Infiintarea unei Agentii de Turism - SC Sicora Travel SRL

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I AGENTIA DE TURISM -2-
1.1 Prezentare generala -2-.
1.2 Amplasarea agentiei -3-
1.3 Obiectivele propuse -3-.
1.4 Relatii cu mediul extern(oferta,cerere,concurenta) -3-
1.5 Sa se dea un nume agentiei motivand alegerea facuta -4-.
CAPITOLUL II Structura organizatorica si intocmirea fiselor de post -5-
1.1 Agent de turism -7-
1.2 Agent de ticketing -8-
1.3 Ghid turistic -9-.
1.4 Manager agentie -10-
CAPITOLUL III Tipologia produselor turistice cu exemplificarea fiecarui tip de produs turistic comercializat de agentie -12-
CAPITOLUL IV Contracte utilizate in domeniul comercializarii produselor turistice ale agentiei -13-
CAPITOLUL V Documente care insotesc vanzarea unui produs turistic -19-
CAPITOLUL VI Analiza de pret pentru un produs turistic de tip circuit -29-
CAPITOLUL VII Asigurarea medicala: obligativitate sau necesitate? -33-
CAPITOLUL VIII Modalitati de promovare a produselor turistice comercializate..-35-
CAPITOLUL IX Sisteme de indicatori specifici utilizati in activitatea agentiei -37-
CAPITOLUL X Realizarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru primul an de activitate -39-
BIBLIOGRAFIE


