Crearea unei Pensiuni

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1.TIPUL DE UNITATE
CAPITOLUL 2.ZONA DE AMPLASARE
CAPITOLUL 3.NECESARUL FINANCIAR
CAPITOLUL 4.MISIUNEA PENSIUNII - OBIECTIVELE PE TERMEN SCURT SI PE TERMEN LUNG
4.1. MISIUNEA PENSIUNII:
4.2. OBIECTIVE PE TERMEN SCURT
4.3. OBIECTIVE PE TERMEN LUNG
CAPITOLUL 5.ANALIZA PIETEI
5.1 .CEREREA TURISTICA
5.2. OFERTA PENSIUNII
5.2.1. Dotarea camerelor si a celorlalte incaperi
5.2.2. Serviciile de cazare
5.2.3. Serviciile de restauratie
5.2.4. Conditiile de sport si agreement
5.2.5. Agrementul si sporturile de vara
5.3. METODE DE PROMOVARE A PENSIUNII
5.4 .CONCURENTA PENSIUNII
5.5.CHESTIONAR ANALIZA SATISFACTIEI CLIENTULUI
5.6. BENCHMARKING
CAPITOLUL 6.ANALIZA S.W.O.T A PENSIUNII
ANEXA 1.CRITERII DE CLASIFICARE INDEPLINITE DE PENSIUNEA DE 3 MARGARETE
ANEXA 2.MENIUL PENSIUNII
BIBLIOGRAFIE


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1
TIPUL DE UNITATE
Dezvoltarea unei pensiuni turistice reprezinta o afacere de dimensiuni mici in turism. Tendinta in aceasta industrie este ca turistii sa devina din ce in ce mai atenti la calitatea serviciilor pe care le primesc si la modul in care sunt tratati de catre personalul de contact. In ceea ce priveste clientii, sunt deasemenea de luat in seama doua categorii : persoanele fizice si persoanele juridice. In ultima perioada are loc o crestere accentuata a serviciilor de mic turism pentru firme. Acestea organizeaza pentru angajati sesiuni de training in astfel de locatii, iar mai nou chiar si sedintele mai importante au loc tot in medii diferite fata de locul de munca, mai informale. Persoanele juridice sunt clienti mai bine informati si mai pretentiosi, motiv pentru care furnizorii de servicii de turism care li se adreseaza trebuie sa fie extrem de atenti la calitatea pe care o ofera. Concluzionand putem spune ca elementele cheie in aceasta afacere sunt: locatia (peisaj), serviciile oferite clientilor, personalul de contact..
Pentru a reusi diferentierea fata de hotelurile mari sau lanturile hoteliere, este nevoie de o abordare diferita. Clientii se asteapta de obicei de la micile afaceri in servicii la o abordare mai personalizata. Dar in acelasi timp exista si posibilitatea de a construi pensiunea intr-o zona greu accesibila marilor hoteluri (implicit si turistilor), dar cu un peisaj deosebit. Pe acest ultim criteriu se bazeaza afacerea pe care am gandit-o, si anume aceea de a construi o pensiune intr-o zona care dispune de peisaje naturale deosebite, zona perfecta pentru petrecerea sfarsitului de saptamana si a vacantelor.
Unitatea de cazare aleasa pentru dezbatere este reprezentata de o pensiune de 3 margarete.
Pensiunile sunt in general case de dimensiuni mari transformate in case de oaspeti care ofera servicii de cazare si masa.Masa este servita in stil familial la ore stabilite si cu meniu fix.Preturile sunt in general mai mici fata de cele practicate in hoteluri.
Sunt structuri de primire turistica avand o capacitate de cazare de pana la 10 camere totalizand pana la 30 de locuri de cazare in mediul rural.
CAPITOLUL 2 
ZONA DE AMPLASARE
Alegerea zonei de amplasare a pensiunii reprezinta un prim aspect important. Avand in vedere necesitatea decongestionarii unor zone turistice precum Valea Prahovei, Bran-Moeciu sau Poiana Brasov, care sunt supraaglomerate in sezonul de iarna am decis ca pensiunea sa nu fie amplasata in aceste zone, ci in Depresiunea Intorsura Buzaului, judetul Covasna, mai precis in satul Zabratau, aflat la cativa kilometri de orasul Intorsura Buzaului. Alegerea acestei zone de amplasare este motivata si de faptul ca zona dispune de un numar mic de unitati de cazare. Orasul se situeaza la altitudinea de 700 m, de-a lungul DN 10 si a raului Buzau, la poalele muntilor Ciucas, in interiorul arcului carpatic. Este amplasat la o distanta de 42 km de municipiul Brasov, 51 km de municipiul resedinta de judet Sfantu Gheorghe si 114 km de municipiul Buzau. Orasul este usor accesibil datorita cailor de comunicatie care-l strabat atat din punct de vedere rutier cat si feroviar. Accesul la reteaua de drumuri se face prin intermediul drumului national 10 - Brasov - Buzau. Printre obiectivele turistice aflate in apropierea acestei zone se afla obiective istorice (Cetatea Prejmer, Cetatea Harman, Cimitirul eroilor de la Siriu), obiective turistice naturale (Urlatori Vama Buzaului, Lacul Vulturilor, numit si Lacul fara fund, Varful Siriu si Malaia, Masivul Ciucas cu trasee turistice spectaculoase), dar si obiective de cult : Manastirea "Schimbarea La Fata" (Sita Buzaului), Manastirea "Sfantul Ioan Botezatorul" (Saramas).


Fisiere in arhiva (1):

  • Crearea unei Pensiuni.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!