Destinatie Turistica Rurala Valea Doftanei

Extras din proiect Cum descarc?

Prezentati si exemplificati etapele implementarii sistemului de mangement integrat al calitatii pentru o destinatie turistica rurala din Romania.
Preocuparea pentru asigurarea calitatii se bazeaza pe lantul valorii in turism si se refera la asigurarea aceluiasi nivel calitativ al serviciilor turistice pe tot parcursul experientei turistice prin:
1. Marketing si comunicare;
2. Informare si orientare in cadrul destinatiei turistice;
3. Calitatea cazarii;
4. Produsele traditionale si gastronomia locala;
5. Atractii turistice si evenimente;
6. Agrement;
7. Mediul inconjurator si infrastructura.
Turismul rural si agro-turismul (specific legate de activitatile din ferma) sunt activitati generatoare de venituri alternative, ceea ce ofera posibilitati de dezvoltare a spatiului rural, datorita peisajelor unice, ariilor semi-naturale vaste, ospitalitatii inascute a locuitorilor din mediul rural. Conservarea traditiilor, culturii, a specialitatilor culinare si a bauturilor precum si diversitatea resurselor turistice rurale ofera potential pentru dezvoltarea acestui sector.
1) Marketing si comunicare
Comuna Valea Doftanei este o Zona in curs de dezvoltare cu deosebite elemente turistice naturale nealterate este un loc de refugiu in timpul liber pentru populatia din centrele aglomerate. Prin programul PHARE 2001 a fost promovat proiectul privind ,,Dezvoltarea potentialului turistic in zona montana Valea Doftanei".Programul PHARE a sustinut dezvoltarea durabila a turismului sau a zonelor turistice. Potrivit acestui program, se va oferi sprijin financiar pentru crearea si promovarea unui turism competitiv in zona rurala, a unor retele rurale care sa furnizeze si sa promoveze serviciile turistice, implicand, totodata si participarea activa a populatiei rurale. 
Primaria Locala are in plan de desfasurare:
- extinderea si modernizarea retelei de alimentare cu apa 
- rampa transfer deseuri menajere; 
- scolile din punct de vedere al strandardelor europene;
- extindere si modernizare retea de canalizare cu microstatii de epurare; 
- reabilitare DJ 102 I Valea Doftanei - limita judet Brasov;
- asfaltarea drumurilor comunale; 
- reabilitarea monumentelor istorice; 
- amenajare muzeu arte plastice; etc.
Promovarea turistica din aceasta zona necesita un proces de modernizare, dezvoltare si inovare pentru turismul romanesc, precum si de creare de servicii turistice moderne si competitive. Totusi, cu un marketing adecvat si alte tipuri de sprijin coordonat, produsele unicat ale turismului din aceasta comuna vor avea un potential important, datorita diversitatii si atractivitatii lor. Cat despre comunicare putem spune ca primaria locala impreuna cu sprijinul consiliului judetean promoveaza comuna prin: presa scrisa si televiziunea locala si la nivel de judet, promovarea unor brosuri si pliante cu atractiile turistice, pagini de internet cu descrierea zonei si unitatile de cazare etc.
2) Informare si orientare in cadrul destinatiei turistice
Comuna Valea Doftanei este amplasata intr-un cadru natural pitoresc, cu multe valente turistice si lipsit de surse de poluare si degradare a mediului. 
Ea se afla situata in partea nordica a judetului Prahova, intre vaile Prahova si Teleajen.
Relieful muntos al acestei localitati este mai accentuat catre nord, unde este limitrofa cu judetul Brasov. 
Teritoriul comunei Valea Doftanei este foarte bogat in ierburi si paduri. Vegetatia imbraca intreaga suprafata, dandu-i un aspect variat. Valoarea terapeutica a unor plante este unanim recunoscuta si apreciata. Astfel de plante sunt: afinul, catina, chimenul(secarica), cicoarea, ciresul, visinul(coditele fructelor), ciubotica cucului, coada manzului, coada soricelului, fasolea(tecile uscate). Asemenea plante vindecatoare sunt folosite sub forma de ceai si constituie "un izvor de apa vie" impotriva maladiilor. Padurea contribuie de asemenea, la temeinica fixare a solului, impiedicandu-se astfel degradarea terenurilor, prin ferestruirea lor de catre suvoaie repezi,vant si altele.
Aici traiesc vietuitoarele intalnite de regula in Carpati, exemplare apreciate in expozitii internationale de specialitate. In padurea de munte isi duc traiul cerbi si caprioare, adevarate podoabe ale plaiuri lor nord-doftanene. Dominand padurile prin marimea si puterea sa, traieste aici ursul brun care se hraneste cu fructe, miere, dar este si carnivor, producand pagube in randul vitelor mari si mici de pe pasunile comunei. In desisurile padurilor, la departare de asezarile umane traiesc lupul, mistretul, jderul, vulpea, veverita, castorul si vidra,etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Destinatie Turistica Rurala Valea Doftanei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!