Ghid Turistic - Dobrogea de Nord

Cuprins proiect Cum descarc?

1 CAPITOL INTRODUCTIV
1.1 ASPECTE GENERALE
1.2 MATERIALE SI METODE FOLOSITE
1.3 SCOPUL GHIDULUI
2. CARACTERIZAREA GEOGRAFICA A REGIUNII
2.1 ASEZARE GEOGRAFICA, LIMITE SI VECINI
2.2 RELIEF
2.3 PARTICULARITATI CLIMATICE
2.4 ASPECTE DE HIDROGRAFIE
2.5 VEGETATIE, FAUNA SI SOLURI
2.6 ARII PROTEJATE
2.7 ISTORICUL ZONEI
2.8 DEMOGRAFIE
2.9 INDUSTRIE
2.10 TRANSPORTURI
3. ANALIZA POTENTIALULUI TURISTIC 
3.1 ASPECTE GENERALE -  POTENTIAL TURISTIC
3.2 OBIECTIVE TURISTICE
4. CONCLUZII FINALE 
4.1 HARTA REPARTITIEI TERITORIALE A OBIECTIVELOR TURISTICE
4.2 CONCLUZII 
4.3 CIRCUIT TURISTIC 
5. BIBLIOGRAFIE


Extras din proiect Cum descarc?

1. CAPITOL INTRODUCTIV
1.1 ASPECTE GENERALE
Termenul turism este explicat in Dictionarul explicativ al limbii romane ca fiind totalitatea relatiilor si fenomenelor care rezulta din deplasarea si sejurul persoanelor in afara locului lor de resedinta (ca petrecerea vacantei sau concediului de odihna, participarea la diferite manifestari).
Vizitatorii se impart in doua grupe: 
- turistii, vizitatori al caror sejur include cel putin o innoptare intr-o alta localitate decat cea de resedinta, fara a presta o activitate lucrativa la destinatie;
- excursionistii, vizitatori care se deplaseaza in scopuri turistice pentru mai putin de 24 ore, fara a include o innoptare.
1.2 MATERIALE SI METODE FOLOSITE
Materialele folosite in redactarea ghidului de turism din Dobrogea de Nord se rezuma la site-uri web, platforme de observare a teritoriului prin satelit, articole stiintifice, documente word/excel, imagini si fotografii si tabele , fiecareia dintre ele fiindu-i mentionat(a) sursa in sectiunea bibliografica sau in acelasi paragraf.
Referitor la metodele de cercetare, am recurs la utilizarea catorva modalitati de investigare: analiza, observatia, inductia, deductia, explicatia cauzala, sinteza, comparatia sau clasificarea.
1.3 SCOPUL GHIDULUI
Scopul acestui proiect si totodata ghid turistic al regiunii Dobrogea de Nord, este unul informativ important, dar mai ales necesar datorita faptului ca acestei regiuni nu ii este atribuit un ghid turistic care sa contina toate traseele din delta si siturile arheologice din judet.
2. CARACTERIZAREA GEOGRAFICA A REGIUNII 
2.1 ASEZARE GEOGRAFICA, LIMITE SI VECINI
Dobrogea de Nord, unde este situat judetul Tulcea, este entitatea geografica formata de primele doua unitati morfostructurale si este delimitata de Dunare la vest si nord, de Marea Neagra la est si de falia Peceneaga - Camena la sud.
In cuprinsul Dobrogei de nord, se disting din punct de vedere geologic trei zone: zona hercinica a Muntii Macin, zona triasica a Tulcei si zona Bazinului Babadag. Sub raport geomorfologic, au fost separate aceleasi unitati, cu deosebirea ca in zona triasica au fost distinse doua regiuni: Dealurile Niculitelului si Dealurile Tulcei. Podisul Dobrogei de nord se afla in partea de sud-est a tarii si se diferentiaza de celelalte subunitati ale podisului dobrogean prin complexitatea reliefului si prin marea diversitate a alcatuirii geologice.
2.2 RELIEFUL
In Podisul Dobrogei de Nord, relieful se caracterizeaza prin inaltimi ce variaza de la cativa metri in regiunile de lunca si campiile de pe litoral, pana la 467 m in varful Greci (Tutuiatu) punctul cel mai inalt al intregului podis dobrogean. 
Cea mai mare parte din suprafata acestei regiuni (49%) are altitudini cuprinse intre 50 si 200 m, iar circa 40% inaltimi mai mici de 50 m. Relieful cel mai inalt intre 200 m si 400 m, nu reprezinta decat 11% din podisul Dobrogei de Nord. Inaltimile cu peste 400 m nu ocupa decat 9 km2 (0,3%) si se afla raspandite in jurul varfului Tutuiatu si varful Sacari din podisul Atmagea.
Delta Dunarii, situata in partea de N-V a Marii Negre, reprezinta din punct de vedere geomorfologic un relief de acumulare dezvoltat la gura de varsare a Dunarii in Marea Neagra.
In prezent, delta se prezinta sub forma unei suprafete plane cu o panta de 0,006 ?, strabatuta de un paienjenis de ape: brate de fluviu, canale si garle, punctata de lacuri si japse. Diferentele de altitudine, fata de nivelul marii, sunt de 8-10 m in zona grindurilor si -2 - -4 m in zona depresiunile lacustre.
Teritoriul Deltei Dunarii se imparte in doua subregiuni geografice si anume: 
- delta propriu-zisa ce ocupa o suprafata de 4.250 km2, aflata intre bratele fluviului;
- zona complexului Razim, cu o suprafata de 990 km2.


Fisiere în arhivă (1):

  • Ghid Turistic - Dobrogea de Nord.pptx

Bibliografie

https://ro.wikipedia.org/wiki/Mun%C8%9Bii_M%C4%83cin
https://ro.wikipedia.org/wiki/Delta_Dun%C4%83rii
https://ro.wikipedia.org/wiki/Jude%C8%9Bul_Tulcea
https://www.cjtulcea.ro/sites/cjtulcea/Executiv/Pages/ViewInstitutii1.aspx?Id_Lista=5
https://www.cjtulcea.ro/sites/cjtulcea/AnunturiPublice/Documente%20Anunturi%20Publice/2014/Strategie_judet_2014_2020/5.Cap%20III-Situatia%20existenta%20pag70-340/Cap%20III.4-Turism%20pag140-169.pdf
https://www.info-delta.ro/judetul-tulcea-13/turismul-in-judetul-tulcea-52.html
https://ro.wikipedia.org/wiki/Dobrogea_de_Nord
http://www.univeur.org/integratiosta/-id=109.htm
https://mecanturist.ro/2016/04/06/15530/
https://ro.wikipedia.org/wiki/Lista_rezerva%C8%9Biilor_naturale_din_jude%C8%9Bul_Tulcea
https://ro.wikipedia.org/wiki/Aeroportul_Delta_Dun%C4%83rii_Tulcea
https://www.cjtulcea.ro/sites/cjtulcea/hartainteractiva/pages/drumuri.aspx
https://www.cjtulcea.ro/sites/cjtulcea/PrezentareaJudetului/Pages/CaiComunicatie.aspx


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!