Egipt - perla Africii - circuit turistic

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 5610
Mărime: 5.53MB (arhivat)
Publicat de: Marian Mircea
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: State Olimpia

Extras din proiect

1.Program turistic

Tipul programului turistic: circuit

1.1. Egipt- imaginea unei civilizatii misterioase

1.2. Tara in care se deruleaza programul

Egipt

Agentia de turism “AdE Travel” organizeaza in perioada mai-octombrie a anului 2010- 6 plecari, avand ca destinatie Egiptul. Prima plecare este programata pe 20 mai, iar urmatoarele pe 22 iunie, 28 august, 10 septembrie, 28 septembrie si 15 octombrie.

Egiptul se afla in partea nord-estica a continentului african, pe taramurile a doua mari. In partea de nord, Egiptul este scaldat de Marea Mediterana si in partea de est, de Marea Rosie. Egiptul se invecineaza la vest cu Libia, la sud cu Sudan si la nord-est cu Israel. Intre desert si taramul muntos al Marii Rosii, intregul teritoriu este strabatut de fluviul Nil.

Egiptul este republica, denumirea oficiala fiind Republica Araba Egipt.

Egiptul, numit de Herodot “darul Nilului”, este patria unei civilizatii stravechi, fascinante si misterioase, ale carei taine au ramas ascunse pana in ziua de azi. “Nu exista o alta tara care sa ascunda atatea minuni”- scria Herodot cu 2400 ani in urma. Egiptul cucereste prin antichitatile arhitectonice ce amintesc intr-un mod extrem de vizibil gloria unui imperiu colosal de la inceputul istoriei. I-a uimit in vechime pe greci si pe romani si continua sa uimeasca generatii intregi. Intr-un context in care monumentele istorice coexista armonios cu viata actuala, moderna, aceasta tara ofera turistilor varietate in explorare: croaziere pe Nil, scufundari in Marea Rosie sau calatorii la peninsula Sinai. De cele mai multe ori, tururile in Egipt incep si se termina cu o incursiune in orasul Cairo, o imensa bijuterie arhitecturala.

Egiptul este impartit in 26 de regiuni. Mai mult de 90% din suprafata tarii este desert. Unul dintre cele mai lungi fluvii din lume, Nilul, strabate Egiptul de la sud la nord pe o distanta de aproximativ 1200 km, impartind in acest fel suprafata tarii.

Egiptul este cea mai populata tara a Africii cu o populatie de apoximativ 78,5 milioane de persoane( avand o densitate de 74 loc./ km 2), din care 99% egipteni, beduini si berberi iar 1% sunt nubieni, armeni si europeni. Se vorbeste un dialect al limbii arabe, dar limba oficiala este araba literara. Religia oficiala este islamul. Aproximativ 93% din populatia Egiptului sunt musulmani suniti, iar restul fiind crestini, romano-catolici, protestanti, evrei.

Moneda oficiala este lira egipteana, cu diviziunea sa, piastrul, 1 LE = 100 PST.Se recomanda pastrarea chitantei pana la iesirea din tara, pentru a putea preschimba eventualele lire ramase la terminarea excursiei. Importul si exportul de lire egiptene este interzis. Cartile de credit ( Visa, Mastercard ) pot fi folosite in majoritatea hotelurilor si a magazinelor mari. Cursul de schimb este aprox. 5.8 lire egiptene (LE) / USD iar orarul bancilor este de la 10.00 la 16.00.

Circuitul turistic propus de agentia noastra presupune vizitarea celor mai importante obiective turistice din orasele Cairo, Alexandria, Aswan, Kom Ombo, Edfu, Luxor si Hurghada.

Cairo (القاهرة sau Al-Qāhirah in araba, insemnand „cea triumfatoare”, „cea invingatoare”) este capitala Egiptului cu o populatie estimata intre 16 si 20 de milioane de locuitori si o suprafata de 453 km 2. Orasul este sediul Ligii Arabe.

Cairo este cel mai mare oras din Africa, este situat la 161 km de Marea Mediterana, pe cele doua maluri ale Nilului, la marginea desertului. La nord de Cairo se afla Holiopolis (orasul soarelui) construit in sec. III i.e.n in cinstea zeului Re. Pe locul metropolei de astazi totdeauna au fost localitati mai mici dar a devenit scaun regal numai in sec. X-XI. In sec. XII legendarul sultan Saladin a construit ziduri de jur-imprejurul orasului; astfel a devenit cel mai mare oras din Rasarit. Citadela, moschea Al Azhar au fost construite in aceasta perioada. Atmosfera medievala a orasului a fost deranjata de sosirea lui Napoleon, iar Europa a descoperit Egiptul. Mohammed Ali, pe timpul domniei sale(1805-1849) a modernizat orasul dandu-i o noua infatisare. Orasul Cairo este cel mai mare centru industrial, comercial si cultural al tarii. Atractia turistica principala o constituie obiectivele turistice de la Giza, in primul rand piramidele, situate pe malul stang al Nilului. Orasul se poate imparti in mai multe zone. “Cartierul” islamic se caracterizeaza prin moschee, biserici, iar aerul este patruns de mireasma florilor si de aroma condimentelor. Aici se afla Citadela, o fortareata medievala, construita acum 700 ani. Partea romana a orasului este mai veche cu cateva secole decat cea islamica. Este una din primele locuri din lume unde s-au stabilit comunitati crestine si totodata locul sfant al evreilor, musulmanilor si crestinilor care traiesc aici. Giza se situeaza pe malul vestic al Nilului cu piramidele ultimilor faraoni ai dinastiei a IV-a, adica cu monumentele funerare ale faraonilor Kheops, Kephren si Mikerinos. Piramidele sunt despartite de desert de Sfinxul cu trup de leu si fata de om care a fost sculptat dintr-un singur bloc imens de piatra si care il reprezinta pe zeul soarelui.

Preview document

Egipt - perla Africii - circuit turistic - Pagina 1
Egipt - perla Africii - circuit turistic - Pagina 2
Egipt - perla Africii - circuit turistic - Pagina 3
Egipt - perla Africii - circuit turistic - Pagina 4
Egipt - perla Africii - circuit turistic - Pagina 5
Egipt - perla Africii - circuit turistic - Pagina 6
Egipt - perla Africii - circuit turistic - Pagina 7
Egipt - perla Africii - circuit turistic - Pagina 8
Egipt - perla Africii - circuit turistic - Pagina 9
Egipt - perla Africii - circuit turistic - Pagina 10
Egipt - perla Africii - circuit turistic - Pagina 11
Egipt - perla Africii - circuit turistic - Pagina 12
Egipt - perla Africii - circuit turistic - Pagina 13
Egipt - perla Africii - circuit turistic - Pagina 14
Egipt - perla Africii - circuit turistic - Pagina 15
Egipt - perla Africii - circuit turistic - Pagina 16
Egipt - perla Africii - circuit turistic - Pagina 17
Egipt - perla Africii - circuit turistic - Pagina 18
Egipt - perla Africii - circuit turistic - Pagina 19
Egipt - perla Africii - circuit turistic - Pagina 20
Egipt - perla Africii - circuit turistic - Pagina 21
Egipt - perla Africii - circuit turistic - Pagina 22
Egipt - perla Africii - circuit turistic - Pagina 23
Egipt - perla Africii - circuit turistic - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Egipt - Perla Africii - Circuit Turistic.doc

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Te-ar putea interesa și

Circuit Turistic în Egipt

Introducere O vizita in Egipt, este pentru multa lume, implinirea unei dorinte adanci si misterioase. Egiptul este un taram ce te infioara si te...

Ai nevoie de altceva?