Evaluarea Potentialului Turistic al Orasului Predeal

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1 - ANALIZA OFERTEI 2
1.1. Resurse turistice naturale 4
1.2. Resurse turistice antropice 7
CAPITOLUL 2 - ANALIZA CERERII 12
2.1. Clientii 12
2.2. Sezonalitatea 14
2.3. Durata medie a sejurului 14
CAPITOLUL 3 - ANALIZA CONCURENTEI 15
3.1. Prezentarea statiunii Poiana Brasov 15
3.2. Prezentarea statiunii Bansko (Bulgaria) 18
CAPITOLUL 4 - ANALIZA TENDINTELOR 22
CAPITOLUL 5 - ANALIZA SWOT A STATIUNII PREDEAL 24
4.1. Puncte tari 24
4.2. Puncte slabe 24
4.3. Oportunitati 24
4.4. Amenintari 25
CONCLUZII 25
BIBLIOGRAFIE 27


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1
ANALIZA OFERTEI
Predealul este asezat pe Valea Prahovei, langa trecatoarea cu acelasi nume din Carpatii Meridionali, la altitudinea de 1.060 m, pe cea mai importanta trecatoare intre Muntenia si Transilvania, in acelasi timp una din legaturile dintre Budapesta, capitala Ungariei, si Bucuresti, capitala Romaniei. Prin Predeal trece Drumul National DN1 si o cale ferata electrificata pe doua sensuri. Orasul este delimitat de 4 masive: Postavarul, Piatra Mare, Bucegi, Baiului.
- Latitudine nordica: 45o 30'
- Longitudine estica: 25o 26'
- Clima: continental-moderata
- Suprafata: 58,4 Km2
- Populatie: 5642
- Religie: 92,5% ortodoxa, 4,5% romano-catolici
Localitati componente: 
o Predeal
o Paraul Rece
o Timisul de Jos
o Timisul de Sus
Statiunea se afla pe o axa de circulatie feroviara si rutiera extrem de importanta care uneste Bucurestiul cu Brasovul peste Pasul Predeal (1032 m); se gaseste la o distanta de 140 km pe calea ferata fata de Bucuresti, si la 144 km de acelasi oras pe DN1 (E60), la 26 km si, respectiv, 24 km de Brasov, la 81 km de Ploiesti, la 11 km de Busteni si 19 de Sinaia.
Aeroportul international Otopeni se afla la 123 km, iar cel national, de la Baneasa, la 136 km. Distanta fata de Bucuresti este de 143 km. Cel mai apropiat punct de frontiera se afla la Giurgiu, la 207 km (rutier si feroviar).
Scurt istoric:
-Pana in 1874 intravilanul de astazi al Predealului facea parte din domeniul comunei Podul Neagului (azi parte a orasului Comarnic), care cuprindea tot tinutul de pe valea superioara a Prahovei. Pana in anul 1833 comuna Podul Neagului si-a avut resedinta la Podul Neagului, iar din 1833 la Busteni.
-La 31 mai 1874 a fost semnata la Bucuresti conventia dintre Romania si Austro-Ungaria privind construirea liniei ferate Ploiesti-Brasov, cu jonctiunea la punctul Predeal.
-Asezarea Predeal s-a format prin constructia si darea in folosinta a liniei ferate si a garii de la frontiera dintre Romania si Austro-Ungaria, Gara Predeal.
-In 1880 Predealul a devenit sat in cadrul comunei Podul Neagului.
-In anul 1882 s-a facut la Predeal jonctiunea liniei ferate Ploiesti-Predeal-Timisu de Sus-Brasov.
-Pe 7 mai 1885 Predealul, Azuga, Bustenii si Poiana Tapului s-au desprins de comuna Podul Neagului-Comarnic si au format o singura comuna sub numele de Predeal.
-In anul 1908 Bustenii si Poiana Tapului s-au desprins de Predeal, iar la 20 mai 1912 s-a desprins si Azuga, Predealul devenind comuna autonoma.
-Parohia ortodoxa din Predeal a fost infiintata in anul 1926.
-In anul 1930 Predealul numara 596 locuitori.
Amenajarea drumului Ploiesti-Predeal in anul 1846 a contribuit la popularea, mai ales cu graniceri si vamesi, in special a zonei de nord a schitului (fondat in anul 1774). Intrand in circuitul de interes national, orasul Predeal creeaza la 1870, intr-un local situat la raspantia drumului Joita, primul oficiu postal, la numai 16 ani dupa ce s-au introdus marcile postale pentru francarea corespondentei.
Darea in folosinta a caii ferate Ploiesti-Predeal, in 1879, si construirea statiei de calatori aduce Predealului un mult mai mare prestigiu. Noua impropietarire din 1881 duce la sporirea numarului de gospodarii, populandu-se mai ales zona de nord a orasului Predeal, la Malul Ursului, apoi catre Valea Joitei, poalele Clabucetului Taurului, Susaiului si Cioplei cu pante mai insorite. Data de 10 iunie 1879 marcheaza aparitia primei masini cu aburi care a circulat intre Ploiesti si Predeal.
La 1880 Predeal, numita pana la 1874 "Podul Neagului" si unita cu Posada, Comarnic, devine comuna. Predealul, Azuga, Busteni si Poiana Tapului se desprind de aceasta si formeaza o singura comuna sub numele de Predeal, la 7 mai 1885, acoperind astfel o zona de cca. 22 kilometri, pana la apa Pelesului, din varful Bucegiului, pana la varful Unghiei si a sirului de munti din partile Doftanei. In Predeal si imprejurimi intalnim la tot pasul locuri sfinte legate nemijlocit de luptele duse pt. apararea orasului, in care s-au jertfit mii de militari romani. Predealul este plin de locuri incarcate de istorie, peste care pasim nepasatori si nestiutori, lucru care se transmite din pacate din generatie in generatie. In 1946 a devenit oras, incluzand si localitatile Paraul Rece, Timisul de Sus si Timisul de Jos 
1.1. Resurse turistice naturale
Statiune de odihna de importanta nationala, accesibila in toate anotimpurile Predealul este un cunoscut centru al sporturilor de iarna. Climat montan tonic-stimulativ, cu veri racoroase ( temperatura medie in iulie este de 15?C) si ierni friguroase (media lunii ianuarie este sub -5?C). Temperatura medie anuala este de 5?C si media precipitatiilor de 1000 mm anual. Stratul de zapada dureaza peste 100 de zile anual. Aerul curat, fara praf si alti agenti alergici, bogat in ozon si radiatii ultraviolete, atmosfera ionizata si presiunea relativ scazuta a aerului sunt principalii factori de cura recomandati in tratamentul neuroasteniei, pentru revigorarea organismelor slabite, pentru recuperarea ulterioara suprasolicitarilor fizice sau intelectuale, pentru tratamentul tulburarilor endocrine si a problemelor de crestere a copiilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Evaluarea Potentialului Turistic al Orasului Predeal.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!