Delta Dunarii

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1 : INDICAREA TRASEULUI SI LOCALITATILOR SI OBIECTIVELOR VIZITATE 3
CAPITOLUL 2 : ELEMENTE DE PREZENTARE GENERALA 11
CAPITOLUL 3 : DESCRIEREA TRASEULUI PE ZILE 12
CAPITOLUL 4 : ANALIZA DE PRET 17
CAPITOLUL 5 : CONDITII DE COMERCIALIZARE 19
BIBLIOGRAFIE 20


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1
INDICAREA TRASEULUI SI PREZENTAREA PRINCIPALELOR OBIECTIVE VIZITATE
TRASEU
Bucuresti - Drobeta Turnu Severin - Turnu Magurele - Zimnicea - Cernavoda - Tulcea - Canalul Sulina - Partizani - Maliuc - Mila 23 - Canalul Sontea - Lacul Fortuna - Lacul Nebunu - Canalul Sireasa - Tulcea - Bucuresti
Durata 7 zile, 6 nopti.
DROBETA TURNU SEVERIN
Drobeta-Turnu Severin, pana in 1972 Turnu Severin, este un port la Dunare, resedinta judetului Mehedinti. 
Pe locul municipiului de astazi s-a aflat in antichitate castrul roman Drobeta. Distrugerea castrului de la Drobeta a survenit in prima jumatate a sec. al V-lea, in contextul invaziilor barbare si prabusirii Imperiului Roman de Apus. 
Patronul protector al bisericii latine a cetatii medievale a Severinului era sfantul Severin de Noricum, un sfant venerat de calugarii austrieci care au pastorit in perioadele cand Severinul era sub influenta maghiara. Nicolae Iorga citeaza in anul 1383 existenta primului episcop catolic de Severin care a purtat titulatura de "Episcopus Severini" si care a luat asupra sa intreaga jurisdictie catolica din Tara Romaneasca. 
Conform unor alte surse, numele medieval al Severinului ar putea fi de origine slava, asociata cuvantului <<severnai>> (??????? sau ????????), tradus prin cuvantul ,,din nord" sau ,,nordic". Confuzia etimologica intre varianta Sewrny si presupusa origine slava a numelui Severinului <<Severnai>> provine probabil de la o scriere a lui Wolfgang Lazius (1514-1565), in care acesta a afirmat ca numele modern este "Sewrny", pe care alti autori il scriu "Severin" sau "Zeverin", oras din Ungaria, pe Dunare.
Diderot a mentionat Severinul in prima editie a Enciclopediei sub numele de "Sornum" (de la Szoreny), descriindu-l, dupa Ptolomeu, drept cetate din Dacia.
Sabbathier, autor al unui dictionar al autorilor clasici greci si latini din 1773, in articolul despre "Daci", numeste Severinul cu indicativul Acmonia. In Lexiconul lui Johann Heinrich Zedler(1706-1751) Severinul este numit "Severino", cu indicativul Acmontia, adaugand variantele etimologice "Svverin, urbs Daciae, Severinum".
Alte variante sunt: Szorenyvar; Szoreny; Szoreny vara; Severovar; Severinopolis; Zeurini; Zeren; Zeuryn; Turn-Severin; Turnul-Severin; Szoreny-Tornya.
Obiective turistice
-Castrul roman
-Muzeul Regiunii Portilor de Fier
-Monumentul eroilor
-Palatul Cultural
-Biserica Grecescu
-Podul lui Traian
-Cetatea Severinului
-Castelul de apa
-Muzeul de arta
-Parcul Central
Drobeta, dintr-un punct strategic initial, devenise un oras de rascruce a drumurilor pe uscat si pe apa, care duceau la nord si la sud de Dunare. Devenise primul centru urban din regiune si al treilea din Dacia, dupa Sarmizegetusa si Apullum. In timpul lui Hadrian (117-138) orasul a fost declarat municipiu (in 121), in momentul in care populatia atinsese 14.000 de locuitori. In timpul lui Septimiu Sever (193-211) a fost ridicat la rangul de colonie (in193) ceea ce conferea locuitorilor urbei drepturi egale cu cetatenii Romei. O colonie era un oras prosper, cu temple, bazilici, un teatru, un forum, un port, bresle de mestesugari. Pe la mijlocul secolului al III-lea, Drobeta se intinsese pe o suprafata de 60 de hectare si avea o populatie de aproape 40.000 de locuitori. Imparatii romani, chiar si in timpul scindarii imperiului, au continuat sa refaca si sa intretina cetatile de la Dunare. Ultimul imparat care a mai adus acvilele romane la Dunare a fost Iustinian (527-565), adaugand si el un turn Drobetei.
TURNU MAGURELE
Turnu Magurele este un municipiu situat in sudul Romaniei, in judetul Teleorman, aproape de confluenta raului Olt cu Dunarea. 
Dupa razboaiele daco-romane din anii 101-106 d.Hr., incheiate cu victoria armatelor romane conduse de imparatul Traian si care a avut drept consecinta cucerirea Daciei, zona actualului oras nu a intrat in componenta noii provincii create. Imparatul Traian a fortificat granita de est a Daciei pe linia Oltului, construind cunoscuta Limes alutanus, format din castre si cetati de o parte si de alta a raului Olt, de la Dunare (din zona Islazului de astazi) pana in muntii Boita. Istoricul Procopiu din Cezareea il arata pe Traian ca fondator al cetatii Turris, identificata de unii istorici cu Turnu Magurele. Aceasta asertiune a istoricului antic nu este confirmata, cetatea Turnu datand dintr-o epoca mai tarzie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Delta Dunarii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!