Constituirea unei Agentii de Turism

Cuprins proiect Cum descarc?

- Cuvant inainte 
1. CONSTITUIREA AGENTIEI (Amplasare, licentiere, brevetare)
2. STRUCTURA ORGANIZATORICA
3. RESURSE UMANE (Organizare, Fisa postului)
4. REALIZAREA PRODUSULUI (Documentare cerere-oferta)
5. CONTRACTAREA SERVICIILOR CUPRINSE IN PRODUS 
6. REALIZAREA OFERTEI
7. STABILIREA CANALELOR DE DISTRIBUTIE
8. PUNEREA IN APLICARE A PRODUSULUI
- Concluzii 
- Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Cuvant inainte
Traim intr-o era a cunoasterii, a retelelor sociale, a gadgeturilor, a rapiditatii, o era in care cu totii alergam dupa ,,mai bun","mai frumos", dupa lucruri materiale, (efemere ca si noi de altfel), in concordanta cu moda si cerintele unei societati moderne.
Consideram ca in goana dupa lucrurile materiale, in incercaarile noastre de a ne autodepasi si de a ne atinge target-urile propuse, uitam sa ne bucuram cu adevarat de tot ceea ce inseamna natura si frumusetile oferite de aceasta.
Pentru a putea continua in incercarile noastre de a atinge o treapta cat mai inalta in societate, avem nevoie si de un repaus, de momente de relaxare, de o limpezire a mintii si totodata de "debarasarea" de tot ce inseamna o era moderna, o era cu "pretentii inalte". Astfel ca, pentru a putea face fata "vartejului" acestuia ce ne seaca de puteri si pentru a putea "tine piept" cerintelor ce vin din exterior, consider ca este imperios necesara practicarea turismului.
O activitate relaxanta si totodata un fenomen economic si social ce cunoaste dezvoltari spectaculoase in cea de-a doua jumatate a secolului XX.
Dorinta de a calatori si de cunoaste locuri noi facandu-si simtita prezenta inca din Antichitate, cu toate ca la baza acestei dorinte stateau cuceririle de noi teritorii, schimburile comerciale dar si razboiul.
La momentul actual, se poate spune ca turismul a capatat un continut mult mai complex din punct de vedere economic, social si spiritual.
Turismul reprezinta ansamblul de masuri puse in aplicare pentru organizarea, in desfasurarea unor calatorii de agrement sau in alte scopuri, realizate fie prin intermediul unor organizatii, societati sau agenti specializati, fie pe cont propriu, pe o durata limitata de timp, precum si industria ce concura la satisfacerea nevoilor turistice.
In realizarea prezentei lucrari am ales ca si denumire a agentiei, a carei constituire o vom face ,,pe hartie"- S.C. SUNRISE RAINBOW S.R.L., prin care vom aduce in prim-plan scopul, rolul, structura organizatorica, "produsele"/serviciile cu care va veni in intampinarea potentialilor ei clienti si o potentiala punere in practica a produsului ,,dezbatut"(si dorit) de noi.
I. CONSTITUIREA AGENTIEI
Dupa cum spuneam in "cuvant inainte", agentia noastra se va numi -SUNRISE RAINBOW Travel Agency, ce se doreste a fi o agentie touroperatoare ce va avea ca obiect de activitate organizarea si vanzarea pe cont propriu a pachetelor de servicii de turism.
Agentia concepe, pregateste si vinde produse turistice forfetare destinate a fi vandute fie direct prin propriile filiale, fie prin agentiile detailiste.
Pentru a putea opera pe piata turistica, agentia noastra trebuie sa fie licentiata. Astfel ca, pentru obtinerea licentei de turism, vom transmite reprezentantului zonal al Autoritatii Nationale Pentru Turism din M.T.C.T. - Directia de Autorizare si Control urmatoarele documente:
1. Cerere de eliberare a licentei de turism
2. Certificat constatator de la Oficiul Registrului Comertului din care sa rezulte informatii precum:
- Obiectul de activitate al societatii
- Structura actionariatului
- Datele de identificare a societatii ce se inscriu in certificatul de inmatriculare si sediul punctului de lucru unde se infiinteaza agentia de turism
- Copie dupa brevetul de turism al managerului nostru care conduce agentia de turism
- Copie dupa contractul de munca al managerului
- Dovada achitarii contravalorii taxei pentru eliberarea licentei
Pentru a putea conduce agentia de turism ,managerul trebuie sa detina brevetul de turism, pentru obtinerea acestuia fiind necesare urmatoarele:
- Cerere pentru eliberarea brevetului 
- Curriculum vitae (Resume) - totalitatea detaliilor privind pregatirea si experienta profesionala
- Copie a actului de identitate


Fisiere in arhiva (1):

  • Constituirea unei Agentii de Turism.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!