Dezvoltarea unui Hotel

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 9164
Mărime: 265.07KB (arhivat)
Publicat de: Visarion Nicolae
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

CAP.I .

Prezentarea datelor generale ale structurii de primire

Hotelul Montien este situata în Predeal, la cota 1200m, pe drumul către Cabana Trei Brazi, într-o zonă înconjurată de pădure, cu privelişti care îti vor încanta privirea şi dotări ultra-moderne ce asigură o şedere de neuitat.

• Staţiuni apropiate:

Azuga 5 Km, Buşteni 6 Km, Sinaia 13 Km, Poiana Braşov 26 Km

• Clima

Predeal, oraş în centrul Romaniei (in judeţul Prahova), situat pe raul Prahova, la poalele Munţilor Bucegi (Carpaţii Meridionali), la o altitudine ce variazăîntre 798 si 971 m, la 62 de km spre NV de Ploieşti (reşedinţa judetului Prahova) şi la 142 de km de Bucureşti; populaţie 15730 locuitori

• Bioclimatul

Aerul curat, concentraţia mare de ozon împreună cu facilităţile care se găsesc aici plasează oraşul Predeal printre cele mai importante staţiuni din Romania. Pe langă ceea ce oraşul Predeal oferă, reprezintă un punct ideal de plecare pentru excursiile în munţii înconjurători şi către numeroase cabane uşor de găsit.

• Transport

Puteţi ajunge în staţiunea Predeal cu ajutorul trenului ori pe Drumul Naţional 1 (DN1 - E15) la 142 Km de Bucureşti şi 25 Km de Braşov. Pensiunea Montien se afla 5 minute de mers cu maşina de gară.

În prezent, hotelul deţine 74 de camere, care includ, camere pentru handicapaţi şi nefumători, unde se poate întalni stilul traditional într-o armonie perfectă cu cele mai moderne facilităţi.

Construcţia în care se afla hotelul este realizată în manierea neoclasică şi este finisată cu tencuieli cu praf de piatra, tratat cu bosaje, ancadramente, pliastrii şi decoraţii la ferestre, iar la balcoane sunt parapeţi din fier forjat.

Acoperişul este realizat în şarpantă, învelit cu tablă zincată, iar ultimul nivel este exprimat în faţada ca mansardă.

Finisajele interioare sunt alcatuite din:

tapet şi lambriuri pe pereti;

plafoane false fonoabsorbante;

pardoseli din mocheta în spaţiile de cazare şi în restaurante;

pardoseli din marmură la parter şi mezanin;

placaje ceramice în grupurile sanitare.

Hotelul Montien dispune de camere şi unităţi Food&Beverage, piscină,sală de conferinţă multifuncţională, cu pereti mobili (pentru a mari sau micsora spatiul in functie de situatie) şi echipată cu aparatură ultramodernă, cu instalaţie de tradus automată şi cu grup sanitar propriu.

1.1. CARACTERISTICILE DE ANSAMBLU ALE HOTELULUI MONTIEN

Funcţionarea hotelului are în vedere respectarea "Normelor privind clasificarea unităţilor cu activitate hotelieră şi alimentaţie din turism din anul 1991, elaborate de Ministerul Comerţului şi Turismului.

Ca urmare, activitatea hotelului este structurată functional pe nivele, dupa cum urmeaza:

Parter, cu o suprafaţă utilă de 677,97 mp:

-Restaurant şi salon pentru servit micul dejun;

-Cafe-Bar, Bar de zi şi cameră bar;

-Recepţie hotel, hol recepţie şi birou recepţie;

-Spaţii de depozitare;

-Grup sanitar public;

-Garderobă;

-Anexe bucatărie;

-Anexe funcţionale;

-Spaţii de circulaţie.

