Dezvoltarea Agroturismului in Transilvania

Cuprins proiect Cum descarc?

I. INTRODUCERE pag 2
II.CUPRINS pag 3
1. Date generale despre Transilvania pag 3
2. Analiza strategiei de dezvoltare a agroturismului pag 6
2.1 Factori si motivatii ce determina dezvoltarea agroturismului pag 7
2.2 Analiza SWOT pag 12
2.3 Transilvania- Potential turistic pag 14
2.4 Obiective turistice pag 16
III. CONCLUZII pag 27
BIBLIOGRAFIE pag 28


Extras din proiect Cum descarc?

I. INTRODUCERE
Practicarea agroturismului s-a extins din ce in ce mai mult in a doua jumatate a secolului al XX-lea, in aproape tot continentul european.
O vacanta la tara a intrat in obisnuinta iubitorilor de aer curat, natura, spatii pur ecologice. Cautarea mediului rural pentru odihna si recreere este o tendinta generala in practica mondiala a turismului actual, de aceea regiunile rurale ale Europei inscriu turismul, rand pe rand , in cadrul politicilor de dezvoltare locala pe viitor.
Turismul integrat in zonele si localitatile rurale reprezinta o alternativa de a rezolva probleme in acelasi timp, probleme ce privesc, pe de o parte, satul, iar pe de alta parte orasul. Prin agroturism se vor putea rezolva probleme ale politicii amenajarii teritoriului, ale echilibrului oras-sat, avand loc astfel o schimbare sociala ce ofera posibilitatea populatiei de la oras sa-si regaseasca radacinile, valorile culturale, destinderea fizica, linistea si calmul pierdute sau uitate.
Agroturismul a aparut ca o necesitate de gasire de solutii pentru gospodariile rurale, in sensul cresterii castigurilor prin valorificarea potentialului acestora, dezvoltand servicii de gazduire si de valorificare a produselor proprii si locale.
Activitatea mestesugarilor contribuie la crearea unei imagini concrete si complexe asupra vietii satului romanesc, asupra creatiei artistice populare in ansamblul, prin conservarea unor elemente de certa valoare pentru o anumita zona sau regiune, prin transmiterea bogatei noastre mosteniri culturale. Punctul de plecare il poate constitui lipsa unor conditii naturale prielnice pentru agricultura, precum si existenta unei baze de materii prime si de conditii favorabile practicarii mestesugurilor.
O zona foarte importanta a tarii noastre ce detine potential turistic este Transilvania, zona ce ofera prin multitudinea si varietatea zonelor de agrement turistic pe care le are la dispozitie o alternativa deosebit de atractiva de a petrece vacantele, fiind in acelasi timp o experienta uluitoare prin care se poate descoperi locuri unice in lume, legende si istorisiri care ne tin cu sufletul la gura, mancaruri savuroase si vinuri bune, munti inalti anume facuti pentru alpinism, bungee-jumping sau rafting, dar mai presus de orice ne ofera privilegiul de a calatori printr-un tinut legendar si celebru.
II. CUPRINS
1. Date generale despre Transilvania
Transilvania cuprinde partea centrala a Romaniei, respectiv Depresiunea Transilvaniei si versantele carpatice ce se inclina spre aceasta.
Pe teritoriul Transilvaniei se afla 10 judete: Alba, Bistrita-Nasaud, Brasov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mures, Salaj si Sibiu.Notiunea Transilvania are, sub aspect geografico-politic, doua acceptiuni distincte: prima se refera, intr-un sens restrictiv, doar la regiunea intracarpatica, delimitata de Carpatii Orientali, Carpatii Meridionali si, la vest, de Carpatii Occidentali (Muntii Apuseni). Aceasta macrozona a fost denumita in evul mediu Voievodatul Transilvaniei sau Transilvania voievodala (,,tara de dincolo de padure"), suprafata ei totala masurand aproximativ 57.000 km2.Al doilea sens al denumirii se refera, prin extensie, de asemeni la Maramures, Crisana, Satmar, tinut cunoscut si sub denumirea Partium, adica ,,partile" dinspre Ungaria, alaturate dupa mijlocul secolului al XVI-lea nucleului istoric de pe podisul transilvan, constituind impreuna Principatul Transilvaniei adica: judetele (comitatele) Maramures, Salaj, Satu Mare, Bihor si Arad. Suprafata regiunii Partium a fost chiar mai mare. De exemplu, potrivit tratatului de la Speyer (1571), din Partium faceau parte judetele (comitatele) Maramures, Bihor, Zarand, Solnocul de Mijloc, Crasna, provincia (tara) Chioarului si judetele (comitatele) Arad si Severin.Uneori, Transilvaniei i se da un sens foarte larg, aceasta desemnand teritoriul romanesc de la vest de Carpatii Orientali si nord de Carpatii Meridionali, astfel incluzand si Banatul. Caracterul fluctuant al continutului termenului se explica prin evolutia complexa, istorico-politica, a regiunii din epoca postromana pana in timpurile moderne. Suprafata totala a Transilvaniei, impreuna cu Banat, Crisana, Satmar si Maramures, insumeaza 100.293 km2, care repreprezinta 42,1% din totalul suprafetei Romaniei. Populatia ce traieste in acest spatiu numara 7.221.733 locuitori, cifra care reprezinta aproximativ o treime din cea a populatiei Romaniei. Transilvania este din punct de vedere geografic un platou inalt, separat in sud de Tara Romaneasca prin lantul Carpatilor Meridionali si in est de Moldova prin Carpatii Orientali. Zona vestica a Transilvaniei (Crisana) are granita cu Ungaria. La nord, se invecineaza cu Ucraina (regiunile Transcarpatia - care cuprinde partea de nord a Maramuresului istoric - si Ivano-Frankivsk). Platoul cu inaltimi intre 305 si 488 de metri este irigat de raurile Mures, Somes, afluenti ai Tisei, si de raul Olt, afluent al Dunarii. Cel mai mare oras din regiune, conform recensamantului din 2002, este Cluj-Napoca (capitala sa istorica, alternativ cu Sibiul si Alba Iulia) urmat de Brasov.


Fisiere in arhiva (1):

  • Dezvoltarea Agroturismului in Transilvania.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!