Intercondiționarea formelor de turism - turism internațional turism de circumstanța turism cultural - Viena

Cuprins proiect Cum descarc?

Viena – prezentare generala 3
Transportul aerian 7
Rezervarea biletelor de avion 7
Aeroportul International Viena 11
Transportul public in Viena 14
Cazarea - Austria Trend Hotel Messe 17 Rezervarea camerei de hotel 21
Petrecerea de Revelion – restaurant Waggon 31 23
Bucataria specifica austriaca 24
Obiective turistice 25
Palatul Schonbrunn 25 
Palatul Belvedere 28
Palatul Imperial Hofburg 30 Catedrala Sfântul Ştefan 32
Opera de Stat 34 
Muzeul de Istorie a Artei 35
Casa lui Mozart 37
Rathaus 39
Turnul Dunării 40
Prater 41
Viena de sarbatori 42
Turismul montan 44
Statistici in turism 48


Extras din proiect Cum descarc?

VIENA
Viena (în germană Wien, în maghiară Bécs) este capitala Austriei. Oraşul este situat în extremitatea răsăriteană a acestei republici federale, în landul (regiunea autonomă) Viena, şi este traversată de Dunăre. Regiunea autonomă Viena este, cu cei aproape două milioane de locuitori ai săi, ce reprezintă un sfert din populaţia totală a Austriei, al zecelea oraş ca mărime din cadrul Uniunii Europene.
Populat de 1,68 milioane de locuitori, Viena este un important centru politic internaţional (datorită neutralităţii postbelice a Austriei şi situării în partea centrală a Europei), unde îşi au sediul organizaţii de primă mărime, ca: Organizaţia Naţiunilor Unite(ONU), Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol, etc.
Oraşul a fost secole de-a rândul capitală imperială şi reşedinţă a familiei regale de Habsburg, ceea ce a dus la dezvoltarea sa ca unul dintre cele mai importante centre culturale şi politice ale Europei. Cotat fiind drept al patrulea oraş pe plan mondial, cu o populaţie pe atunci de două milioane de locuitori, Viena era depăşită doar de Londra, New York şi Paris. La sfârşitul primului război mondial capitala Austriei a pierdut un sfert din populaţia sa. La propunerea Republicii Austria, centrul vechi al oraşului Viena precum şi castelul Schönbrunn, mărturii vii ale domniei familiei imperiale de Habsburg, au fost trecute de UNESCO pe lista monumentelor patrimoniului mondial.
Pe parcursul istoriei, Viena a fost capitala Sfântului Imperiu Roman de Naţiune Germană şi între 1867-1918 a Imperiului Austro-Ungar. Aici s-a desfăşurat, în anul 1815, mult mediatizatul Congres de la Viena.
Viena, datorită suprafeţei sale de numai 414,65 km², este cel mai mic land al Austriei şi totodată singurul land care nu se învecinează pe nici una din graniţele sale cu o altă ţară. Întrucât este regiune autonomă, cu statut special, în cadrul republicii federale din care face parte, Viena dispune de suprafeţe construite şi de o infrastructură mult extinse în raport cu suprafaţa sa. 11,3% din suprafaţă este alocată construcţiilor, 11,1% reprezintă suprafaţa ocupată de reţelele de circulaţie, altele decât cele pe şine, care acoperă la rândul lor 2,2% din suprafaţa totală a landului. Viena este considerată a fi regiunea cu cea mai mare suprafaţă destinată parcurilor şi grădinilor, care se bucură de un procent semnificativ de 28,4%, reprezentând 117,76 km². Apele reprezintă 4,6%, adică o suprafaţă de numai 19,1 km², fiind prezente pe o mai mare întindere în Burgenland.
Dezvoltarea sa ca unul dintre cele mai mari şi importante oraşe ale Europei Centrale, Viena o datorează, între altele, poziţiei sale geografice favorabile. Oraşul se află între culmile nord-vestice ale Alpilor, în zona bazinelor vieneze. Oraşul istoric a fost ridicat numai în partea de sud a Dunării, astăzi însă el se întinde pe ambele maluri. Viena a luat naştere la intersecţia dintre direcţia vest-est (Dunărea) cu cea din nord-sud. Dunărea formează aici mai multe braţe, care cuprind numeroase insule fluviale.
Teritoriul Vienei are o suprafaţă construită relativ mică. Aproximativ jumătate din suprafaţă este destinată spaţiului verde, întinderi semnificative fiind de asemeni atribuite agriculturii.Viena cuprinde un teritoriu ce coboară până la 151 m deasupra nivelului mării în Lobau şi urcă în Pădurea Vieneză până la înălţimea de 542 m Hermannskogel. Aici, în nord-vestul, ca şi în vestul şi sud-vestul Vienei, se află Pădurea vieneză, cu înălţimile Leopoldsberg, Kahlenberg, şi extensiile sale ce pătrund până în interiorul oraşului. Pădurea vieneză este străbătută de râuri ce trec prin teritoriul capitalei austriece. Cel mai cunoscut poartă numele oraşului, Viena. Munţii din vest sunt continuaţi în sud de terasele din perioada glaciară, Wienerberg şi Laaer Berg. Întregul ţinut este pentru viticultură, el formând regiunea viticolă Viena.
Viena nu este numai cel mai populat oraş al Austriei, ci şi capitala acesteia şi una dintre cele nouă regiuni autonome ale ei. Oraşul este împărţit astăzi în 23 de cartiere:
- Centrul propriu-zis (Innere Stadt) 
- Leopoldstadt
- Landstraße
- Wieden
- Margareten
- Mariahilf 
- Neubau
- Josefstadt
- Alsergrund
- Favoriten
- Simmering
- Meidling
- Hietzing
- Penzing
- Rudolfsheim-Fünfhaus
- Ottakring
- Hernals
- Währing
- Döbling
- Brigittenau
- Floridsdorf
- Donaustadt
- Liesing


Fisiere în arhivă (1):

  • Interconditionarea Formelor de Turism - Turism International Turism de Circumstanta Turism Cultural - Viena.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!