Interpretarea Cererii prin Construirea Meniului

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 7689
Mărime: 38.87KB (arhivat)
Publicat de: Timotei Roman
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ambros Mariana

Extras din proiect

Notiunea si tipologia meniului.

Listele de preparate erau cunoscute din vechime sub denumirea de “escriteau” (tăbliţa), când serveau pentru a indica ordinea în care se aduceau bucatele la o masă deosebită. Dimensiunile lor mari nu permiteau însă aşezarea pe masă astfel încât oaspeţii să poată lua cunoştinţă de conţinutul lor. Listele de preparare şi cele de băuturi pe care le cunoaştem cu toţii în ziua de azi au fost puse în circulaţie sub forma meniurilor individuale în timpul primei restauraţii de la Palis Royal, centrul gurmand al capitalei franceze.

În limba franceză, substantivul menu are două accepţiuni extrem de distincte: desemnează ansamblul de mâncăruri şi băuturi care intră în componenţa unei mese şi reprezintă totodată programul acesteia.

Dicţionarul limbii romane defineşte meniul drept totalitatea felurilor de mâncare servite la o masă; lista pe care sunt scrise mâncărurile servite la restaurant. Pe lângă această funcţie de informare, meniurile pot avea şi efect artistic, decorativ, unele dintre ele fiind adevărate opere de artă şi câteodată chiar unicate. Cum funcţionalitatea lor este aceea care contează, meniurile sunt în general simple, reflectând cererea clientelei la un anumit moment al anului. Ele sunt unul din cele mai importante unelte de marketing deoarece indiferent de motivaţia care îi aduce pe clienţi într-un restaurant, aceştia sunt dornici să găsească în liste exact motivele pentru care sunt prezenţi în locurile respective.

Meniul este instrumentul de marketing al unitatii de restauratie in care se reflecta politica de produs,pret si promovare.

El este o carte de vizita care poarta stilul UR si marca acesteia contribuind la imaginea UR.

Meniul este si un document ce reglementeaza relatiile dintre client si UR.

Pentru clienti, meniul reprezinta nu numai o simpla lista cu bucate. Meniul comunica clientului despre imaginea unitatii de restauratie si contribuie, in general, la experienta consumului prin dispozitia pe care o impune.

Pentru bucatari, meniul decide ce bucate trebuie preparate. Sarcinile chelnerilor sunt, de asemenea influentate de ce preparate sunt oferite in meniu.

Pentru manageri, meniul reprezinta “directorul de marketing” si instrumentul principal de vinzare. Meniul, de asemenea le “spune” ce bucate si bauturi trebuie procurate, tipul de echipament necesar, numarul de lucratori, nivelul profesional al lucratorilor. In concluzie, meniul are influenta asupra fiecarui aspect al intreprinderii de restauratie.Deoarece aproape fiecare client se uita in meniu, managerii tebuie sa fie siguri ca ofera mesajul corect.

Meniul poate avea diferite forme si marimi, ce reflecta diversitatea bucatelor oferite. Unele meniuri sunt tiparite pe pergament, altele sunt scrise pe o tabla. Dar toate meniurile sunt clasificate dupa modul cum preparatele sunt listate si dupa cum sunt fixate preturile.

Principalele categorii de meniuri sunt:

- Table d’hote;

- A la carte;

- O combinatie de table d’hote/a la carte.

- Set(stable menu)

- Meniul dietetic

- Meniul special

- Meniul cu ocazii speciale: pentru sarbatori sau pentru delegati

Table d’hote

Un meniu table d’hote ofera bucate complete la un pret unic. Uneori 2 sau mai multe bucate completesunt oferite in meniu, fiecare preparat avind pretul sau. Unele meniuri table d’hote ofera clientilor o alegere limitata de produse cuprinsa in preparatul ales; de exemplu, un consumator poate alege intre o supa si o salata, sau un restaurant poate oferi o alegere destul de variate de deserturi. Dar pentru majoritatea, o masa a meniului table d’hote este fixata de un proiectant de meniuri, si clientilor le sunt oferite doar citeva bucate. Uneori meniurile table d’hote mai sunt numite si meniuri cu pret fix.

A la carte

Intr-un meniu a la carte, bucatele si bautura sunt scrise si pretul lor fixat in mod separat. Consumatorii trebuie sa aleaga o mincare care a fost elaborata pentru ei; ei pot alege dintr-o multime de aperitive, gustari si deserturi listate astfel pentru a crea propria lor masa. Preturile produselor pe care le aleg sunt adunate pentru a determina costul mesei.

O combinatie de table d’hote/a la carte

Multe restaurante au meniuri ce reprezinta o combinatie dintre meniurile table d’hote si a la carte. Meniurile table d’hote poate oferi o lista de deserturi cu preturile fixate in mod individual, multe meniuri a la carte includ o vasta alegere de legume, cartofi sau orez la preturile gustarilor.

Putine restaurante folosescs aceasta metoda de fixare a pretului care ofera o lista variata de mese complete si o variata sectiune de a la carte. Restaurantele chineze si alte restaurante etnice dau preferinta acestui tip de meniuri.

Exista o gama larga de meniuri speciale, cum ar fi:

- Pentru copii;

- Pebtru seniori;

- Bauturi alcoolice;

Preview document

Interpretarea Cererii prin Construirea Meniului - Pagina 1
Interpretarea Cererii prin Construirea Meniului - Pagina 2
Interpretarea Cererii prin Construirea Meniului - Pagina 3
Interpretarea Cererii prin Construirea Meniului - Pagina 4
Interpretarea Cererii prin Construirea Meniului - Pagina 5
Interpretarea Cererii prin Construirea Meniului - Pagina 6
Interpretarea Cererii prin Construirea Meniului - Pagina 7
Interpretarea Cererii prin Construirea Meniului - Pagina 8
Interpretarea Cererii prin Construirea Meniului - Pagina 9
Interpretarea Cererii prin Construirea Meniului - Pagina 10
Interpretarea Cererii prin Construirea Meniului - Pagina 11
Interpretarea Cererii prin Construirea Meniului - Pagina 12
Interpretarea Cererii prin Construirea Meniului - Pagina 13
Interpretarea Cererii prin Construirea Meniului - Pagina 14
Interpretarea Cererii prin Construirea Meniului - Pagina 15
Interpretarea Cererii prin Construirea Meniului - Pagina 16
Interpretarea Cererii prin Construirea Meniului - Pagina 17
Interpretarea Cererii prin Construirea Meniului - Pagina 18
Interpretarea Cererii prin Construirea Meniului - Pagina 19
Interpretarea Cererii prin Construirea Meniului - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Interpretarea Cererii prin Construirea Meniului.doc

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Ai nevoie de altceva?