Coasta de Azur

Extras din proiect Cum descarc?

Regiunea Provence-Alpes-Cote d'Azur 
Informatii:
Tara: Franta 
Capitala: Nisa 
Suprafata: 31.400 km2
Populatie in 2005;
Densitate: Locul 3
Locuitori: 4.743.000 
Aceasta regiune reprezinta una dintre cele mai atragatoare litoraluri din Franta si din Europa, unde aerul, clima, apa, nisipul si muntele dau un farmec deosebit peisajului, iar omul s-a intrecut pe sine in edificarea si dotarea acestuia ( hoteluri, vile de lux, baruri, cazinouri, restaurante). Coasta de Azur este litoralul francez cu statiuni balneo- maritime care se intinde pe teritoriul departamentelor mediteraneene Alpes-Maritimes si Var, in apropierea departamentelor Alpes-de-Haute-Provence, Bouches-du-Rhone si Vaucluse, incluzand Principatul Monaco.
Potential turistic natural
1. Relief
Intreaga coasta ce formeaza Riviera are 120 km, suficient pentru a gazdui aproape orice forma de distractie, toata gama de hoteluri, moteluri si campinguri, inclusiv 40 de kilometri de plaje, unele mai putin prietenoase, acoperite cu pietre, dar si suficient nisip. Exista nu mai putin de 150 de plaje private, care apartin hotelurilor, firmelor de turism, dar si cu destinatie exclusiv particulara. Zecile de localitati, intre care stau in randul intai Nisa, Cannes, Monte Carlo si Saint Tropez, s-au dezvoltat in primul rand in jurul golfurilor create de intalnirea Alpilor cu Marea Tireniana, parte a Mediteranei, majoritatea statiunilor si localitatilor oferind astfel turistilor imagini unice, cu versanti abrupti pe de-o parte, pe coastele carora localnicii si-au ridicat vilele, si intinderi de ape de cealalta parte, pe valurile carora se intalnesc yahturile, barcile pescarilor si navele de croaziera.
Coasta de Azur are un relief muntos ( Muntii Maures si Cannes) care cade in apa, lin intre Heyres si Cannes si mai abrupt in continuare spre est. 
Massif des Maures sunt formati din roca sistoasa, iar Massif de l' Esterel este renumit pentru culoarea sangerie de porfir. Lumina reflectata de mica din roca sta la originea numelui consacrat in urma cu multa vreme, Iles d'Or sau Insulele de Aur.
Regiunea contine zone muntoase in partea de est, reprezentand extremitatea sud-vestica a lantului Alpin. 
Coasta marii mediterane in aceasta parte este formata din relief abrupt ce izoleaza zone litorale. 
In partea vestica, relieful este sub forma unor campii in valea inferioara a Ronului care se varsa in Marea Mediterana printr-o delta. 
Coasta de Azur (sau Riviera Franceza, Cote d'Azur) este regiunea de coasta a Frantei la Marea Tireniana. 
Una dintre cele mai cunoscute zone de litoral din lume, Coasta de Azur, se continua in vest cu Riviera Italiana prin Monaco. 
.
2. Clima 
Partea orientala a litoralului francez, avand statiuni estivale si de iarna, beneficiaza iarna de un climat foarte bland, iar vara de unul cald si insorit
Climatul este de tip mediteraneean, influentat de vantul dinspre nord ce coboara pe culoarul Ronului - Mistral. 
Regiunea este dens populata de-a lungul coastei in jurul oraselor Marsilia, Toulon si Nisa iar de-a lungul Ronului cea mai mare aglomerare fiind in Avignon.
3. Ape
Cele mai insemnate fluvii ale Frantei sunt:
- Seine, fluviu pe malurile caruia este asezat unul dintre cele mai frumoase orase ale lumii -- Parisul; 
- Loire, cel mai lung rau din Franta; 
- Garonne, cu un canal construit paralel cu raul, care ajunge pina la tarmul Marii Mediterane;
- Rhone, cel mai mare fluviu al Frantei ce se varsa in Marea Mediterana.
4. Fauna si vegetatia
Datorita variabilitatii sale de clima si vegetatie variind de la Muntii Alpi la coastele mediteraneene, Provence este regiunea cu cele mai multe specii de animale si plante . 
Clima mediteraneana dezvolta o fauna si flora diversa comparativ cu teritoriile din nord si cele din vest. 
In apropierea coastelor vegetatia este compusa in general din pini si stejari.
Blandetea climei mediteraneene permite regiunii sa se specializeze in anumite activitati economice, cum ar fi viticultura, cultivarea de lavanda si maslini. 
Franta se afla in zona de clima temperata, majoritatea faunei fiind constituita din specii care traiesc mai ales in padurile de foioase sau de conifere. Printre acestea se numara cerbii, porcii mistreti, ursii bruni, iar dintre pasari barza alba, care poate fi intalnita in intreaga Europa. In ape traiesc tipari o adevarata specialitate culinara, macrouri, sardele, crabi etc.
Mai departe spre nord este o regiune cu un climat si vegetatie alpine de munte ce dispar o data cu inaintarea in altitudine.


Fisiere in arhiva (1):

  • Coasta de Azur.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!