Subsol, cu o suprafata utilă de 508,20 mp:

-Depozite pentru alimentaţia publică;

-Spaţii frigorifice pentru alimentaţia publică;

-Bucătărie;

-Spălatorie, uscătorie şi călcătorie;

-Centrala termica;

-Centrală de ventilare;

-Spaţiu rezervat pentru apărare civila;

-Depozite de lenjerie;

-Depozite diverse;

-Ateliere;

-Toaleta pentru personal + camera serviciu;

-Bucătării;

-Spălatorie vase;

-Spaţii de circulaţie;

-Spaţiu pentru gunoi.

Preview document

Dezvoltarea unui Hotel - Pagina 1
Dezvoltarea unui Hotel - Pagina 2
Dezvoltarea unui Hotel - Pagina 3
Dezvoltarea unui Hotel - Pagina 4
Dezvoltarea unui Hotel - Pagina 5
Dezvoltarea unui Hotel - Pagina 6
Dezvoltarea unui Hotel - Pagina 7
Dezvoltarea unui Hotel - Pagina 8
Dezvoltarea unui Hotel - Pagina 9
Dezvoltarea unui Hotel - Pagina 10
Dezvoltarea unui Hotel - Pagina 11
Dezvoltarea unui Hotel - Pagina 12
Dezvoltarea unui Hotel - Pagina 13
Dezvoltarea unui Hotel - Pagina 14
Dezvoltarea unui Hotel - Pagina 15
Dezvoltarea unui Hotel - Pagina 16
Dezvoltarea unui Hotel - Pagina 17
Dezvoltarea unui Hotel - Pagina 18
Dezvoltarea unui Hotel - Pagina 19
Dezvoltarea unui Hotel - Pagina 20
Dezvoltarea unui Hotel - Pagina 21
Dezvoltarea unui Hotel - Pagina 22
Dezvoltarea unui Hotel - Pagina 23
Dezvoltarea unui Hotel - Pagina 24
Dezvoltarea unui Hotel - Pagina 25
Dezvoltarea unui Hotel - Pagina 26
Dezvoltarea unui Hotel - Pagina 27
Dezvoltarea unui Hotel - Pagina 28
Dezvoltarea unui Hotel - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Dezvoltarea unui Hotel.docx

Alții au mai descărcat și

Sporturi Extreme

1.Introducere Provocãrile apar la tot pasul in activitaţile de zi cu zi. Nimic nu pare ĩnsã a concura cu ĩnfruntarea naturii si a legilor...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Te-ar putea interesa și

Dezvoltarea turismului în contextul managementului dezvoltării durabile. Cercetare la Hotel Ambient

Introducere Sejururile la hotel reprezintă majoritatea vacanțelor în Europa, din cauza creșterii cererii din partea turiștilor, industria...

Asigurarea calității serviciilor în cadrul hotelului Crowne Plaza

În prezent, se face referire în mod frecvent la termeni cum ar fi calitate, calitate totală, managementul calității etc. Calitatea s-a constituit...

Turismul în Bistrița

INTRODUCERE Turismul montan s-a născut în secolul IX, odată cu dezvoltarea civilizaţiei industriale. Mult timp, el a fost rezervat unei elite, dar...

Publicitatea - Componentă a Politicii de Promovare

CAPITOLUL I Publicitatea – componentă a politicii de promovare 1.1. Considerente generale 1.1.1. Istoria publicităţii Publicitatea ,variabilă...

Turismul - stimulator al investițiilor

INTRODUCERE Începutul secolului XXI a fost caracterizat în plan economic de o adâncire accelerată a procesului de globalizare, fluxurile mondiale...

Campania de Lansare Belvedere Society Club

1. INTRODUCERE Omul modern este supus unui continuu "bombardament" informativ, din care o bună parte este formată din mesaje publicitare. Spoturi...

Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele

1 INTRODUCERE Structurile de primire turistică, indiferent de forma de proprietate sau tipul de organizare, se clasifică în funcție de destinație,...

Plan de afaceri la Hotel Faleza

1. INTRODUCERE 1.1. Scopul şi obiectivele studiului Obiectivele acestui plan sunt dezvoltarea si modernizarea “Hotel Faleza Galaţi” prin obtinere...

Ai nevoie de altceva?