Darea de Seama cu Privire la Practica de Productie la Intreprinderea de Profil SRL Cestar

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE.3
CAPITOLUL I. Prezentarea generala a S.R.L. ,,CESTAR" si restaurantului ,,Miraj.4
I.1. Determinarea tipului restaurantului, forma juridica si structura organizationala a acestuia.4
CAPITOLUL II. Meniu - Studiul elaborarii meniului in restaurant.6
II.1. Studiul elaborarii meniului si a listelor de preparate si bauturi. Tehnici si reguli aplicate.6
II.2. Analiza utilizarii in indeplinirea, deservirea si tehnica de pregatire a bucatelor nationale si europene.9
CAPITOLUL III. Amenajarea tehnologica a unitatii de restauratie cu mobilier, utilaj tehnologic in salile de productie si de servire.10
III.1. Amenajarea cu utilaj tehnologic.10
III.2. Amenajarea restaurantului cu mobilier.11
III.3. Analiza dotarii cu inventar de servire si pentru lucru in cadrul bucatariei.12
CAPITOLUL IV. Planul functional al restaurantului si principiile merceologice de aprovizionare a unitatii.16
IV.1. Analiza fluxului tehnologic in bucataria restaurantului si elaborarea planului functional al unitatii.16
IV.2. Procesului de pregatire a restaurantului in vederea servirii clientilor. Activitatea de curatenie, intretinere, mise-en-place-ul.17
IV.3. Principiile de aprovizionare a restaurantului.23
CAPITOLUL V. Obligatii generale ale activitatii personalului si tehnica servirii consumatorilor.26
V.1. Cerinte de baza privind munca personalului in restaurant.26
V.2. Tehnici si procedee de servire a clientilor.29
V.2.1. Comportamentul si gestica profesionala.29
V.2.2. Tehnici privind efectuarea serviciilor.31
Concluzii.34
Bibliografie.35
Anexe.36


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
In perioada 1.09.10 - 30.09.10 am efectuat practica de productie la intreprinderea ,,CESTAR" S.R.L. din Republica Moldova, orasul Orhei. Firma unde ne-am specializat este de profil turistic, reprezentand un complex comercial constituit dintr-un restaurant"Miraj" si doua mini-marketuri Cetsar si Luceafarul. Scopul practicii de productie pe care am efectuat-o a fost de a aplica cunostintele teoretice in practica turismului si de a deprinde cunostintele practice in acelasi domeniu. Practica de productie a constituit o etapa importanta in pregatirea noastra ca specialisti calificati in realizarea unei perioade de stagiu in domeniului industriei turismului.
Perioada de practica ridica rata studentilor catedrei de turism a UASM la angajarea acestora in campul muncii, tinand cont de experienta de lucru capatata in aceasta intreprindere din sfera industriei turistice, ne permite sa ne convingem de corectitudinea alegerii facute in privinta specialitatii.
Perioada de practica mi-a oferit posibilitatea ca intr-un timp bine determinat sa selectez materialul factologic necesar de care dispune intreprinderea ,,CESTAR" S.R.L. si sa-l utilizez pe viitor la elaborarea lucrarii prezente.
In timpul practicii mi-am consolidat cunostintele in tehnologia de prestare a serviciilor turistice si de servire a consumatorilor in restaurantul firme ,,CESTAR"S.R.L.,"Miraj" , sarcinile principale ale practicii de productie fiind:
1) determinare obiectivelor activitatii intreprinderii la nivel de producere si de servire a clientilor
2) cunoasterea regulilor, tehnicilor si procedeelor specifice unitatii in domeniului turismului analizate in vederea realizarii obiectivelor acesteia;
3) studierea materialului factologic, acumularea de date si informatii statistice in vederea analizarii activitatii intreprinderii respective.
CAPITOLUL I. Prezentarea generala a S.R.L. ,,CESTAR" si restaurantului ,,Miraj"
I.1. Determinarea tipului restaurantului, forma juridica si structura organizationala a acestuia.
Restaurantul din cadrul S.R.L."CESTAR" este unul clasic si este apreciat la 3 stele. Este o unitate de alimentatie publica cu un sortiment larg de preparate culinare (gustari calde si reci, preparate lichide calde, produse de cofetarie, patiserie, inghetata, fructe, bauturi alcoolice si nealcoolice, produse din tutun); presteaza servicii suplimentare de organizare a banchetelor, receptiilor etc. Personalul de productie si de servire are o calificare inalta corespunzator tipului restaurantului.
Denumirea societatii unde am petrecut practica de productie este S.R.L."CESTAR",(anexa 1) sediul ei fiind in orasul Orhei, str. V.Lupu 136. Aceasta societate este una comerciala cu raspundere limitata infiintata de cetateanul Republicii Moldova Ceban Nicolae si sotia sa Ceban Liuba. Durata de activitate a societatii este nelimitata. Restaurantul Miraj se include in aceasta societate avand o activitate economica si comerciala asemanatoare cu cea a magazinului din cadru S.R.L. ,,CESTAR" . Organigrama intreprinderii cuprinde: posturile de conducere, posturile de executie, numarul de ocupanti la nivelul fiecarui post, relatiile organizationale intre posturi.
S.R.L."CESTAR" are in total 25 de angajati dintre care 10 apartin restaurantului si barului. Activitatea restaurantului se organizeaza in doua departamente: Front house(partea vizibila) si Back house(partea ascunsa). In restaurant lucreaza:
o Sef de restaurant/director ,,S.R.L."CESTAR"
o Bucatari(2), cite 1 pe tura;
o Sef de sala (1),
o Ajutori de bucatar(2), cite 1 pe tura;
o Ospatari(2), cite 1 pe tura;
o Ajutori de ospatari(1), 
o Barman(1);
Seful de restaurant ia decizii pentru unitate, are cea mai complexa si variata sarcina, se ocupa de aprovizionarile de la furnizori, de comenzi si tot el se ocupa de primirea produselor. Are grija daca produsele sunt de cea mai inalta calitate si ca furnizorii alesi sunt siguri si ca onoreaza comenzile la timp. Tot seful de restaurant este cel care se ocupa de tot ce tine de organizarea unor evenimente mai speciale:nunti, majorate ,aniversari ,cumatrii etc. Se implica in organizarea acestor evenimente, tine cont de ce anume isi doresc clientii si comunica mai departe sefilor de sala si eventual la bucatarie. In cadrul organizarii acestui gen de evenimente este prezent pana la final pentru a rezolva eventualele probleme ce tin de desfasurare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Darea de Seama cu Privire la Practica de Productie la Intreprinderea de Profil SRL Cestar.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!