Finlanda, Senegal

Cuprins proiect Cum descarc?

Cap I:Prezentarea tarilor
1.1Repere geografice p3
1.2Cadrul socio-cultural p4
1.3Economia p5
1.4Turismul p6
Cap.II:Impactul turismului asupra economiei p7
Cap.III:Analiza SWOT p8
Cap IV:Strategii de adoptare a unui model turistic in Romania p9
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1
Prezentarea tarilor
1.1Repere geografice
A.Finlanda
Asezare:
Finlanda (finlandeza Suomi, suedeza Finland) sau Republica Finlandei (Suomen tasavalta, Republiken Finland) este o tara din Europa de Nord, membra a Uniunii Europene din anul 1995, Natiunilor Unite si a zonei Euro. Finlanda are iesire directa la Marea Baltica prin intermediul Golfului Botnic (fin.: Selkameri; sve.: Bottenhavet) la vest si Golfului Finic la sud. Se invecineaza cu Rusia la est, cu Suedia la vest si Norvegia la nord. Estonia se afla la sud, despartita de Finlanda de catre Golful Finic(fin.: Suomenlahti; sve.: Finska Viken). Insulele Aland, vorbitoare de suedeza, situate in largul coastei sud-vestice a Finlandei sunt o provincie autonoma a Finlandei, beneficiind de statutul de zona demilitarizata. Limba suedeza este a doua limba oficiala in Finlanda.
Subdiviziuni
- Finlanda este divizata in:6 provincii (finlandeza laani, suedeza lan])
- provinciile sunt divizate in 20 regiuni (finlandeza: maakunta, suedeza: landskap)
- regiunile sunt divizate in 74 sub-regiuni (finlandeza seutukunta, suedeza ekonomisk region)
- sub-regiunile sunt divizate in 432 municipalitati (finlandeza kunta, suedeza kommun).
In capitala provinciilor functioneaza Administratia regionala (Laaninhallitus, Lansstyrelse) condusa de un Prefect (Maaherra, Landshovding).
In afara celor 6 provincii Finlanda se mai imparte, in functie de situatii, in 5 suuralue echivalentele provinciilor, in 21 de maakunta, echivalentele regiunilor geografice. Mai este impartita in 15 circumscriptii electorale vaalipiiri, 15 zone de gravitatie a fortei de munca tyovoima- ja elinkeinokeskus care sunt de fapt provinciile istorice finlandeze si care nu se suprapun circumscriptiilor electorale, 213 centre de gravitatie economica si culturala seutukunta si, in sfarsit, in 992 de localitati sau comune kunta. Comuna kunta, are ca subdiviziune satul kyla.Din punct de vedere militar, actualele 12 regiuni militare sotilaslaani se vor reduce, in curand, prin restructurare, la doar 7.Biserica evanghelico-luterana are impartire administrativa proprie: 9 hiippakunta, eparhie sau dieceza si 576 de seurakunta parohie. O unitate administrativa mai veche era rovastikunta, protopopiat.Tot invechite sunt si urmatoarele unitati administrative: vapaaherrakunta, comitat si tuomiokunt
Clima
Finlanda are totusi o clima mai blanda decat majoritatea regiunilor lumii care se gasesc in nord. In ianuarie,, temperatura medie este de 14 - 18 grade Celsius. Clima Finlandei este influentata in principal de catre Curentul Golfului, un curent oceanic cald care trece prin vestul coastei norvegiene. Temperaturile din iulie sunt in medie 13 - 17 grade Celsius. Februarie este ,de obicei, cea mai rece luna, cu temperaturi de -22 -3 grade Celsius. In partea de nord a Finlandei ,temperaturile ajung pana la -30 grade Celsius, atingand cateodata si -50 grade Celsius.
Sudul Finlandei este acoperit de zapada din decembrie pana in aprilie, in timp ce partea de nord din octombrie in aprilie.
Iarna, in zonele nordice ale tarii ,soarele nu rasare pentru aproximativ 2 luni. Sudul Finlandei are parte de soare zilnic, chiar daca de numai 6 ore pe zi in mijlocul iernii. Cerul din timpul iernii - in special cel din nordul tarii - este acoperit cu minunata priveliste a Aurorei Boreale, numita si Luminile Nordului.
Relief
Finlanda este ,,tara celor 1.000 de lacuri si insule". Mai exact: 187.888 de lacuri si 179.584 de insule. Peisajul finlandez este mai intai de toate acoperit de putine coline, punctul sau cel mai inalt fiind Haltitunturi cu 1.328 m, din nordul extrem al Laponiei. Fatadele maritime ale Finlandei se deschid la Marea Baltica, prin Golful Botnic si Golful Finic.
Vegetatie
-Padurile ocupa 2/3 din S teritoriului si sunt alcatuite mai ales din conifere(pin si molid)
Fauna
Este diversificata:reni ,vulpi polare,pasari migratoare, foca de apa dulce (Lacul Saima).
Este protejata in 30de Parcuri Nationale ,peste 1000 rezervatii naturale si zone forestiere.
Hidrografie
Dintre numeroasele lacuri mai mari sunt Suur/Saimaa si Paijanne in sud si Inarijarvi in nord in Laponia.Sunt legate intre ele printr-o retea densa de rauri,mai lungi fiind Kemijoki(552 m) si Tornionjoki
B.Senegal
Asezare
Senegal, oficial Republica Senegal, este o tara aflata la sudul fluviului Senegal din Africa de vest. Senegal se invecineaza cu Oceanul Atlantic la vest, cu Mauritania la nord, cu Mali la est, cu Guineea si Guineea-Bissau la sud. Gambia este cuprinsa aproape in totalitate in teritoriul Senegalului, inconjurata in partea de nord, est si sud; de la coasta sa de vest, teritoriul Gambiei urmareste cursul fluviului Gambia pe o distanta de peste 300 de kilometri spre interiorul continentului. Dakar este capitala Senegalului, situata in Peninsula Capului Verde, pe coasta Oceanului Atlantic.
Relief
Relieful este putin inalt, dat in principal de o campie; in SV se inalta prelungirile colinare ale masivului Fouta - Djalon.
Flora si fauna
O varietate de plante:bamboo,coconieri.Fauna este de doua tipuri:una in desert si cealalta pe coastele Senegalului Ca si animale,:elefanti,leoparzi,hipopotani,maimute
Clima
Clima este calda, tropicala si umeda, prezinta doua sezoane, unul ploios din mai - noiembrie, sezonul uscat din decembrie - aprilie
Hidrografie
Oceanul Atlanitc ii ofera Senegalului 531 km de coasta
Divizii administrative:11 unitati
1.2Cadrul socio-cultural
A.Finlanda 
Cultura
De-a lungul istoriei si a preistoriei Finlandei, contactele culturale si conflictele au venit din toate directiile. Ca rezultat al intrepatrunderii suedezo-ruse, influentele culturale ale celor din urma sunt inca notabile. Astazi, influentele din America de Nord sunt proeminente, in secolul XXI, multi finlandezi contractand culturi de departe, precum cele din Asia si Africa. Una dintre cele mai traditionale activitati caracterizate de cultura finlandeza este viata in bordeia la marginea vreunui lac, combinata adesea cu vizite la sauna, inot sau gratare. Multi finlandezi sunt legati emotional de mediul rural si de natura, urbanizarea fiind un fenomen relativ recent in aceste parti.


Fisiere in arhiva (1):

  • Finlanda, Senegal.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!