei/ pers)
Dupa plimbarea cu barca pe Dunare se va servi masa la restaurantele din apropiere intre orele 13:00-15:00, iar apoi se va vizita incepand cu ora 15:30 (timp de 30 de min ) Manastirea Mraconia.
Dupa vizitarea obiectivelor propuse, ne vom indrepta spre cazare, unde vom ajunge in jurul orei 17:00. Restul zilei se va petrece dupa placul fiecaruia, putand fi luate in considerare urmatoarele activitati organizate la locul de cazare:
- Inchirieri barci cu vasle
- Pescuit
- Relaxare pe marginea fluviului.
- Luarea mesei.


Fisiere în arhivă (1):

 • Circuit turistic - Cazanele Dunarii.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

http://www.roturism-info.ro/obiective-turistice/descopera-romania/pesteri-saline-si-cascade/cascada-bigar.html
http://www.wonderfulromania.ro/la-cazane-maretia-carpatilor-intalneste-furia-dunarii/
https://ro.wikipedia.org/wiki/Parcul_Natural_Por%C8%9Bile_de_Fier
https://www.cazaneledunarii.com/imagini/
http://www.turistderomania.ro/drumuri-chei-si-defilee/cazanele-dunarii-miracolul-de-pe-dunare/
http://cazaneledunarii.com.ro/obiective-turistice/
https://ro.wikipedia.org/wiki/Cazanele_Dun%C4%83rii
https://www.booking.com/?affiliate_no_error_url=309654;aid=309654;errorc_not_specific_enough=city;errorc_not_specific_enough=country;errorc_not_specific_enough=iata;errorc_not_specific_enough=airport;errorc_not_specific_enough=pos;errorc_not_specific_enough=latitude;errorc_not_specific_enough=longitude;errorc_not_specific_enough=region;errorc_not_specific_enough=district;errorc_not_specific_enough=hotelids;errorc_not_specific_enough=text;errorc_not_specific_enough=chaincode;errorc_not_specific_enough=chain;errorc_not_specific_enough=citypart;errorc_not_specific_enough=landmark;errorc_not_specific_enough=box;errorc_not_specific_enough=flash_deals;errorc_not_specific_enough=dest_type;errorv_class_interval=1;errorv_label_click=undef;errorv_sb_price_type=total;errorv_ssb=empty;label=fac419jc-searchresults-ro-XX-X_X-unspec-ro-com-L%3Aro-O%3AwindowsS10-B%3Achrome-N%3AXX-S%3Abo-U%3Aao-H%3As;sid=2fbaf8e7844e52e4ca594e41a37b1801
https://www.ofertesejurromania.ro/hotels/complexul-egreta-berzasca-clisura-dunarii/
http://complex-egreta.ro/


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!