Delta Dunării

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1 : INDICAREA TRASEULUI SI LOCALITATILOR SI OBIECTIVELOR VIZITATE 3
CAPITOLUL 2 : ELEMENTE DE PREZENTARE GENERALA 11
CAPITOLUL 3 : DESCRIEREA TRASEULUI PE ZILE 12
CAPITOLUL 4 : ANALIZA DE PRET 17
CAPITOLUL 5 : CONDITII DE COMERCIALIZARE 19
BIBLIOGRAFIE 20


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1
INDICAREA TRASEULUI SI PREZENTAREA PRINCIPALELOR OBIECTIVE VIZITATE
TRASEU
Bucuresti – Drobeta Turnu Severin – Turnu Magurele – Zimnicea – Cernavoda – Tulcea – Canalul Sulina – Partizani - Maliuc – Mila 23 – Canalul Sontea – Lacul Fortuna – Lacul Nebunu – Canalul Sireasa – Tulcea – Bucuresti
Durată 7 zile, 6 nopţi.
DROBETA TURNU SEVERIN
Drobeta-Turnu Severin, până în 1972 Turnu Severin, este un port la Dunăre, reşedinţa judeţului Mehedinţi. 
Pe locul municipiului de astăzi s-a aflat în antichitate castrul roman Drobeta. Distrugerea castrului de la Drobeta a survenit în prima jumătate a sec. al V-lea, în contextul invaziilor barbare şi prăbuşirii Imperiului Roman de Apus. 
Patronul protector al bisericii latine a cetãţii medievale a Severinului era sfântul Severin de Noricum, un sfant venerat de calugarii austrieci care au pastorit in perioadele cand Severinul era sub influenţă maghiara. Nicolae Iorga citează în anul 1383 existenţa primului episcop catolic de Severin care a purtat titulatura de "Episcopus Severini" şi care a luat asupra sa întreaga jurisdicţie catolică din Ţara Românească. 
Conform unor alte surse, numele medieval al Severinului ar putea fi de origine slavă, asociată cuvântului «severnâi» (северен sau северный), tradus prin cuvântul „din nord” sau „nordic”. Confuzia etimologică între varianta Sewrny şi presupusa origine slavă a numelui Severinului «Severnâi» provine probabil de la o scriere a lui Wolfgang Lazius (1514–1565), în care acesta a afirmat că numele modern este "Sewrny", pe care alţi autori îl scriu "Severin" sau "Zeverin", oraş din Ungaria, pe Dunăre.
Diderot a menţionat Severinul în prima ediţie a Enciclopediei sub numele de "Sornum" (de la Szörény), descriindu-l, după Ptolomeu, drept cetate din Dacia.
Sabbathier, autor al unui dicţionar al autorilor clasici greci şi latini din 1773, în articolul despre “Daci”, numeşte Severinul cu indicativul Acmonia. În Lexiconul lui Johann Heinrich Zedler(1706–1751) Severinul este numit "Severino", cu indicativul Acmontia, adăugând variantele etimologice "Svverin, urbs Daciae, Severinum".
Alte variante sunt: Szörényvár; Szörény; Szörény vára; Severovar; Severinopolis; Zeurini; Zeren; Zeuryn; Turn-Severin; Turnul-Severin; Szörény-Tornya.
Obiective turistice
-Castrul roman
-Muzeul Regiunii Portilor de Fier
-Monumentul eroilor
-Palatul Cultural
-Biserica Grecescu
-Podul lui Traian
-Cetatea Severinului
-Castelul de apa
-Muzeul de arta
-Parcul Central
Drobeta, dintr-un punct strategic iniţial, devenise un oraş de răscruce a drumurilor pe uscat şi pe apă, care duceau la nord şi la sud de Dunăre. Devenise primul centru urban din regiune şi al treilea din Dacia, după Sarmizegetusa şi Apullum. În timpul lui Hadrian (117–138) oraşul a fost declarat municipiu (în 121), în momentul în care populaţia atinsese 14.000 de locuitori. În timpul lui Septimiu Sever (193–211) a fost ridicat la rangul de colonie (în193) ceea ce conferea locuitorilor urbei drepturi egale cu cetăţenii Romei. O colonie era un oraş prosper, cu temple, bazilici, un teatru, un forum, un port, bresle de mesteşugari. Pe la mijlocul secolului al III-lea, Drobeta se întinsese pe o suprafaţă de 60 de hectare şi avea o populaţie de aproape 40.000 de locuitori. Împăraţii romani, chiar şi în timpul scindării imperiului, au continuat sa refacă şi să întreţină cetăţile de la Dunăre. Ultimul împarat care a mai adus acvilele romane la Dunăre a fost Iustinian (527–565), adăugând şi el un turn Drobetei.
TURNU MAGURELE
Turnu Măgurele este un municipiu situat în sudul României, în judeţul Teleorman, aproape de confluenţa râului Olt cu Dunărea. 
După războaiele daco-romane din anii 101-106 d.Hr., încheiate cu victoria armatelor romane conduse de împăratul Traian şi care a avut drept consecinţă cucerirea Daciei, zona actualului oraş nu a intrat în componenţa noii provincii create. Împăratul Traian a fortificat graniţa de est a Daciei pe linia Oltului, construind cunoscuta Limes alutanus, format din castre şi cetăţi de o parte si de alta a râului Olt, de la Dunăre (din zona Islazului de astăzi) până în munţii Boiţa. Istoricul Procopiu din Cezareea îl arată pe Traian ca fondator al cetăţii Turris, identificată de unii istorici cu Turnu Măgurele. Această aserţiune a istoricului antic nu este confirmată, cetatea Turnu datând dintr-o epocă mai târzie.


Fisiere în arhivă (1):

  • Delta Dunarii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!