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I Agentia de turism
1.1 Prezentare generala 
,,Turismul este actiunea, dorinta,arta de a calatori pentru propria placere."
( M. Peyromaure Debord )
Turismul este o activitate umana, nonlucrativa, desfasurata temporar, la libera alegere, in afara localitatii de resedinta avand ca scop agrementul, refacerea sanatatii, realizarea unor misiuni, afaceri, largirea orizontului de cunostinte.
Agentia de turism SC SICORA TRAVEL SRL este o agentie de tip turoperatoare si are ca obiect de activitate organizarea si vanzarea pe cont propriu a pachetelor de servicii de turism.
Agentia concepe, pregateste si vinde produse turistice forfetare destinate a fi vandute fie direct prin propriile filiale fie prin agentiile detailiste.
Pentru a putea opera pe piata turistica, agentia trebuie sa fie licentiata.Asadar pentru obtinerea licentei de turism, agentia a transmis reprezentantului zonal al Autoritatii Nationale pentru Turism din M.T.C.T.-Directia de Autorizare si Control urmatorele documente:
-Cerere de eliberare a licentei de turism;
-Certificat constatator de la Oficiul Registrului Comertului din care sa rezulte urmatoarele informatii : obiectul de activitate al societatii, structura actionariatului, datele de identificare a societatii ce se inscriu in certificatul de inmatriculare si sediul punctului de lucru unde se infiinteaza agentia de turism;
-Copie dupa brevetul de turism al persoanei care conduce agentia de turism;
-Copie dupa contractul de munca al persoanei care detine brevetul de turism;
-Dovada achitarii contravalorii taxei pentru eliberarea licentei;
Pentru a conduce agentia de turism , managerul trebuie sa detina brevetul de turism, iar pentru obtinerea acestuia sunt necesare urmatoarele documente:
-Cerere de eliberare a brevetului;
-Dovada privind detinerea permisului de munca in Romania in cazul cetatenilor straini;
-Curriculum vitae ( prezentat detaliat pregatirea si experienta profesionala);
-Copie de pe actul de identitate;
-Copie de pe actele care atesta pregatirea profesionala;
-Copie de pe documentele de atestare a perioadei lucrate in turism;
-Atestat de limba straina de circulatie internationala, cu exceptia cabanierului si directorului agentiei de turism detailiste;
-Atestat de limba romana pentru cetatenii straini;
-Certificat cazier judiciar;
-Dovada achitarii contravalorii prestatiei efectuate;
Aceste documente se transmit reprezentantului teritorial al M. T. C. T. -Autoritatea Nationala pentru Turism, pe care le verifica si elibereaza brevetul.
1.2 Amplasarea agentiei de turism
Agentia de turism SC SICORA TRAVEL SRL este o agentie privata infiintata in ianuarie 2008 in judetul Iasi pe Str. Stefan cel Mare nr. 17, cod unic de inregistrare J22/345/2008, avand initial un capital de 90.000 de euro si 22 de angajati. 
1.3 Obiective propuse 
Obiectivul principal al agentiei il reprezinta cresterea cifrei de afaceri cu 30 % in anul 2009, crearea unor parteneriate de lunga durata cu agentii de turism detailiste din tara dar si stabilirea unor relatii de afaceri din strainatate.Astfel agentia doreste :
-sa asigure un loc sigur pe piata turistica romaneasca, 
-sa acopere un segment semnificativ al acesteia, care sa permita mentinerea, la un standard calitativ de nivel european si, ulterior, 
-o dezvoltare a afacerii, exclusiv prin eforturi proprii, prin profesionalism si disponibilitate.
-Includerea in oferta a unor destinatii noi.
Obiectivele secundare pot fi sintetizate prin calitate,seriozitate si eficienta.Personalul de specialitate va sta la dispozitie cu o gama larga de servicii atat pentru grupuri cat si pentru turistii individuali sau oameni de afaceri.
1.4 Relatii cu mediul extern 
In cadrul agentiei noastre, analizei mediului exterior si a identificarii schimbarilor de mediu reprezinta trasaturi ce trebuie monitorizate prin instrumente necesare si eficiente. Studiul mediului extern, si anume al ofertei, cererii si concurentei ofera posibilitatea adaptarii unor strategii de marketing turistic in scopul evitarii amenintarilor si a fructificarii oportunitatilor ce rezulta din schimbarile de mediu.
1.4.1 Oferta
Agentia de turism SC SICORA TRAVEL SRL ofera si vinde pachetele, serviciile turistice proprii.Activitatea SICORA TRAVEL se bazeaza, in proportie de 70%, pe vanzarea de pachete turistice, 30% din venituri fiind aduse de vanzarea de bilete de avion.Portofoliul de produse al agentiei cuprinde excursii in strainatate( programe de grup si individuali),litoralul romanesc, odihna si tratament in statiunile balneo-climaterice, tabere internationale,pachete de week-end,destinatii de lux, croaziere in Marea Mediterana sau Caraibe.Pentru perioada de vara, agentia va opera curse charter catre Rhodos, Palma de Mallorca, Ibiza, Tunisia si de asemenea promoveaza destinatii exotice, precum: Mauritius, Zanzibar, Caraibe, Acapulco, Maldive, Dubai etc.Totodata agentia noastra ofera aceste produse ca produse IT(Inclusive Tours, alcatuite din servicii de transport, de cazare,de agrement,facilitati ,toate ca un pachet la un pret forfetar) sau independente. 
1.4.2 Cererea
Produsele si serviciile turistice ale agentiei noastre se adreseaza unei arii extinse de consumatori, intervalul de varsta variaza, fiind inclusi atat tinerilor, adulti, familiilor si celor de varsta a treia atat din orasul Iasi cat si din tara. Ne adresam persoanelor de orice sex, rasa, nivel de educatie, religie, statut social, tip de personalitate etc.Astfel clientela turistica se segmenteaza pe baza a trei motivatii turistice si anume: vacantele de vara sau /si iarna, scurte sejururi de agrement si turism de afaceri.Cererea de produse turistice este mare in perioada sarbatorilor de iarna, de Paste, 1 Mai, dar si in vacante de vara, pentru destinatiile catre statiuni de mare sau munte.Astfel agentia isi propune ca ceva atractiv si inovator, sa organizeze pachete speciale pentru studenti, tineri cu reducere de pret, dar si pentru familii si persoanelor de varsta a treia, ca si pentru oamenii de afaceri si nu numai.


Fisiere in arhiva (1):

  • Infiintarea unei Agentii de Turism - SC Sicora Travel SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!