Evaluarea ofertei culinare publice la Sibiu - studiu de caz la Restaurant Silva Sibiu

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 28 în total
Cuvinte : 5365
Mărime: 8.65MB (arhivat)
Publicat de: Paulina Ioniță
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lect. Univ. Dr. Rotariu Ilie, Asist. Univ. Dr. Troanca Dumitru
UNIVERSITATEA „LUCIAN BLAGA” DIN SIBIU FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE SPECIALIZAREA ADMINISTRAREA AFACERILOR ÎN TURISM ȘI SERVICII

Cuprins

  1. 1. Data vizitei: ziua săptămânii, data ora
  2. 2. Tipul / categoria, specializarea unității (restaurant, bar etc. clasificată la categoria…, specializată în bucătărie… etc.)
  3. 3. Amplasare, parcare, capacitate, număr de saloane etc anul începerii activității
  4. 4. Orar, servicii (prânz, cină, etc)
  5. 5. Atmosfera, decorația, ambientul (e sau nu în concordanță cu oferta), lumină, muzică
  6. 6. Grupurile sanitare
  7. 7. Oferta: 1. Mâncăruri 2 băuturi 3 altele
  8. 8. Bogăția și diversitatea meniului, concordanța băuturilor cu preparatele
  9. 9. Specialitățile culinare (max. a unității, a bucătarului, a zilei)
  10. 10. Calitatea (estetica) prezentării preparatelor
  11. 11. Ținuta și profesionalismul personalului comparativ cu cel al patronului
  12. 12. Durata unui prânz și a unei cine
  13. 13. Modul de a prezenta nota și timpul necesar
  14. 14. „filozofia„ patronului din care să putem deduce (dacă posibil) motivația alegerii lui
  15. 15. Elemente privind clientela: calitate, putere financiară, experiență culinară
  16. 16. Care este mesajul general pe care îl poate recepționa un consumator în local
  17. 17. Impresia Dumneavoastră generală inclusiv calificativ.
  18. 18. Bibliofragie
  19. 19. Anexe

Extras din proiect

RESTAURANTUL SILVA SIBIU

1. Data vizitei : ziua săptămânii, data, ora

Sâmbătă 19 noiembrie 2011, orele 11 – 13

2. Tipul / categoria, specializarea unității

Restaurantul Silva face parte din categoria unităților de alimentație publică, care satisface nevoia de hrană a clienților. El are rolul de a asigura nevoia de divertisment și socializare a clienților prin ambianța specifică.

Groupe international de recherches agroalimentaires (GIRA) indentifică patru motivații ale consumului, corespunzând tot atâtor funcții :

- Funcția de hrănire

- Funcția de loisir

- Funcția de convivialite

- Funcția de afaceri

Restaurantul este un local public care îmbină actvitatea de producție cu cea de sevire, punând la dispoziție clienților o gamă diversificată de preparate culinare, produse de cofetărie-patiserie, băuturi și unele produse pentru fumători.

Restaurantul Silva face parte din categoria restaurantelor clasice deoarece în această grupă se clasifică unitățile care oferă consumatorilor un bogat și variat sortiment de preparate și băuturi, servirea se face de către personal de specialitate cu înaltă calificare.

Restaurantele clasice sunt amplasate de regulă în orașe, în zone de interes turistic, în stațiuni balneoclimaterice.

Caracteristicile unui restaurant clasic sunt :

• Construcția și instalația sunt realizate din materiale rezistente

• Acces pentru autoturisme

• Emblemă și firmă luminoasă

• Hol cu garderobă și grup sanitar pentru clienți

• Intrare separată pentru mărfuri și personal

• Circuit corespunzător între spațiile de servire, producție și depozitare

• Bucătărie proprie și spații de depozitare dimensionate corespunzător capacității unității

• Încălzire centrală

• Instalații de aer condiționat

• Apă caldă și rece

Hotelul Silva din Sibiu este un hotel de 3 stele care cuprinde 2 restaurante, Cristal și Rubin. Acestea au o reputație pentru preparatele culinare foarte bune, decorul rafinat și concordanța cu normele și prevederile legilor. Dar locul din care pleacă gustul, calitatea și arta este bucătăria.

Bucătăria unității pregătește și distribuie preparate, asigură păstrarea lor și a materiilor prime. Fiind o bucătărie bine organizată, deține câteva activități disctincte : pregătirile preliminare, bucătăria caldă, bucătăria rece, cafetăria, spălătorul de vase și ustensilele de lucru. Următoarea imagine prezintă modul în care este amenajat spălătorul pentru vase.

