Infiintarea Agentiei de Turism - As Tour

Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Turismul inclus relativ recent printre necesitatile de consum ale omului modern, cuantificat ca indicator al calitatii vietii, isi merita pe deplin importanta pe care i-o acorda oamenii de cultura din toate domeniile cunoasterii. Infinitatea de independente din economia mondiala, precum si tehnica actuala care, comprimand spatial si timpul, apropie civilizatiile si popoarele, creeaza turismului o functie mult mai complexa decat cea amintita si anume pe cea de mijlocitor al accesului intregii omeniri la tezaurul de civilizatie si frumusete al umanitatii .
Aparitia si dezvoltarea turismului este o consecinta fireasca a progresului omului in domeniile economic, social si cultural , care a condus la cresterea nivelului sau de trai si de civilizatie, inclusiv a timpului disponibil. In calatoria pe care o intreprinde, turistul cumpara o serie de servicii si produse, care de cele mai multe ori difera de cele pe care le consuma de obicei in viata cotidiana.
Datorita dezvoltarii circulatiei turistice, in urma sporirii cererii pentru vacante spre diferite destinatii si pentru diferite forme de turism, in tarile primitoare de turisti au aparut unitatii prestatoare de servicii, care constituie o adevarata industrie turistica.
Multe din tarile lumii privesc in prezent turismul ca un element important al strategiilor lor de dezvoltare. In literatura de specialitate, cele mai multe studii pun accent pe beneficii derivate din turism. Acestea constau in crearea de venit national, aportul valutar la balanta de plati, dezvoltarea pietei muncii, utilizarea pe plan local a disponibilului fortelor de munca, dezvoltarea anumitor zone din tara.
In Romania cadrul juridic al agentiilor de turism se bazeaza pe reglementarile privind acordarea licentelor si brevetelor de turism, prevazut in O.G. 634 si in ordinul ministerului nr. 92/1996, precum si in ordinul nr. 185/1993 privind constituirea garantiei financiare (cu modificarile ulterioare).
Agentiile de turism contribuie direct la sistemul de livrare al serviciilor prestate de catre detinatorii de baze materiale sau care livreaza serviciile de suport, fara de care nu ar fi posibila materializarea consumului turistic.
Dezvoltarea cadru a produsului turistic al Romaniei urmareste trei directii principale: Realizarea unui produs turistic nou, de nivel international, bazat pe valori turistice culturale si naturale, cu precadere in zonele montane; Modernizarea produsului turistic al statiunilor de pe litoral si al statiunilor balneare; Dezvoltarea ofertei turistice interne in concordanta cu specificul local si regional.
Cu prioritate se are in vedere imbunatatirea si consolidarea produsului turistic in zonele care sunt cele mai cunoscute turistilor straini si romani si unde exista, in general facilitati turistice si infrastructura.
Am ales aceasta tema pentru lucrarea de licenta, deoarece in turism informatia are un rol, foarte important, de fapt informatia a fost descrisa ca fiind "sangele" unei industrii, fara care un sector nu poate functiona . Turistii au nevoie de informatie inainte de a pleca in calatorie pentru a-i ajuta sa planifice si sa aleaga intre optiuni, si de asemenea se observa cresterea nevoii de informatie in timpul calatoriei ca o tendinta spre cresterea calatoriilor independente. Aceasta cere de asemenea informatii reflectand surse subtile: vacanta anuala si chiar week-end-ul sunt asociate mai mult cu un risc mare din punct de vedere financiar si emotional. 
Lucrarea mea de absolvire este structurata in trei capitole: capitolul unu cuprinde informatii teoretice privind infiintarea unei agentii de turism, acte necesare; capitolul doi cuprinde descrierea afacerii AS Tour iar capitolul trei cuprinde strategia de marketing a agentiei AS Tour.
Capitolul I - Infiintarea agentiei de turism, parte teortica
Este considerata agentie de turism orice unitate specializata care organizeaza, ofera si vinde pachete de servicii turistice sau componente ale acestora. Cu alte cuvinte, agentiile de turism se obliga, in scop lucrativ, sa procure calatorilor titluri de transport si servicii turistice (cazare, masa, agrement) pentru efectuarea voiajului sau sejurului. Statul nu se limiteaza sa garanteze competenta si solvabilitatea agentiilor printr-o reglementare speciala (licenta sau/si garantii). El urmareste ca agentiile licentiate (acreditate) sa faca fata concurentei neloiale din partea altor organizatori de voiaje (indeosebi asociatii de turism). 
In acelasi timp, agentia de turism este o societate comerciala specializata pentru vanzarea produselor turistice . Asa cum, de exemplu, pentru a putea functiona cabinetele medicale private sau de stat sau cele notariale trebuie sa indeplineasca, pe de o parte, cerintele Legii nr.31 privind societatile comerciale si, pe de alta parte, sa fie autorizate si acreditate de ministerele de specialitate (respectiv Ministerul Sanatatii si Ministerul Justitiei), si in cazul agentiilor de turism Autoritatea Nationala pentru Turism acorda la cerere licenta de functionare pentru agentie si brevet de turism pentru conducatorul si personalul sau de specialitate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Infiintarea Agentiei de Turism - As Tour.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!