Concurenta Intreprinderilor Hoteliere pe Piata Produsului Hotelier al Municipiului Chisinau

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere
I. Generalitati privind industria hoteliera.
1.1 Definirea terminilor de : industria ospitalitatii, industrie hoteliera, unitate de cazare, hotel.
1.2 Clasificarea a unitatilor cu activitate hoteliera, categoriile si tipurile hotelurilor.
1.3 Evolutia unitatilor de cazare din Republica Moldova.
II. Concurenta hoteliera municipiului Chisinau.
2.1 Prezentarea unitatilor hoteliere din municipiul Chisinau.
2.2 Piata serviiciilor hoteliere.
2.3 Liderii pe piata hoteliera mun.Chisinau si cei care cedeaza lor : pe exemplul hotelurilor LeoGrand&Convention Center si hotelul Codru.
III. Posibilitati de dezvoltare a industriei hoteliere.
Concluzii
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere.
Turismul este cunoscut ca fiind cea mai larga industrie. Veniturile sale au o proportie semnificativa in economia multor tari si este una din cele mai mari producatoare de locuri de munca. Contributia sa la PNN, angajarea si dezvoltarea regionala sunt bine documentate, spre deosebire de alte sectoare, este prevazut sa creasca in importanta in urmatoarele decenii ca urmare a cresterii timpului liber.
Intr-o zona, statiune, localitate turismul se poate dezvolta satisfacator datorita existentei posibilitatilor pentru cazare si odihna vizitatorilor. De aceea, dintre formele de baza tehnico-materiala, capacitatile de cazare conditioneaza in cea mai mare masura volumul activitatii turistice.
Cazarea vizeaza crearea conditiilor si confortului pentru odihna calatorului; ea poate fi definita ca rezultatul (produsul sau serviciul) industriei hoteliere , sector ce inglobeaza ansamblul activitatilor desfasurate in spatiile de locuire temporara.
Hotelul - reprezinta forma traditionala cea mai cunoscuta de cazare a industriei hoteliere, detinand ponderea cea mai mare in totalul unitatilor de cazare. In afara functiei principale de cazare, hotelurile indeplinesc si functii conexe, menite sa asigure satisfacerea cat mai deplina a cererii turistilor pe toata durata sejurului lor. 
Legatura dintre activitatea turistica si industria hoteliera este foarte comlexa, de profunzime si de interconditionare reciproca: pe de o parte, industria hoteliera se dezvolta ca urmare a cresterii circulatiei turistice, iar pe de alta parte , insasi evolutia turismului este determinata de existenta unor spatii de cazare, de nivelul lor de echipare, de calitatea si varietatea serviciilor oferite. 
De-a lungul timpului, activitatea hoteliera s-a dezvoltat in corcondanta cu insusi evolutia vietii economico-sociale. La sfasitul Evului Mediu, in Elvetia si Germania, inaintasii hotelierilor de astazi ridicasera deja confortul si calitatea serviciilor la un nivel de referinta. In Franta, incepand cu sec.XVI-lea, gastronomia a fost cea care a indeplinit rolul de locomotiva pentru dezvoltarea intregului sector de activitate. Aceste tari si-au mentinut pana in ziua de astazi imaginea traditionala de creatoare de scoala si de prestatoare ale unor servicii de cel mai inalt nivel.
Pana la al doilea razboi mondial activitatea hoteliera a continuat sa evolueze lent. Dupa, 1950 o data cu expansiunea economica americana , s-a produs o explozie : SUA creeaza mari lanturi hoteliere integrate, deschizand hoteluri mai intai pe continental American, apoi si in restul lumii. Activitatea hoteliera devine un element important al cresterii economico-sociale. Cele mai rapide extinderi ale capacitatilor hoteliere au loc in zonele cu activitatea economica cea mai dinamica, beneficiarii acestor hoteluri fiind oamenii de afaceri. Alte puteri economice, indeosebi Franta si Marea Britanie, preiau experienta americana si fondeaza alte mari retele. 
Republica Moldova, din nefericire, a ramas izolata de procesele de integrare internationala in domeniul activitatii hoteliere. Industria hoteliera din RM a fost direct influentata de crizele politice si economice. Dar, putem spune, ca sectorul hotelier a municipiului Chisinau a inregistrat o dezvoltare si modernizare in ultimii ani. Cele mai dominante hoteluri din capitala incearca sa-si desfasoare activitatea astfel incat sa capete si sa mentina o pozitie buna pe piata si in fata concurentilor prin: prestarea serviciilor la o calitate innalta; obtinerea unui raport bun calitate/pret; printr-o oferta cat mai mare si vasta pentru satisfacerea celor mai rafinate cereri; ameliorarea echipamentelor si a confortului.
Exista persoane care platesc sume mari pentru un sejur deosebit si de calitate, deci, calitatea si satisfacerea clientilor devine o forta majora care trebuie imbunatatita nelimitat, pentru ca insusirea acestor calitati poate determina avantaje mari.
Lucrarea de fata cuprinde 3 capitole. Astfel, in capitolul I al lucrarii am prezentat definitii generale privind industria hoteliera, care cuprinde: 1.1 definirea terminilor de : industria ospitalitatii, industrie hoteliera, unitate de cazare, hotel; 1.2 clasificarea a unitatilor cu activitate hoteliera, categoriile si tipurile hotelurilor. In punctul 1.3 am incercat sa fac o analiza a evolutiei unitatilor de cazare din RM.


Fisiere in arhiva (1):

  • Concurenta Intreprinderilor Hoteliere pe Piata Produsului Hotelier al Municipiului Chisinau.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!