Grupul Hotelier Taj

Extras din proiect Cum descarc?

I. Prezentare generala
India este o destinatie turistica incredibila. Vizitatorii Indiei sunt incantati de bogatia culturii, de caldura cu care sunt primiti de localnici, sunt uimiti de monumentele grandioase si incantati de standardele excelente ale hotelurilor.
Taj Hotels Resorts and Palaces este un lant de hoteluri si resort-uri de lux raspandit in intreaga lume. Compania The Indian Hotels Limited si filialele sale sunt cunoscute sub numele colectiv de Taj Hotels Resorts and Palaces . O parte din Tata Group, una dintre cele mai mari conglomerate de afaceri din India, Taj Hotels Resorts and Palaces cuprinde 76 hoteluri, 7 palate, 6 insulele private si 12 resort-uri si spa-uri, aflate in 52 destinatii in 12 tari din 5 continente. In afara de India, Taj Hotels Resorts and Palace se afla si in Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Africa, Orientul Mijlociu, Maldive, Mauritius, Malaysia, Bhutan, Sri Lanka si Australia.
Totul a inceput pe 16 decembrie 1903, cand Jamshetji Nusserwanji Taj Tata a deschis primul hotel, Taj Mahal Palace&Tower, Mumbai. Acest imens hotel a conspectat o filosofie care inca mai este valabila si astazi: furnizarea unor servicii impecabile si facilitati incomparabile pentru ca fiecare sedere sa fie una memorabila. 
Inspiratia de a deschide cel mai mare hotel de lux, a venit dupa incidentul in care a fost implicat la Watson's Hotel in Mumbai unde a fost refuzat sa intre din cauza nationalitatii sale. Aceste hoteluri faceau discriminari rasiale acceptand numai europenii care erau in trecere prin India englezeasca. Jamsetji Tata a calatorit prin Londra, Paris, Berlin si Dusseldorf pentru a obtine cele mai bune materiale si piese de arta, mobila si artefacte pentru interiorul hotelului sau. Datorita primei locatii, arhitecturii traditionale si dimensiunii masive , acest hotel a dobandint statutul de cel mai imagistic hotel din Mumbai.
Date importante din istoria Taj-ului:
1903: A creat o istorie cu deschiderea a Taj Mahal Palace Hotel, Bombay(Mumbai)- primul hotel luxury din India
1971-72: A fost pionierul a autenticilor Palace Hoteluri in tara, cu Rambagh Palace din Jaipur, Palatul Maharajah-ului din Jaipore
1974: A conceput unicul beach resort din Fort Aguada, Goa construit in interiorul fortaretei portugheze dominand Marea Arabiei.
1978-82: Taj a dechis in Delhi hotelul de lux- Taj Mahal Hotel pe strada No.1 Man Singh si apoi a pregatit India pentru jocurile asiatice prin amenajarea Taj Palace-ului, avand cel mai mare centru de congrese din tara
1982: Taj si-a facut simtita prezenta in emisfera vestica cu istoricul hotel St. James Court langa Palatul Buckingam, Londra
1984-92: Toate aceste destinatii au devenit cunoscute in intreaga lume pentru frumusetea lor si Taj-ul s-a extins in Kerala si Sri Lanka
1992-97: A deschis hoteluri de afaceri in orase cheie, sub numele de Taj Residency hotels
2000: Si-a consolidat pozitia ca cel mai mare lant hoteliere din India, cu hoteluri in Ahemdabad si Hyderabad, cel din urma fiind o fuzionare cu GVK Hotels, rezultand o pozitie dominanta pe piata hotelurilor premium si luxury
2002: Noua Taj Exotica Resort and Spa, Maldive inainte cu 6 luni de a fi data in folosinta a fost premiata cu titlul de "The best resort in the world" pentru prima oara la premiile Harpers si Queen Travel.
Taj Mahal Palace & Tower, Mumbai,un hotel vechi de 105 ani , este imaginea grupului Taj. Acest hotel a fost una din principalele tinte ale teroristilor in noiembrie 2008 in timpul bombardamentelor din Mumbai si a fost grav avariat. Ca urmare acesta a fost pus sub sigiliu pana cand au fost eliminate orice riscuri de securitate si siguranta, care ar fi putut rezulta de la atacuri. Compania a sustinut public ca va reconstrui complet hotelul la fel cum a fost inainte. 
