Etica și responsabilitate socială la 5 to Go Coffee

Cuprins proiect Cum descarc?

Elemente de caracterizare ale societatii 2
Ce este 5 To Go? 2
Cum a aparut 5 to go ? 3
Produsul promovat 4
Date de natura financiara 6
Analiza asupra aplicarii principiilor eticii in activitatea societatii 5 to go 9
Principii si valori dupa care se ghideaza societatea 9
Probleme de natura etica cu care se confrunta societatea 10
Actiuni responsabile social dezvoltate de 10
5 to go coffee 10
Concluzii si propuneri 11
Bibliografie 12


Extras din proiect Cum descarc?

Elemente de caracterizare ale societatii
Ce este 5 To Go?
este o cafenea care a luat nastere din dorinta fondatorilor Radu Savopol si Lucian Badila de a oferi bauturi pe baza de cafea, la o calitate si la un pret corect, urmarind totodata dezvoltarea zonei de consum stradal din Romania, prin implementarea unui concept aproape exclusiv de produse "to go", de asemenea este un ,,coffee to go" cu un concept unic in domeniul HoReCa, unde majoritatea produselor costa 5 lei si unde accentual este pus pe calitatea produselor, dar si pe design-ul prietenos si inovativ al cafenelelor, indeamnand un numar cat mai mare de oameni sa devina clienti fideli si reprezinta un element definitoriu pentru intregul concept. 
Totusi, proiectul fiecarei cafenele 5 to go este realizat in interiorul companiei, chiar de catre co-fondatorul brand-ului, Radu Savopol -  designer de interior. Ambianta cafenelelor este construita in jurul ideii de spatiu prietenos, urban si cu usoare influente scandinave, personalizate pentru fiecare cafenea. Interioarele sunt realizate pentru a reprezenta un loc de relaxare pentru toate categoriile de clienti, indiferent de varsta sau mediu professional 
Un element inovator pe piata de HoReCa din Romania este implementarea conceptului "fixed price". Astfel, orice produs, fie ca sunt bauturi pe baza de cafea, fresh, racoritoare sau produse de patiserie , au pretul unic de 5 lei. Exista gama 5 to go Plus, incluzand produse ce depasesc pretulstandard de 5 lei. (ex. Cafea pentru acasa, traiste, smoothie, milkshake etc.)
5 to go se defineste ca un business mozaicat. Antreprenorii care aleg sa faca parte din povestea brand-ului au trait, la o prima vedere, experiente diferite. Exista totusi un fir invizibil care ii leaga si care le mentine vie dorinta de a fi in fiecare zi mai buni. Fiecare dintre ei si-a dorit sa isi realizeze un plan acasa, in Romania
Cum a aparut 5 to go ? 
Prima cafenea a debutat la inceputul anului 2015 in apropiere de Piata Lahovari , un mic coffee shop ,de vreo 12 metri patrati ,cu atmosfera si lumina calde ,unde un barista profesionist si colegul sau faceau latte-uri si conversatie cu clientii, s-a impus rapid pe piata ,iar in numai 2 ani, a reusit sa fie prezenta in 63 de locatii, dintre care aproximativ 95% au fost deschise in sistem de franciza, astazi numarandu-se peste 100 de locatii active. 
In prima zi, coffee shop-ul 5 to go din Lahovari, in care a fost facuta o investitie de 10.000 de euro, a avut incasari de 345 de lei. Intre timp, proprietarul sau, Radu Savopol, a mai deschis unul pe Pache Protopopescu, un concept store 5 to go pe Buzesti, dar si 31 de coffee-shop-uri in franciza, in Bucuresti si alte sase orase din tara. 
In prezent, 5 to go este cel mai mare lant de cafenele din Romania, fiind intalnit in 16 Orase si 100 de locatii precum : Bucuresti, Iasi, Constanta, Cluj, Ploiesti, Pitesti, Craiova, Braila, Brasov, Sinaia, Rm. Valcea, Campina, Targoviste, Suceava, Bacau si totodata este cea mai accesata franciza de pe teritoriul tarii.
Conceptul cafenelei de tip ,,5 to go" se extinde si la Brasov, in oras fiind deschise doua astfel de locatii, pe strada Iuliu Maniu nr 68, insa este inchisa, si, mai nou, pe strada Paul Richter nr.1 , in Centrul Istoric, mai sus de Biserica Neagra, unde este deschis in timpul saptamaniide la ora 8:00 pana la ora 19:00, iar sambata de la 9:00 pana la 14:00 .
Extinderea de la Brasov continua si urmeaza ca in luna noiembrie sa se deschida cea de-a treia cafenea de la poalele Tampei, in cadrul Brico Depot. Dupa cum a declarat Radu Savopol, cofondator al brandului, planurile sunt de a ajunge la 7 cafenele in urmatorii 2 ani la Brasov, acestea fiind deschise in sistem franciza
Cele doua cafenele din Brasov - , au fost deschise de Bianca Ioana Sperchez, o fosta ,,corporatista", care dupa o perioada intr-o companie privata, a decis sa faca ,,ceva pe cont propriu"


Fisiere în arhivă (1):

  • Etica si responsabilitate sociala la 5 to Go Coffee.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

https://republica.ro/omul-din-spatele-fenomenului-z5-to-go-sau-cum-sa-schimbi-fata-orasului-cu-o-cafea-si-un-zambet-generatia
https://fivetogo.ro/franciza/
https://www.responsabilitatesociala.ro/
https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/retail/foto-razboi-intre-starbucks-si-5-to-go-pe-fatadele-blocurilor-18943294
https://ro.scribd.com/document/131951918/TEZA-de-LICENTA-Etica-in-Afaceri
http://www.mfinante.gov.ro/infocodfiscal.html


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!