Comercializarea transporturilor turistice

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I TRANSPORTUL - COMPONENTA DE BAZA A PRESTATIEI TURISTICE 4
1.1 INTERDEPENDENTA TURISM -  TRANSPORTURI 4
1.2 CARACTERISTICILE TRANSPORTURILOR TURISTICE 5
CAPITOLUL II FORME DE TRANSPORT TURISTIC AERIAN 6
2.1 TRANSPORT TURISTIC AERIAN 6
2.1.1 AVANTAJE 6
2.1.2 DEZAVANTAJE 6
2.1.3 SERVICIILE DE TRANSPORT AERIAN 7
2.2 ARANJAMENTUL IT - (INCLUSIVE TUR - VOIAJ FORFETAR) 7
2.3 CURSELE CHARTER 8
2.3.1 TIPURI DE CHARTER 8
CAPITOLUL III TRANSPORTURILE TURISTICE RUTIERE 10
3.1 AVANTAJELE TRANSPORTULUI RUTIER 10
3.2 TRANSPORTUL CU AUTOCARUL SAU MICROBUZUL 11
3.3 INFRASTRUCTURA TEHNICA A TRANSPORTURILOR TURISTICE RUTIERE 12
3.4 TENDINTE IN DEZVOLTAREA TURISMULUI AUTOMOBILISTIC 12
CAPITOLUL IV TRANSPORTURILE TURISTICE FEROVIARE 14
4.1 CARACTERISTICI 14
4.2 AVANTAJE 14
4.3 ARANJAMENTE PE CALEA FERATA 15
CAPITOLUL V TRANSPORTURILE TURISTICE MARITIME SI NAVALE 18
5.1 PRODUSE TURISTICE OFERITE DE COMPANIILE MARITIME 18
5.2 COMERCIALIZAREA PRODUSELOR TURISTICE MARITIME 20
STUDIU DE CAZ ,,S.C. ATLASSIB S.R.L." 21
BIBLIOGRAFIE 28


Extras din proiect Cum descarc?

ARGUMENT
Transportul reprezinta una din componentele de baza ale prestatiei turistice, el asigura deplasarea turistilor de la locul de resedinta la cel de petrecere al vacantei
Relatiile dintre transport si turist
Transportul reprezinta una din componentele de baza ale prestatiei turistice; el asigura deplasarea turistilor de la locul de resedinta la cel de petrecere al vacantei, in cazul turismului de sejur, sau pe toata durata calatoriei, in cazul celui itinerant.Analizat chiar si numai din aceasta perspectiva, serviciul de transport are un continut complex propriu-zis, ansamblul operatiunilor, conditiiilor si facilitatilor legate de organizarea deplasarii fizice a turistilor, a bagajelor si a marfurilor destinate consumului acestuia.Sunt incluse, totodata serviciile oferite celor care apeleaza la o forma organizata de turism, cat si prestatiile efectuate persoanelor ce voiajeaza cu propriile mijloace de transport.
Transporturile turistice, abordate ca parte componenta a prestatiei turistice, prezinta caracteristicile generale ale acesteia, intre care sezonalitatea accentuata in exploatare, rigiditate datorita capacitatii limitate, participarea unui numar mare de prestatori din domenii diferite (transport, turism, industrie) la realizarea lor. Serviciile de transport au si o serie de trasaturi distinctive in raport cu celelalte servicii si anume: manifesta o receptivitate ridicata fata de progresul tehnic, sunt intensive in capital, necesitand investitii foarte mari, ofera oportunitati pentru economia de scala, au o vulnerabilitate extrema la crizele internationale, economice si politice. Toate acestea isi pun amprenta asupra organizarii activitatii in domeniu ca si asupra rolului jucat in evolutia turismului. 
Turismul, prin insasi continutul sau, inglobeaza ideea de miscare, de deplasare in spatiu. Interdependenta dintre turism si transporturi este pusa in evidenta de faptul ca, in vederea efectuarii unui consum turistic oamenii trebuie sa calatoreasca, oferta, indiferent de natura ei, neputand veni in intampinarea consumatorului ca de pilda in cazul bunurilor.Transporturile au astfel un rol bine determinat in relatie cu turismul: in primul rand, prin intermediul lor se asigura patrunderea turistilor in zonele de mare atractivitate si, odata cu acesta, intalnires ofertei cu cererea, transformarea lor din ,,potentiale" in ,,efective'; pe de alta parte, crearea conditiilor de acces permite valorificarea potentialului turistic al zonei sau tarii respective. Rezulta de aici ca, de nivelul de dezvoltare a transporturilor si, mai ales, de organizarea loe depinde calitatea prestatiei turistice si extinderea activitatii in sfera turismului. De altfel, majoritatea specialistilor apreciaza ca ,,programul adecvat, siguranta, confortul, rapiditatea transporturilor reprezinta preconditia turismului de masa".
Timpul total de vacanta al unui turist poate fi descompus in doua componente: timp de transport (calatorie) si timp de sejur. In acest context, pentru a da o cat mai buna utilizare vacantei, turistul este interesat in efectuarea unor deplasari rapide, deci cu o cheltuiala de timp minima. Chiar si in cazul unor forme de turism in care transportul ocupa inevitabil o pondere mare (turism itinerat, de raliuri), calatorul doreste ca timpul de deplasare sa fie mic, acesta nereprezentand in ultima instanta decat un consum auxiliar.
Obiectivul de scurtare a timpului de calatorie este mai evident in cazul deplasarii cu mijloace proprii unde, pe langa celelalte inconveniente, intervine oboseala si solicitarea nervoasa a turistului.


Fisiere în arhivă (1):

  • Comercializarea transporturilor turistice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Daniel Fistung : ,,Transporturi. Teorie economica, ecologie, legislatie ", Ed. ALL BECK , 1999.
2. Enache Sorin, Stefan Camelia, Morozan Cristian, Enache Elena, Decuseara Razvan : ,,Transporturi si asigurari", Ed.Independenta economica, 2003
3. Gheorghe Caraiani : ,, Marketingul si managementul in activitatea de transporturi " , Ed. Independenta economica
4. Gheorghe Caraiani : ,,Transporturi si expeditii internationale de marfuri ", Ed. Independenta economica, 1998
5. http://www.transport-business.ro/conditii-de-livrare-incoterms/
6. Stefan Camelia, Enache Sorin, Gheordunescu Maria : ,,Asigurari si transporturi in afacerile economice", Ed.Independenta economica, 2008.
7. www.atlassib.ro


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!