Catalogat de ziarul Times din Londra ca fiind cel mai frumos hotel din Est, primul hotel, Taj Mahal Palace&Tower, Mumbai a fost probabil singurul loc din lume unde viceregele englez a putut fi cot la cot cu un Maharajah indian, unde Congresul a putut dezbate cu liderii straini si unde marinarii au putut flirta cu Pompadour Follies . Constructia a costat un sfert de milioni de dolari, iar hotelul a introdus o serie de inovatii care au devenit puncte de referinta pentru ospitalitatea indiana. De-a lungul anilor Taj a adus Bombay-ului "profesori de dans", Domnisoara Singy ridicand temperatura, Tango-ul fiind unul din dansurile cele mai apreciate, prima sala de dans cu aer conditionat pentru a linisti lucrurile, primul congelator, primul bar licentiat si multe altele. 
In afara de Taj Mahal Palace & Tower, Mumbai, Taj-ul are multe hoteluri in intreaga lume, si in India. Acestea includ: Pierre, New York; Taj Boston, Boston; Campton Place, San Francisco; 51 Buckingham Gate, Londra; Taj Exotica Resort & Spa, Maldive; Taj Exotica Resort & Spa, Mauritius si Blue Sydney, Sydney. In India: Palatul Taj Lake, Udaipur; Rambagh Palace, Jaipur; Umaid Bhawan Palace, Jodhpur; Taj Mahal Hotel, New Delhi; de Taj Residency, Lucknow; de Taj West End, Hyderabad; Taj Krishna, Taj Banjara, Taj deccan, Cochin si Taj Exotica, Goa. Taj Mahal Palace & Tower este, de asemenea, numit Zagurmas-ul din Maldive si magurmas-ul din Bengal. 
Taj Hotels Resorts and Palaces si-a luat angajamentul sa-si multiplice succesul din India la nivel international, avand planuri de a construi o retea mondiala de hoteluri de lux, care vor promova o combinatie exemplara produse-servicii si sa creeze un brand la nivel global. Portofoliul international actual include resort-uri de lux in Oceanul Indian, destinatii de vacanta si afaceri in Orientul Mijlociu si Africa, apartamente in UK, primul hotel in Australia si trei hoteluri de lux in S.U.A.
Pe parcursul expansiunii companiei, sarcina sa a fost dubla: sa inspire un simt al bogatiei si culturii Indiei prin fiecare proprietate a sa, si in acelasi timp sa anticipeze nevoile si dorintele turistilor sofisticati. De-a lungul anilor, Taj-ul a castigat un renume international pentru calitatea hotelurilor si a facilitatilor pentru clasa business, serviciilor, bucatariei si a design-ului interior.
Taj-ul si-a facut cunoscuta prezenta in Oceanul Indian prin brand-ul Exotica. Taj Exotica s-a dezvoltat ca parte a Taj Hotels Resorts and Palaces, intentionand sa fie pozitionat ca un brand diferit prin filozofia produsului si design-ul serviciilor. Taj Exotica Resort and Spa, Maldive este centrat spre cazare de cea mai buna calitate, intimitate si un mediu care permite oaspetilor sai comfort si intimitate.
Hotelurile Taj s-au dezvoltat ulterior la nivel global prin contracte de management in Palm Island, Jumeirah(Dubai), Insulele Saraya din Ras Al Khaimah, Grupul Aldar in Abu Dhabi, UAE Langkawi din Malaysia si Thimpu din Bhutan. Cele mai semnficative noutati din portofoliu au fost: The Pierre, un hotel reper imagistic de pe Fifth Avenue, New York; Taj Boston si Blue, Sidney.
Prezenta Taj Hotels Resort and Palaces la nivel international a fost dezvoltata printr-o retea de departamente de vanzari si birouri de PR in Marea Britanie, Franta, Italia, Dubai, Singapore, Australia, Japonia, Rusia si Statele Unite ale Americii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Grupul Hotelier Taj.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!