Preview document

Evaluarea ofertei culinare publice la Sibiu - studiu de caz la Restaurant Silva Sibiu - Pagina 1
Evaluarea ofertei culinare publice la Sibiu - studiu de caz la Restaurant Silva Sibiu - Pagina 2
Evaluarea ofertei culinare publice la Sibiu - studiu de caz la Restaurant Silva Sibiu - Pagina 3
Evaluarea ofertei culinare publice la Sibiu - studiu de caz la Restaurant Silva Sibiu - Pagina 4
Evaluarea ofertei culinare publice la Sibiu - studiu de caz la Restaurant Silva Sibiu - Pagina 5
Evaluarea ofertei culinare publice la Sibiu - studiu de caz la Restaurant Silva Sibiu - Pagina 6
Evaluarea ofertei culinare publice la Sibiu - studiu de caz la Restaurant Silva Sibiu - Pagina 7
Evaluarea ofertei culinare publice la Sibiu - studiu de caz la Restaurant Silva Sibiu - Pagina 8
Evaluarea ofertei culinare publice la Sibiu - studiu de caz la Restaurant Silva Sibiu - Pagina 9
Evaluarea ofertei culinare publice la Sibiu - studiu de caz la Restaurant Silva Sibiu - Pagina 10
Evaluarea ofertei culinare publice la Sibiu - studiu de caz la Restaurant Silva Sibiu - Pagina 11
Evaluarea ofertei culinare publice la Sibiu - studiu de caz la Restaurant Silva Sibiu - Pagina 12
Evaluarea ofertei culinare publice la Sibiu - studiu de caz la Restaurant Silva Sibiu - Pagina 13
Evaluarea ofertei culinare publice la Sibiu - studiu de caz la Restaurant Silva Sibiu - Pagina 14
Evaluarea ofertei culinare publice la Sibiu - studiu de caz la Restaurant Silva Sibiu - Pagina 15
Evaluarea ofertei culinare publice la Sibiu - studiu de caz la Restaurant Silva Sibiu - Pagina 16
Evaluarea ofertei culinare publice la Sibiu - studiu de caz la Restaurant Silva Sibiu - Pagina 17
Evaluarea ofertei culinare publice la Sibiu - studiu de caz la Restaurant Silva Sibiu - Pagina 18
Evaluarea ofertei culinare publice la Sibiu - studiu de caz la Restaurant Silva Sibiu - Pagina 19
Evaluarea ofertei culinare publice la Sibiu - studiu de caz la Restaurant Silva Sibiu - Pagina 20
Evaluarea ofertei culinare publice la Sibiu - studiu de caz la Restaurant Silva Sibiu - Pagina 21
Evaluarea ofertei culinare publice la Sibiu - studiu de caz la Restaurant Silva Sibiu - Pagina 22
Evaluarea ofertei culinare publice la Sibiu - studiu de caz la Restaurant Silva Sibiu - Pagina 23
Evaluarea ofertei culinare publice la Sibiu - studiu de caz la Restaurant Silva Sibiu - Pagina 24
Evaluarea ofertei culinare publice la Sibiu - studiu de caz la Restaurant Silva Sibiu - Pagina 25
Evaluarea ofertei culinare publice la Sibiu - studiu de caz la Restaurant Silva Sibiu - Pagina 26
Evaluarea ofertei culinare publice la Sibiu - studiu de caz la Restaurant Silva Sibiu - Pagina 27
Evaluarea ofertei culinare publice la Sibiu - studiu de caz la Restaurant Silva Sibiu - Pagina 28

Conținut arhivă zip

  • Evaluarea Ofertei Culinare Publice la Sibiu - Studiu de Caz la Restaurant Silva Sibiu.doc

Alții au mai descărcat și

Restaurant Maryo&Ema

CAPITOLUL I. PREZENTAREA RESTAURANTULUI 1.1 Amplasament Asezat în inima localitatii plina de istorie, Hotel Mario&Ema, deschis în decembrie...

Caiet practică hotel-restaurant

HOTEL CORSO BUZAU ** Situat la o plimbare de numai 2 minute de la primaria orasului buzau,Hotelul Corso ofera camere spatioase,cu wi-fi gratuit,...

Optimizarea Fluxurilor Tehnologice în Bucătăriile Pensiunilor Agroturistice

INTRODUCERE Bucătăria reprezintă arta şi tehnică preparării alimentelor destinate consumului uman, ea poate cuprinde toate noţiunile practice...

Hotel Elizeu

Hotelul Elizeu apartine societatii comerciale STEFAN TRUST IMPEX srl. Hotel Elizeu a fost inaugurat in anul 2003 . Standardul Elizeu inseamna:...

Unitate de primire turistică - Hotel - Restaurant Transilvania

1. PREZENTARE GENERALĂ : “ HOTEL RESTAURANT TRANSILVANIA ” Hotelul şi Restaurantul Transilvania se încadrează în categoria firmelor de prestări...

Deschiderea unei unități de alimentație - Hotel Solaris

I. PREZENTAREA UNITATII HOTEL-RESTAURANT « SOLARIS » Hotelul “Solaris”, din Mamaia, este un hotel de 3 stele, cu drept de functionare din anul...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Ai nevoie de altceva?