Gestiunea alimentației publice - Belfast Pub

Cuprins proiect Cum descarc?

Prezentarea unitatii de alimentatie publica Belfast Pub 1
Cap.1. Date despre unitatea vizata 2
Cap.2. Caracteristici ale constructiei 4
Cap.3. Structura interioara 4
3.1.Structura interioara a unitatii 4
3.2. Structura spatiului de servire 6
Cap.4. Instalatiile existente in unitate 10
4.1. Instalatia electrica 10
4.2. Instalatia de incalzire 10
4.3. Instalatia de ventilatie 10
4.4. Instalatia tehnico –sanitara 11
Cap.5. Prezentarea categoriilor de spatiu 12
5.1. Prezentarea spatiului de primire al consumatorilor 12
5.2. Prezentarea spatiului de servire 12
5.3.Prezentarea barului de serviciu 14
5.4.Prezentarea altor anexe ale unitatii 14
Cap.6. Prezentarea circuitelor in interiorul unitatii 15
Cap.7. Dotarea unitatii 17
Cap.8. Stabilirea meniurilor 21
Cap.9. Organizarea activitatilor de servire 23
9.1.Organizarea personalului de servire 23
9.2.Forme si modalitati specifice de servire 24
9.3. Respectarea regulilor igienico-sanitare, de prevenire şi stingere a 
incendiilor PSI, de protecţie a muncii 24


Extras din proiect Cum descarc?

Prezentarea unitatii de alimentatie publica
Belfast Pub
S.C. Practic Comert Strugaru are deschisa in Strada Vasile Conta o unitate de alimentatie publica ce poarta denumirea de “Belfast Pub”.
Irish Pub-un dar al spiridusilor
In Bucuresti (si in toata lumea) spiridusii sunt o comunitate vesela, blond-roscata, cu drag de chef si chef de drag, cu pofta de viata, de petrecere si bautura. Toate astea se traduc prin Irish Pubs. E placut intotdeauna sa mergi intr-un local cu specific tras din seva umeda si verde a insulelor britanice: lemnul e calduros, mancarea e buna, berea si mai buna iar atmosfera placuta si vesela.
Segmentul de piata al Irish pub-urilor nu este mare in Romania, pentru ca romanii prefera mai degraba cafenelele insa pe masura ce tot mai multi straini vin in Romania situatia se va schimba Pub-urile sunt locatii de socializare specific irlandeze: se canta, se danseaza, se discuta, se bea.
In cazul nostru “Belfast Pub “ este un loc de intalnire a studentilor, acestia fiind cei mai frecventi clienti in prima parte a zilei(in special dimineata ) deoarece pub-ul se afla amplasat la confluenta mai multor trasee catre facultati, iar in cea de-a doua parte zilei localul se bucura de o mare varietate de clienti (grupuri de studenti care ies seara la o bere, distractie dar si clienti straini sau oameni obisnuiti care vin sa scape de griji si sa se intalneasca cu prietenii, incantati fiind de specificul pub-ului, atmosfera si servire )
Potrivit Hotararii nr 843 din 14 octombrie 1999 privind incadrarea pe tipuri a unitatilor de alimentatie publica neincluse in structurile de primire turistice unitatile de tip “pub” sunt unitati de alimentatie publica de influenta englezeasca care ofera sortimente de bautiri si preparate specifice zonelor de influenta.Conform aceleasi Hotarari Barul-este unitate de alimentatie publica cu program de zi sau de noapte in care se desfac bauturi alcoolice si nealcoolice, un sortiment restrans de produse culinare. Cadrul ambiental este completat cu program artistic, auditii muzicale. Ofera consumatorilor o gama variata de bauturi alcoolice si nealcoolice, simple sau in amestec, cafea, gustari in sortiment restrans.
Unitatea “Belfast Pub” insa nu este un Irish Pub autentic ci combina mai multe caracteristici apartinand atat Pub-ului cat si Barului aceasta reprezentand o adaptare la specificul amplasamentului si al clientilor vizati.
Cap 1. Date despre unitatea vizata
Denumire societate: SC PRACTIC COMERT STRUGARU COM SRL;
Denumire comerciala:BELFAST PUB
Localizare: In incinta Casei Studentilor, str, Vasile Conta,
nr.30, Et. de Baruri. 
Categoria unitatii: Bar non-stop cu influente Irish Pub
Aceasta unitate este un bar cu unele influente „pub” ce are caracter distractiv-recreativ iar nivelul preţurilor percepute sunt cu regim normal, fiind destinat studentilor. După destinaţie unitatea este una pentru servire-consum, sortimentele oferite la vânzare sunt mixte.Desi principala activitate a unitatii este una de servire-consum a bauturilor racoritoare si alcoolice unitatea mai ofera si un serviciu fast food (hamburgeri, cheeseburgeri, schawarma,hot dog). Belfast Pub este o unitate permanentă cu activitate în tot cursul anului specificul efectuării servirii clienţilor fiind asigurat de ospătari.
Sediul social: Strada Hanciuc, nr 14, bloc 450, scara B, etj 3, ap15, Iasi, jud Iasi
Principala activitate :BARURI(5540)
Sediul secundar/de activitate:Strada VAsile Conta, incinta Casei Studentilor, nr 30,Baruri 
Societatea comerciala este inregistrata la Oficiul National al Registrului Comerului de pe langa Tribunalul Iasi cu numarul de ordine J23/1629/13.08.2002, cod unic de inregistrare 18860140.Societatea a fost infiintata in anul 2002 insa functionarea propri-zisa a barului a inceput la sfarsitul anului 2002.
La momentul respectiv intreprinzatorul acestei unitati mai avea deschisa si o alta societate cu un alt profil de activitate insa ceea ce si-a dorit a fost acest bar care a ramas in continuare barul lui “de suflet” desi mai are deschise alte doua unitati de alimentatie publica in aceeasi incinta a Casei de Cultura(Stud Bar si Sunday Club) si inca o astefel de unitate in campusul Tudor Vladimirescu (Backroom).
Societatea functioneaza in baza autorizatiilor emise de :Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Sanatatii( Directia de Sanatate Publica a Judetului Iasi), Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor ( Agentia de Protectie a Mediului Iasi) si Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei- Inspectia Muncii si in baza Autorizatiei Neexclusive de Folosire a Muzicii in Scop Ambiental in Spatiu Lucrativ , toate acestea fiind inscrise in anexa certificatului de inregistrare emis la 01.07.2005
Spatiul in care isi desfasoara firma activitatea nu este propritate personala ci este inchiriata de la reprezentantii oficiali ai Casei de Cultura a Studentilor.
Programul de functionare al barului este de luni pana duminica de la ora 7 AM la ora 5 AM iar eventuale informatii si rezervari se pot face la numarul de telefon 0744/574346. Programul de lucru la bucatarie este de luni pana duminica de la 11 AM -11 PM.


Fisiere în arhivă (1):

  • Gestiunea Alimentatiei Publice - Belfast Pub.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!